Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
nevem kako vam naj to bolj točno opišem.
. je pa verjetno to priporočljivo opraviti prej preden zanosiš oz.preden imaš 
. No polno pa dojim vseeno, tako da glih pretirano skrbet ti zaradi tega ni treba.
DSKUBIN, hvala ti za te spodbudne novice...je pa res da lahko partner veliko pripomore k temu, da "zlezejo" ven...meni so malo...pri 19 h sem vprašala G, kaj lahko naredim s tem in mi je rekla, da naj po vsakem tuširanju nežno z brisačo masiram prsi in bo šlo ven...od takrat je minilo že kar nekaj let...ampak jaz se tega nisem posluževala.
. Poleg tega pa sta bili obe bradavici ploski. Zato sem si obe v porodnišnici med prsti malo posvaljkala in poizkušala čim bolj oblikovati v normalno obliko (ko so postale trde sem jih malo povlekla ven)... seveda sem morala dojenčico takoj pristaviti, ker bradavica ni dolgo ostala v takem položaju. Dovolj je nekaj sekund, da otroček začuti nekaj, kar se da zagrabiti. To sem delala nekaj dni, potem pa je že sama znala povleči. Zdaj jo dojim že 1.5 leta... in imam ogromne bradavice.
Tudi meni je bilo vedno zelo nerodno zaradi mojih "nepravilnih" bradavic (ok...priznam, da mi je še vedno rahlo neprijetno) in dolgo sem bila sigurna, da sploh ne bom mogla dojit, ko bom pač imela dojenčka. Kupila sem si celo tiste prekleto drage nastavke od aventa, ki so jih punce tu omenjale. Stvar je taka, da zadeva verjetno pomaga, če jih redno nosiš, v tem rednem nošenju pa se pojavi problem. Ko jih daš gor so 1. izredno opazni, tudi pod zelo ohlapnimi oblačili in 2. takoj ko se malo bol živahno premakneš vakuum popusti in padejo dol. Ponoči jih ne morem nosit, ker se pogosto obračam in spim na trebuhu, čez dan pa tudi nimam 8 ur časa in volje pri miru nekje sedet. Tko da... men ne pomagajo.
. Potem sem jih snela in se je dojila dalje. Uporabljala sem jih 14 dni, dokler se bradavice niso zacelile.