|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preveč spi - premalo je?
27.1.2007 17:30:25   
mum2be
Zdravo,

mene pa zanima vaše mnenje oziroma izkušnje s spanjem in dojenjem.

Namreč naša dojenčica se že od vsega začetka pridno doji in lepo je, čez dan nimamo kakšnih posebnih težav. Zvečer nas dajejo krčki, ponavadi tik preden je treba spat, tako da imamo tudi nočna rajanja, ampak to je uglavnem za potrpet urico ali dve, potem pa mine in lepo zaspi.

Kar me skrbi pa je, da ko enkrat zaspi svoj nočni spanec, pa spi precej dolgo v enem kosu (za naju z možem je to seveda super, samo ne vem, če je za otroka).
Recimo, včeraj je zaspala ob pol treh zjutraj in se je zbudila ob pol desetih. Ne vem, če ni to za enomesečnega otroka preveč spanca v kosu brez vmesnega hranjenja (mama mi pravi, da naj jo zbdim in podojim, ampak potem zeeelo težko zaspi nazaj, če se sploh zbudi, oziroma se ne zbudi in malo pocmoklja in spi naprej)?
S tem v zvezi me je potem začelo tudi skrbet, da mi ne bo začelo primanjkovat mleka?
Namreč, potem ko se je zbudila po tem sedemurnem spanju, smo se podojili, šli ven na sprehod in ko smo prišli nazaj je še kar spala, tako da spet dobre štiri ure ni nič jedla. Potem, ko se zbudi, pa se seveda napoka, da je joj.

Zvečer, ko je čas za spanje, se pa želi pogostoje dojiti (pa tudi malo crkljati ob tem, se razume).
Da ne govorim, da sem potem čisto zmedena in ne morem oceniti, ali je otrok sploh lačen in bi rad jedel (včasih potem ko se naje, ker hrane pa ne more odklonit, saj preveč rada je, kar precej polije.) ali samo tečnari...

Kar me skrbi je dejstvo, da smo pri enem mesecu na 6 podojih na dan (danes ne vem, če jih bo sploh 6?) in ali mi zaradi tega lahko začne zmanjkovat mleka?  Sicer po eni taki dolgi 'turi' brez mleka se mi prsa zeeelo napolnijo in malo se mleko tudi izceja, ampak ne vem, koliko časa bo ta mlečnost vztrajala ;)

Vesela bom vaših izkušenj in mnenj pa mogoče kakšnega nasveta, kako in kaj!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preveč spi - premalo je?
27.1.2007 18:03:27   
asso
Oj,

po mojem ni nič narobe, če spi toliko v enem kosu. Naša je tudi prve tri mesece spala tudi do 8 ur (čez noč) v kosu.
Mene edino malo "skrbi" to, da spi od 3-9-ih. Morda bi bilo boljše, da bi bil ta razmak nekje od 23-7, da ne bo zamešala malo ritem.

Čez dan pa ji poskusi dat po 3-eh urah razmika ne 4, da se navadi in da potem je manj zvečer.
Jaz sem tudi našo zbujala prve 3 mesece čez dan za jest, ker ona bi kar spala. Nekako sem jo pustila spati ene 2 urci in pol. Nato sem jo vzela gor, previla (da se je tudi malo prebudila) in nato podojila. Ponavadi je tudi kar na joški zaspala in sem jo potem pustila spati, do naslednjega previjanja - podoja.
Zvečer je zaspala nekje okrog 23-ih, kakšen dan prej kakšen kasneje zaradi krčkov, sicer nazadnje se je podojila nekje ob 21.30 - 22-ih. Pustila sem jo spati celo noč, nekje do 6-ih je spala, če pa se sama ni pred 7 zbudila sem jo vzela in podojila, nato pa je spala naprej...

Zvečer ti toliko več je najbrž zaradi krčkov. Večina otrok paše sesanje, čeprav to potem povzroča dosti več krčkov. Jaz sem jo načeloma podojila in nato samo nosila, ker če ne jo je potem po vsakem podoju ponovno matralo in je trajalo več časa, da se je umirila in zaspala...

No to je naša zgodba...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu mum2be)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Preveč spi - premalo je?
27.1.2007 18:16:49   
Anonimen
Moja kolegica je imela podobno zaspanko, ki je res jedla samo 6x na dan. Sama sem ji odsvetovala bujenje, saj se je meni osebno takrat zdelo, da je vse ok, dokler otrok na teži pridobiva (to je kasneje potrdil tudi pediater). Če te zelo skrbi, ali tvoja štručka pridobiva na teži, kupi ali pa si sposoodi prenosno tehtnico za dojenčke (to je naredila tudi moja kolegica) in jo nekaj dni tehtaj. Če bo konstantno pridobivala na teži, je vse ok.

Mleka pa ti ne bo zmanjkalo - ko čutiš napetost v prsih, si izčrpaj toliko mkleka, da napetost popusti (večja nevarnost kot to, da bi ostala brez meka, je to, da bi skupila mastitis - to pa, verjemi mi, ni niti najmanj prijetno (sama sem ga imela pri otrokovih 12 mesecih, ko sem se vrnila v službo za polni delovni čas), pa bo.

(odgovor članu mum2be)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Preveč spi - premalo je?
27.1.2007 19:08:33   
Lunc_a
Nimaš se kaj sekirat,če teža napreduje lepo.naš je spal 12 ur skup in se niti enkrat vmes ni zbujal.Pusti otroka naj spi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Preveč spi - premalo je?
27.1.2007 19:21:59   
Anonimen
Še to, da mi ne uide iz glave!

Morda boš sedaj (med 6. in 8. tednom) imela občutek, da je mleka nekoliko manj. Mleka bo morda res nekoliko manj, ampak je to čas, ko se spreminja njegova kakovost - postaja bolj polnovredno. Da ne boš v skrbeh.

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Preveč spi - premalo je?
29.1.2007 22:58:01   
***pika***
Ni panike, če spi ponoči v kosu, za podnevi so pa tudi meni priporočali, naj je ne puščam predolgo spat (več kot 5 ur).

Ko je meni začela v drugem mesecu spat čez noč, je čez nekaj časa res nastala panika: pleničke so bile manj polulane, čez par dni sem imela občutek, da mleka zmanjkuje, ko je čez dan kar vlekla, pa se mi je zdelo, da se ne nasiti, postala je ful jokava in žlahta je začela pametovati, da zagotovo nimam dovolj mleka ...

Poklicala sem patronažno, da jo je stehtala in me pomirila. Svetovala pa mi je, naj jo spet začnem dojiti 'na zahtevo' in naj ji ponudim na obeh straneh. Nekaj časa e je potem res hranila brez kakršnega koli urnika, ampak je pomagalo. Pleničke so zdaj lepo polulane, ona je bolj zadovoljna. Pije pa zdaj vedno na obeh straneh pri vsakem podoju (očitno sem jo takrat malo 'izstradala', ker se mi je zdelo, da se dovolj nasiti že na eni strani; sicer zdaj včasih tudi zgleda zadovoljna, ko ji ponudim še na drugi strani pa spet pridno pije kakih 10 - 15 min).
Noči pa praviloma prespi (povprečno 7 ur).

Za pridobivanje na teži, pa je menda dovolj najmanj 450 g na mesec v prvih treh mesecih (čeprav so meni pri zdravniku rekli, da 600 g). Patronažna pravi, da je važno, da pridobiva na teži in če je otrok zadovoljen ni panike, če pridobivanje teže ni ravno po uradnih tabelah.
Moja je prvi mesec pridobila skoraj kilo, naslednja dva meseca pa manj kot pol kile.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Preveč spi - premalo je?
30.1.2007 13:44:13   
lenika
Naj kar spi, če lepo pridobiva na teži. Mleka pa tudi ne bo zmanjkalo, ker se prilagodi.

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Preveč spi - premalo je?
30.1.2007 18:28:27   
alja01
No tudi midve z našouser posted image sva imeli podobne težave. Na začetku ko sva prišli iz porodnišnice je kr spala in spala in sva imeli tud dobrih 6 podojev na dan, pa je pršla patronažna pa je rekla nič jo budit, se bo že sama ko bo lačna. Pa jst kot jst mi ni dala žilica miru in poprosim patronažno da mi jo stehta; prišla je druga patronažna in mi jo stehtala in je naša pupa v 14 dneh pridelala samo 10g, jst pa v jok. Pa mi je patronažna rekla naj jo zbujam na vsake 3 ure in jo podojim, čez dan je še šlo ponoči sem jo pa pustila spat. Tudi sedaj ko sva stari 2 meseca nama je teža od prihoda iz porodnišnice zrasla le za dober 1 kg., vendar pa je pedijatrinja rekla da je vse OK. Naša pupa sedaj tudi čez dan (ni potrebno bujenje) zahteva dojenje na 2 uri ali celo manj, ponoči pa pridno spi 5 -6 ur. Zelo težko se zdi na začetku ko ti vsi solijo pamet delaj tako, ne delaj tako, meni so še priskutili dojenje v porodnišnici, tako da sem imela še eno težavo zraven. Počasi se naglihuje, res pa je da če otrok napreduje, raste , ima polulane in pokakane planičke potem je OK. Jst osebno bi ti svetovala, da jo čez dan budiš na 3-4 ure, ponoči pa jo pust spat. Boš videla da ti bo user posted image še kako pokazal kako je lačen. Dojenej je pa tko, pravijo da večkrat dojiš, boljše je kr s tem daješ signal dojkam , da proizvajajo več mleka (saj veš otrok raste in potreboval bo več). Pa ti iz mojih izkušenj povem da je res tako. No lepo se imejta s tvojouser posted image , pa upam da se bodo stvari čim prej umirile in razjasnile in da bodo tvoji dvomi pregnani.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Preveč spi - premalo je?
23.2.2007 12:28:17   
sju
pozdravljene.....tudi mi imamo zaspančka doma :)....ampak pridno pridobiva na teži
me pa nekej zanima....kdaj jih potem ta zaspanost mine in ali to pomeni da so bolj leni otroci...mogoče neumno vpraanje ampak tudi s takimi se ubadamo sveže mamice :):)

LP vsem

(odgovor članu mum2be)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Preveč spi - premalo je?
24.2.2007 11:02:00   
Baucka
Če lepo pridobiva na teži jo pusti spati. Če pa pridobiva premalo jo zbujaj in podoji. Jaz sem našo zbujala prvi mesec, ker mi je v porodnišnici precej shujšala, nato pa ne več. Sedaj pri 10 pa se zbuja non stop. Tako da uživaj če ti spi, saj ne veš kako dolgo bo to trajalo.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu sju)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Preveč spi - premalo je?
24.2.2007 19:19:07   
biba77
Nas bauc je zacel spati 8-10 ur na noc, ko je bil star polne 3 tedne.

Se najtezje je bilo meni, ker sem se zbujala zaradi polnih prsi in bolecin.

Jaz sem ga pustila, saj je cez dan lepo noter spravil (je manj cez dan spal in veckrat jedel).



_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Z dojenčkom na plažo - 10 genialnih trikov
Preverite te genialne trike, ki vam bodo počitnice z dojenčkom na morju pošteno olajšali in vam tako pomagali ustvariti ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?