|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Novalac AC1 in žalost
13.10.2007 23:49:35   
ALJA75
Pozdravljene mamice.
Moja 3 tedne stara dojenčica je tako izgubila na teži, da tehta manj kot je tehtala ob odpustu iz bolnice. Zdravnica je rekla, da moram po dojenju takoj dodajati novalac in da naj malo kombiniram z navadnim in tistim za krče. V lekarni pa mi je svetovala samo tistega za krče. Kako delate ve?
Zaradi (ne)dojenja sem zelo ŽALOSTNAuser posted image . Dojke so mlahave, prvih 5 minut mala še pije potem pa kar zaspi. Podre mi kupček in pristavim jo na drugo dojko, potem pa ji dodam novalac. Poznate kak recept za polne dojkeuser posted image .
Aja, še to. Zdravnica je rekla, da moram dodajati PO ŽLIČKIuser posted image user posted image user posted image . Ali katera prakticira dodajanje po žlički??? Meni je to čudno, ker se mleko takoj ohladi. Naj ji dajem hladnega???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Novalac AC1 in žalost
13.10.2007 23:53:02   
Anonimen
Recept?
Veliko počitka, sezamov napitek, še enkrat veliko počitka, krepčilna hrana.

Po žlički se priporoča zato, da bo otrok še vedno hotel dojko. Po steklenički se rado zgodi, da dojke noče več, ker je po steklenički toliko lažje jesti.

Saj bo user posted image , tako ali drugače.

(odgovor članu ALJA75)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Novalac AC1 in žalost
14.10.2007 6:23:25   
Lunca1
Pa pij veliko vode in mleka. Mi smo imeli tudi probleme, smo morali začeti dodajati že po enem tednu, z dojenjem pa sva se vseeno trudili še do 7. meseca. Ne sekiraj se zaradi tega, ker nisi zato nič slabša mama. Mi smo dodajali po steklenički, pa je kljub temu še vlekla iz dojke. v bistvu otroku vsakič najprej ponudi svoje mleko Potem pa šele pride na vrsto novalac. Boš videla, do konca boste že tako zverzirani, da bo kaj.

Pa še to, a je mogoče tamala prelena, da bi vlekla. Poskusi si izčrpat, da vidiš če kaj ostaja. Pa to ponudiš pri naslednjem obroku.

Pa čim več sreče ti želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Novalac AC1 in žalost
14.10.2007 8:07:20   
živa
Za spodbujanje nastajanje mleka poskusi še čaj za dojenje in kak kozarec (brezalkoholnega) piva, menda tudi polenta pomaga. Pa čim več počitka in čim manj sekiranja.

Lp,

živa

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Novalac AC1 in žalost
14.10.2007 10:08:55   
cicido
za vec mleka pomagajo malinove zadeve;caj, ki ga dobis v lekarni, kaksen malinovec. Ce pa imas maline v skrinji, jih enostavno skuhas in je.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Novalac AC1 in žalost
14.10.2007 12:29:03   
poliloni
Pa kot najbržže veš: večkrat kot otroka pristaviš, več kot popije - več bo mleka. Jaz sem si pomagala s pumpico in sem si mleko črpala, a žal je bilo še vedno premalo.

V glavnem ne sekiraj se, če mleka ne bo (ker ga bo potem še manj). In ne mej ves čas v mislih kaj če...?, kako...?, v glavnem ne obremenjuj se. vem, da je lažje napisati kot to narediti, a poizkušaj!

Pa veliko lepih trenutkov!


_____________________________

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Novalac AC1 in žalost
14.10.2007 22:08:23   
ALJA75
Hvala vsem za vzpodbudo.
Sezamov napitek-ali se pripravljen kupi ali se naredi?

Lunca1, mala zelo vleče, prvih pet minut slišim kako požira potem pa kar zaspi. Dojke so mlahve, nič napete. Sem se dolgo tuširala pod toplo vodo, si jih masirala, kupila pumpico da bi kaj izstisnilo pa mi priteče le kaka kapljica. Sem jih tudi na roko dolgo stiskala pa le kapljica po kapljica pada. Po moje mleka enostavno ni. Jaz bom seveda vztrajala, ker sem si res močno želela dojiti. Najbrž sem mleko izgubila zaradi stresa po tem ko sem prišla domov (v bolnici namreč vem, da sem imela prsi nenormalno napete), šivi, hermoroidi, težave z dojenčicimi kolki, depresija....
Bom se poskušala obvladat in čim manj mislit na to....pa upoštevala bom vaše recepte....upanje pa itak umre zadnje.

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Novalac AC1 in žalost
14.10.2007 22:10:19   
Anonimen
Sezamov napitek-ali se pripravljen kupi ali se naredi?


Skuhaš sezamova semena v vodi in popiješ.

Poišči z iskalnikom po RR, je bilo že kar nekaj napisano na to temo user posted image .

(odgovor članu ALJA75)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?