|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročina in boleče prsi
7.10.2007 15:44:01   
ALJA75
Pozdravljene. Včeraj zvečer sem dobila 39 vročine in zelo me je bolela desna dojka. Soseda mi je rekla, da je to mastitis in mi predlagala, da dojko pokrivam z vročo polikano krpo ter da si morem izstisniti mleko. Vse to sem naredila, vzela Lekadol in se dobro prešvicala. Danes vročine več nimam, dojka je sicer na dotik še boleča, verjetno zaradi stiskanja. Zdaj pa me zanima ali sem se s tem pozdravila. Za preventivo sem si kupila namreč tudi NUKovo črpalko, da bi si izstisnila mleko po vsakem podoju, vendar mi na to črpalko po podoju iz leve dojke ni nič priteklo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vročina in boleče prsi
7.10.2007 16:04:27   
sončnica13
Če je vroina minila je ok., drugače bi blo pa dobro it k zdravniku, da ti da antibiotik. sedajsi vedno, ko boš začutila pritisk v dojki iztisni malo mleka in bi moralo bit ok.

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vročina in boleče prsi
7.10.2007 16:10:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ALJA75
Za preventivo sem si kupila namreč tudi NUKovo črpalko, da bi si izstisnila mleko po vsakem podoju, vendar mi na to črpalko po podoju iz leve dojke ni nič priteklo.


Nikakor si ne črpati mleka po vsakem podoju, le kadar boš čutila napetost v dojki, kot da je polna mleka. Črpaš le toliko, da napetost mine.
Kajti več kot črpaš mleka, več se ga bo delalo in hitreje bodo dojke polne. Tako je večja verjetnost, da dobiš mastitis.

(odgovor članu ALJA75)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vročina in boleče prsi
7.10.2007 18:43:11   
jazz
mastitis! Ti kar do zdravnika, pa srečno.

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vročina in boleče prsi
7.10.2007 19:19:54   
nagica
Do zdravnika, ker moraš dobiti antibiotik ( v primeru, ko gre za mastitis je antibiotik dovoljen, ker brez njega se ne pozdraviš ). Bleče prsi ps si grej s termoforjem in pa tuširaj s toplo vodo. Govorim iz lastnih izkušenj.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vročina in boleče prsi
7.10.2007 20:19:07   
KT
Ja mastitis bo (mogoče si ga v začetni fazi zatrla, ne vem user posted image ). Če ti vročina spet naraste, hitro do zdravnika po antibiotik. Pa res ne si črpat mleka, ker ga bo samo še več (povpraševanje - ponudba).

(odgovor članu nagica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vročina in boleče prsi
7.10.2007 22:50:40   
simona76
Po mojem pa, če ti je vročina padla in se boljše počutiš, ni treba do zdravnika. Če pa ti zopet naraste, pa kar. Jaz sem prvič dobila antibiotik, ker nisem točno vedela kako in kaj. Drugič pa sem bila že bolj sprakticirana. Tako da ti svetujem, da masiraš, masiraš in še enkrat masiraš. Naj ti tvoj pomaga, bo prišel na svoj račun... Pa hladne obkladke na bolečo dojko. Meni je pomagalo in mi drugič ni bil potreben antibiotik.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vročina in boleče prsi
8.10.2007 11:37:55   
muck
Ja, vem kako je. Sem enako dala skozi. Patronažna mi je takrat svetovala in res je pomagalo, dojke čim večkrat pod vročo vodo splahovat, takrat ti bo tudi mleko začelo ven teči in si ga še dodatno iztisni, kar z roko, da ti pritisk popusti. Pod vročim tušem si oteklino masiraj. Jaz sem oteklino masirala tudi med dojenjem in je res pomagalo. Vročino sem pa zbijala z mrzlimi obkladki in lekadoli. Če pa maš vročino nad 38 pa sploh ne smeš dojit zaradi mleka. Če ti pa vročina ne pade, pa brž k zdravniku po antibiotik.

_____________________________

Najboljša igrača je: atiiiiiiii.
http://rubens-place.myminicity.com/
http://rubens-place.myminicity.com/ind
http://rubens-place.myminicity.com/tra

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vročina in boleče prsi
8.10.2007 14:43:59   
solatja
k zdravniku!!

sicer pa pred dojenjem pod topel do vroč tuš, da začne mleko tečt in zraven masiraj, po dojenju pa še malo stiskaj in ko ne gre več ven, daj gor hladen obkladek...


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu muck)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vročina in boleče prsi
8.10.2007 15:30:29   
SPOKEC
tudi meni se je zgodilo nekaj podobnega. priporočam masažo dojke z mlačnim belim oljem in tople obhladke (lahko kar s gelasto vrečo-hot cold-se kupi v lekarni) kar pred dojenjem, potem pa topel tuš in masaža, čez noč pa obhladek zelja

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vročina in boleče prsi
8.10.2007 20:21:40   
ALJA75
Najlepše vam hvala za odgovore. Niti vročina niti napetost ali bolečina v dojki se več nista pojavili zato do zdravnika nisem šla. Očitno sem ukrepala pravi čas. Bom pa seveda upoštevala nasvet in po dojenju ne bom nič ven stiskala, ker jaz napetosti v dojkah ne čutim. Ravno obratno se mi zdijo prej ohlapne kot napete.

(odgovor članu SPOKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?