jagoda
|
Da vam še jaz zaupam svojo izkušnjo s pediatrično kliniko. Prejšnji teden so Adama sprejeli, ker je močno jokal in ni nihče vedel kaj mu je. Ker ga še samo dojim, sem lahko brez problema ostala, pa tudi sicer bi. Tam sva bila k sreči samo dva dni - razmere pa so nevzdržne. Bila sva v 1. nadstropju in tu sploh ni WCja, tako da sem morala hodit lulat v pritličje, kjer je en WC za obiskovalce. Ko sem vprašala kje se lahko stuširam, so mi rekli, da to ni mogoče. No kasneje sem se kr mal noro naredila in si sama poiskala tuš. Na okenskih policah imajo blazine, ker bi sicer preveč pihalo noter, postelj za mame pa ni. Dobila sem stol-počivalnik in tabure za noge (za spat). Ker sem bila zelo utrujena, sem kr spala. V sobi smo bile 4 s svojimi bolanimi dojenčki.Stvari smo imele kar po tleh, ker ni nobenih omar. Imeli so 2 takšna počivalnika, dvema mamicama pa so prinesli vojaške postelje, ki se razstavijo in rjuhe za pokrit. Vam povem, kot na taborjenju! Bolnica je v groznem stanju!!! Je pa res, da so vsi zelo prijazni, sploh zdravniki in večina sester. Dojenčki, ki so bili ponoči brez mamic, pa so bili bogi. Saj je prišla sestra in ga potolažila, ampak pol je spet šla - seveda je imela še drugo delo. Pol pa smo me tolažile enga malega dvo-kg pikeca, ki je močno jokal vso noč. Nismo mogle verjet, da ga mama pusti cele noči samega. Pa smo misle, da ima mogoče še druge otroke in nima varstva, pol pa smo jo vprašale naslednji dan, pa je povedala, da gre pač domov spat. HALO??? A lahk to razumete? Saj so res nevzdržne razmere, ampak jaz ne grem domov pa če celo noč stojim ob Adamovi posteljici! No sem se mal razpisala. Ne mi zamerit. Je pa res, da SLO NUJNO rabi novo pediatrično bolnico. Ta je sramota za našo državo! Pa da nam in vam nikoli več ne bo treba iti tja!
|