|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v vrtcu grize
19.9.2007 16:42:48   
XXYY
Pozdravljeni!

Danes sem izvedela od mojega user posted image , ko je šel po 20 mesečno hčerkico (je najmlajša v skupini) v vrtec, da je začela v vrtcu GRIZIT. Baje je že prejšnji teden, samo ne toliko kot ta teden (2 je v roko).

Ne vem kako prepričat, da ne bo več grizla v vrtcu. Doma nikoli ne grize, ne mene, ne atija in ne babi.

Zelo mi je hudo zaradi tega in skušam to preprečit (staršema se bom tudi iskreno opravičila). Pa sem ji danes rekla, da se ne sme grizit, ker to buba.

Vzgojiteljico bom pa tudi vprašala, zakaj nas že prejšnji teden ni opozorila, da je začela grizit.

Je katera že imela kakšen tak primer, da je otrok grizel v vrtcu. Kako je prenehal s tem?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v vrtcu grize
19.9.2007 16:54:26   
Dejča
Ja, pri nas se je tudi začelo, ko je šla v vrtec - pri 14 M je eno punčko ugriznila v lice - in to že prvi teden, ko smo jo šele uvajali (me ni bilo zraven). Skoraj me je kap, sploh potem, ko sem naslednji dan videla tisto punčko vso vijoličasto. Pa doma do takrat tega tudi ni počela, potem pa včasih je, kadar ni dosegla svojega po drugi poti. Vzgojiteljica jo je vsakič opozorila, da se to ne počne ipd., doma smo jo tudi. Zgodilo se je še nekajkrat, potem pa jih je fasala tudi sama - od iste punčke. In je potem še 14 dni govorila: "Buba, buba!" Potem pa jo je ta faza kar naenkrat minila. Mislim, da ni preveč za komplicirati, saj se to pri otrocih velikokrat dogaja. Moraš pa jo vedno opozoriti, da se to ne dela, ker druge boli ... Na srečo imajo tudi pri tisti punčki, ki jo je ugriznila, več otrok in niso delali prevelikega cirkusa, kar nekateri starši znajo. Vzgojiteljica je rekla, da je bil to njen odziv na vrtec in ji kar verjamem.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: v vrtcu grize
19.9.2007 18:34:18   
dudi2006
Imam trenutno iste problemeuser posted image . Prejšnji teden je 2 ugriznil(iz druge skupine), danes pa vzgojiteljicouser posted image . Sm ful žalostna...ampak drugače je pa vrtec čudovito sprejel...sedaj pa to. On je ful pridkan v vrtcu in pomojem se mu včasih mal čudn zdi, zakaj se z njim ne morejo toliko ukvarjati(eni so prou bogi k tok jokajo). Sicer pa grize tudi mene. Včasih kar tako od navdušenja, včasih pa zato, ker nečesa ne dobi. Boli pa ko user posted image , ko zarine tiste š**** in cukne...ne vem...jst ga to ne učim in se dostikrat kregava zaradi tega. Ampak nič ne zaleže. Pomojem bo samo minilo ali pa takrat, ko bo bolečino občutil tudi sam. Sam me pa mal skrbi glede staršev. Ne vem kako se lahko eni tako bunijo, kot da jih to učimo doma. Vzgojiteljice jih imajo pa tudi po 15 v skupini zato njih ne moremo ravno kriviti, da ne pazijo...z vrtcem moraš sprejeti tudi njegove slabe lastnosti...sicer je pa to vse normalno in del razvojne stopnje naših škratov. Škoda, da eni starši tega ne razumejo...

_____________________________

3+1=;)

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
19.9.2007 19:20:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dudi2006)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: v vrtcu grize
19.9.2007 21:48:57   
darinkan
Mi pa zaenkrat pri 13 mesecih še sprejemamo ugrize. In to v hrbet že dva in tudi v roko. Vzgojiteljice kaj veliko ne morejo. Imajo pa izkušnje, da tisti otroci, ki so bili ugrizeni, čez nekaj mesecev sami začnejo gristi. To je faza, ki baje mine. Upam. Kaj veliko kot pogovoriti in opozoriti ne moreš, saj vseh otrok ne moreš imeti vseskozi na očeh. Ni ti pa vseeno če tvoj otrok grize in tudi če je sam deležen ugriza.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: v vrtcu grize
19.9.2007 21:55:49   
Magi*
če je najmlajša v skupini, verjetno z grizenjem izrazi svoje občutke, ker pač drugače ne zna. čisto možno je, da ji tastarejši kaj nagajajo ali se ed seboj kaj menijo, ona pa jih ne dohaja. kaj narediti nimam pojma. enkrat sem brala o tem na MONu, kjer ena teta odgovarja na vprašanja v zvezi z vzgojo. mal pobrskaj tam.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: v vrtcu grize
20.9.2007 10:59:40   
Balerina
Pa da še jaz svoje povem. Naša je tudi zadnič prišla ugrizena domov. Midva nisva panike zganjala ker veva da se v vrtcu, pa ne samo tam pač pa med otroci, to dogaja. Mislim da je to način na katerega nekateri otroci izražajo svoje občutke. Ne se preveč sekirat zaradi drugih staršev. Je pa pomembno da ti starši vzgojitelici povejo, to je moje mnenje, ker lahko se zgodi da vzgojitelica niti opazla ni da je koga ugriznila. Tako je bilo pri nas, ker Gaja ni nič jokala.

Kaj pa če bi vzgojitelici predlagala naj se poskuša več z njo ukvarjati ali pa nej jo več uklapla v doganjanje. Morda pa išče le pozornost. Lahko pa da se brani ker ji ostali otroci igrače jemlejo.
No naša je že tako izvala to punčko. Pa čeprav jo je enkrat že ugriznila ji je v ponedeljek, sem ravno po njo prišla, ji je vzela igračo in tista punčka se je tako branila. Sva z varuško zadnji trenutek preprečile da jo ni spet ugriznila.


No kakorkoli v vrtcu bodo ob vseh pozitivnih stvareh dobili tudi buške in ugrize pa kak bacil. Upan da teh negativnih stvari čim manj.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?