|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška, porodniška z junijem - MOJE PRAVICE...
25.1.2007 10:58:50   
beruška
Zivjo,
zanima me, katera je ze imela podoben primer in kako ste ga z delodajalcem resile. Zaposlena sem za nedolocen cas. Zaradi rizicne nosecnosti bom do nastopa porodniske na bolniskem stalezu (v letosnjem letu tako ne bom nic delala, ker sem ze zdaj na bolniski). Porodniska mi nastopi z mesecem junijem, saj imam predvideni PDP nekje konca julija. Imam se nekaj dni lanskega dopusta in cel letosnji dopust. Lanskega naj bi porabila do konca junija 2007, zato predvidevam, da mi bo zaradi bolniske propadel. Kaj pa se zgodi z mojim letosnjim dopustom? Imam pravico letosnji dopust prenesti na obdobje po porodniski, na naslednje leto (odstejem seveda 10 dni, ki naj bi jih delavec porabil skupaj v tekocem letu)? Problem je v tem, da mi porodniska potece konec julija oz. zacetek avgusta 2008, letosnji dopust, ce mi ga delodajalec prenese na naslednje leto, pa bi morala porabiti do konca junija 2008, ko bom se zmeraj na porodniskem dopustu. Kaj v tem primeru? Je v primeru porodniske cas porabe dopusta kaj podaljsan ali mi zato propade poleg lanksega tudi celoten letosnji dopust?
Ste vse mamice, ki ste rodile poleti imele problem z izbrisanim dopustom? Vem za moznost prekinitve bolniskega staleza in koriscenja dopusta do nastopa porodniske, vendar dvomim, da bi delodajalec na to pristal, ker verjetno delodajalcu potem ne pripada dodaten strokoven delavec, pa se stane jih, bolniska pa ne. Zanima me samo za primer, ce ostanem na bolniski in nastopim s porodnisko v mesecu juniju 2007 in jo zakljucim po juniju 2008.
Najlepsa hvala  za vaso pomoc in nasvete.
Uzivajte v snezinkah, dokler jih imamo :-)

< Sporočilo je popravil beruška -- 25.1.2007 11:02:20 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška, porodniška z junijem - MOJE PRA...
25.1.2007 11:32:16   
sazi
iz izkušenj ti ne morem povedati, ker sem rodila januarja
kolikor pa vem in kar sem do zdaj uspela prebrati v ZDR, pa je vse tako, kot si napisala - v tem primeru ti res propade ves dopust za leto 2007
kar se pa stroškov delodajalca tiče - je že res, da si mu v strošek, če koristiš dopust pred nastopom porodniške, ampak tudi če bi se ga kako dalo prenesti v drugo polovico leta 2008 bi mu bila pa v strošek takrat

(odgovor članu beruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2007 17:24:56   
Sisy
Beruška pozdravljena,

Kolikor sem jaz dojela iz izkušenj ostalih ti propadeta in lanski in letošnji dopust...

zakaj?

Dopust iz leta 06 moraš pokoristiti najkasneje do junija 07, dopust in leta 07 moraš pa pokoristiti najkasneje do junija leta 08.

kolikor pa jaz razumem boš ti odsotna celo to leto+do julija 08,torej na žalost vse propade...

Je pa to tudi stvar ki se jo je mogoče dogovoriti z delodajalcem...Torej če ti gredo na roko ti lahko po izteku porodniške dovolijo koristiti recimo vsaj letošnji dopust...

Poskusi se dogovoriti z njimi!

lp

< Sporočilo je popravil Sisy -- 25.1.2007 17:25:25 >

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu beruška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2007 11:57:34   
beruška
Zivjo, Sisy
Ja, naceloma mi dovolijo prenesti letosnji dopust (odsteto 10 dni, seveda), vendar dvomim, da je to po zakonu dovoljeno. Ce bi rodila mesec prej in prisla s porodniske recimo zacetek junija 2008, potem bi lahko do konca meseca koristila preostanek dopusta, ker pridem konec junija, pa zal ne bo mogoce. Tudi , ce mi delodajalec to dovoli, ne vem, ce mi dejansko to sploh lahko omogocijo. Saj ni vazno, imam prelep razlog, da mi propade, kaj ne user posted image
Hvala vseeno, pa lep dan

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.1.2007 10:15:38   
BAMBINA_
beruška,
del dopusta (75 dni) za nego in varstvo otroka lahko preneseš in izrabiš kasneje. Če sem pravilno izračunala, boš ti porodniški dopust nastopila nekje v začetku junija 2007. To pomeni, da lahko ta dopust 75 dni pred potekom (začetek junija 2008) prekineš. V času prekinitve izrabiš letni dopust za leto 2007 zmanjšan za 2 tedna, ko pa izrabiš letni dopust 2007, se vrneš na porodniško, ki jo sedaj izrabiš do konca. user posted image user posted image Tako ti LD za leto 2007 (razen 2 tednov oz. 10 delovnih dni) ne bo propadel. Seveda ti ostane potem na celem tudi LD 2008, propadel pa ti bo dopust za leto 2006.

< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 28.1.2007 10:16:46 >

(odgovor članu beruška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.1.2007 14:53:16   
BAMBINA_
hm, da se popravim... s porodniško bi začela nekje konec junija 2007 in če je ne bi prekinjala bi jo zaključila konec junija 2008...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.1.2007 15:09:16   
sazi
Jaz imam pa še eno idejo - če je glede na zaposlitev bodočega očka seveda izvedljiva. Naj vzame zadnji mesec on Dopust za nego in varstvo otroka, ti pa koristiš svoj letni dopust. Tako boste vsi doma in lahko čas super izkoristite. Vem pa zagotovo, da je to izvedljivo, le moža moraš prepričatuser posted image . Jaz bi bila take situacije zelo vesela. Zdaj bo sinko star 1 leto (ta teden) in je že tako velik, da bi z veseljem kam odpotovali zacel mesec (no, pač kolikor bi finance dopuščale) - drugače bi pa samo uživali v družbi drug drugega, ki je drugače odmerjena bolj ali manj na vikende.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.1.2007 19:50:49   
beruška
ojla, punce
zlate ste, imate polno dobrih idej, mogoce mi pa katera res uspe user posted image user posted image user posted image
Hvala se enkrat user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Carski rez - drugačen način poroda
Carski rez je lahko načrtovan ali nujen poseg, ki reši življenja mam in dojenčkov. Članek podrobno razloži, kdaj je potr...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...
Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...

Samostojnost.
Admin

So vaši otroci kolikor tolikor samostojni ali jih še vedno hranite in uspavate? Mislim na otroke od 2,5 leta naprej.