Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
bolniška, porodniška z junijem - MOJE PRAVICE... 25.1.2007 10:58:50
|
|
|
|
beruška
|
Zivjo, zanima me, katera je ze imela podoben primer in kako ste ga z delodajalcem resile. Zaposlena sem za nedolocen cas. Zaradi rizicne nosecnosti bom do nastopa porodniske na bolniskem stalezu (v letosnjem letu tako ne bom nic delala, ker sem ze zdaj na bolniski). Porodniska mi nastopi z mesecem junijem, saj imam predvideni PDP nekje konca julija. Imam se nekaj dni lanskega dopusta in cel letosnji dopust. Lanskega naj bi porabila do konca junija 2007, zato predvidevam, da mi bo zaradi bolniske propadel. Kaj pa se zgodi z mojim letosnjim dopustom? Imam pravico letosnji dopust prenesti na obdobje po porodniski, na naslednje leto (odstejem seveda 10 dni, ki naj bi jih delavec porabil skupaj v tekocem letu)? Problem je v tem, da mi porodniska potece konec julija oz. zacetek avgusta 2008, letosnji dopust, ce mi ga delodajalec prenese na naslednje leto, pa bi morala porabiti do konca junija 2008, ko bom se zmeraj na porodniskem dopustu. Kaj v tem primeru? Je v primeru porodniske cas porabe dopusta kaj podaljsan ali mi zato propade poleg lanksega tudi celoten letosnji dopust? Ste vse mamice, ki ste rodile poleti imele problem z izbrisanim dopustom? Vem za moznost prekinitve bolniskega staleza in koriscenja dopusta do nastopa porodniske, vendar dvomim, da bi delodajalec na to pristal, ker verjetno delodajalcu potem ne pripada dodaten strokoven delavec, pa se stane jih, bolniska pa ne. Zanima me samo za primer, ce ostanem na bolniski in nastopim s porodnisko v mesecu juniju 2007 in jo zakljucim po juniju 2008. Najlepsa hvala za vaso pomoc in nasvete. Uzivajte v snezinkah, dokler jih imamo :-)
< Sporočilo je popravil beruška -- 25.1.2007 11:02:20 >
|
|
|
|
RE: bolniška, porodniška z junijem - MOJE PRA... 25.1.2007 11:32:16
|
|
|
|
sazi
|
iz izkušenj ti ne morem povedati, ker sem rodila januarja kolikor pa vem in kar sem do zdaj uspela prebrati v ZDR, pa je vse tako, kot si napisala - v tem primeru ti res propade ves dopust za leto 2007 kar se pa stroškov delodajalca tiče - je že res, da si mu v strošek, če koristiš dopust pred nastopom porodniške, ampak tudi če bi se ga kako dalo prenesti v drugo polovico leta 2008 bi mu bila pa v strošek takrat
|
|
|
|
RE: bolniška, porodniška z junijem - MOJE PRA... 25.1.2007 17:24:56
|
|
|
|
Sisy
|
Beruška pozdravljena, Kolikor sem jaz dojela iz izkušenj ostalih ti propadeta in lanski in letošnji dopust... zakaj? Dopust iz leta 06 moraš pokoristiti najkasneje do junija 07, dopust in leta 07 moraš pa pokoristiti najkasneje do junija leta 08. kolikor pa jaz razumem boš ti odsotna celo to leto+do julija 08,torej na žalost vse propade... Je pa to tudi stvar ki se jo je mogoče dogovoriti z delodajalcem...Torej če ti gredo na roko ti lahko po izteku porodniške dovolijo koristiti recimo vsaj letošnji dopust... Poskusi se dogovoriti z njimi! lp
< Sporočilo je popravil Sisy -- 25.1.2007 17:25:25 >
|
|
RE: bolniška, porodniška z junijem - MOJE PRA... 27.1.2007 11:57:34
|
|
|
|
beruška
|
Zivjo, Sisy Ja, naceloma mi dovolijo prenesti letosnji dopust (odsteto 10 dni, seveda), vendar dvomim, da je to po zakonu dovoljeno. Ce bi rodila mesec prej in prisla s porodniske recimo zacetek junija 2008, potem bi lahko do konca meseca koristila preostanek dopusta, ker pridem konec junija, pa zal ne bo mogoce. Tudi , ce mi delodajalec to dovoli, ne vem, ce mi dejansko to sploh lahko omogocijo. Saj ni vazno, imam prelep razlog, da mi propade, kaj ne Hvala vseeno, pa lep dan
|
|
|
|
RE: bolniška, porodniška z junijem - MOJE PRA... 28.1.2007 10:15:38
|
|
|
|
BAMBINA_
|
beruška, del dopusta (75 dni) za nego in varstvo otroka lahko preneseš in izrabiš kasneje. Če sem pravilno izračunala, boš ti porodniški dopust nastopila nekje v začetku junija 2007. To pomeni, da lahko ta dopust 75 dni pred potekom (začetek junija 2008) prekineš. V času prekinitve izrabiš letni dopust za leto 2007 zmanjšan za 2 tedna, ko pa izrabiš letni dopust 2007, se vrneš na porodniško, ki jo sedaj izrabiš do konca. Tako ti LD za leto 2007 (razen 2 tednov oz. 10 delovnih dni) ne bo propadel. Seveda ti ostane potem na celem tudi LD 2008, propadel pa ti bo dopust za leto 2006.
< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 28.1.2007 10:16:46 >
|
|
|
|
RE: bolniška, porodniška z junijem - MOJE PRA... 28.1.2007 14:53:16
|
|
|
|
BAMBINA_
|
hm, da se popravim... s porodniško bi začela nekje konec junija 2007 in če je ne bi prekinjala bi jo zaključila konec junija 2008...
|
|
|
|
RE: bolniška, porodniška z junijem - MOJE PRA... 28.1.2007 15:09:16
|
|
|
|
sazi
|
Jaz imam pa še eno idejo - če je glede na zaposlitev bodočega očka seveda izvedljiva. Naj vzame zadnji mesec on Dopust za nego in varstvo otroka, ti pa koristiš svoj letni dopust. Tako boste vsi doma in lahko čas super izkoristite. Vem pa zagotovo, da je to izvedljivo, le moža moraš prepričat . Jaz bi bila take situacije zelo vesela. Zdaj bo sinko star 1 leto (ta teden) in je že tako velik, da bi z veseljem kam odpotovali zacel mesec (no, pač kolikor bi finance dopuščale) - drugače bi pa samo uživali v družbi drug drugega, ki je drugače odmerjena bolj ali manj na vikende.
|
|
|
 | Stran: [1] |
Samostojnost.
Admin
So vaši otroci kolikor tolikor samostojni ali jih še vedno hranite in uspavate? Mislim na otroke od 2,5 leta naprej.