|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zmedena?!
25.10.2007 22:12:10   
zima07
Torej, na bioresonanci je nasi user posted image  pokazalo alergijo na psenico, gljivicne toksine in moje amalgamske plombe...Uradna medicina(dermatologinja) mi je poleg diete brez psenice svetovala tudi dieto brez KM in jajc...Pred 3 tedni sva bili po 5 mesecih diete prvic pri alergologinji (Dr. Vodusek) in kozni testi niso pokazali nobene alergije (na bioresonanci smo opravili terapijo), tako da je Voduskova rekla, da najbrz sploh ni imela alergije...Hallo?!user posted image  3 mesece pikic, lisajev, praskanja, driskeuser posted image ...Kaj pa naj bi to bilo?! Pa sem bila tiho..in cakala na rezultate krvnih testov....Danes pa izvem, da je pokazalo alergijo na jajcauser posted image ...Predpisala mi je strogo dieto brez jajc se naprej (mleko in psenico "kao" lahko) in cez 6 mesecev kontrola...Sem kar malo razocarana, ker sem upala, da bo sla v vrtec brez omejitev pri hrani....

Kakorkoli, ali je mozno, da so testi lazno pozitivni (vem,da so lahko lazno negativni) in pa, ali mi lahko poveste, kje vse se skriva jajce (sedaj sem imela tako strogo dieto-se mleko in psenica, da tako ali tako nisem jedla nic kupljenega, sedaj me pa skrbi, da bi ga kje spregledala)-Ali se skriva se pod kakim drugim imenom, oz. ali je prisoten kje, kjer ga ne bi pricakovala?! 

Hvala....

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zmedena?!
25.10.2007 22:30:05   
piščanc
sem ti že na drugi temi malo napisala. tudi jaz in žiga sva šla z vsem veseljem k privat alergologiji voduškovi... čisto razočaranje. pri njej kao nobene alergije, vse je treba uvajati, oz. smo jajce kao ne, mali pa čisto vnete pregibe. čez 6 mesecev še ena kontrola, koža vedno slabša, od nje pa nič od nič.

no potem smo šli na bioresonanco. naš žiga še ni imel alergije, je bil pa močno senzibiliziran. v glavnem v njegovem telesu, predvsem črevesju, so vladale glivice, ki so razžirale črevesno steno in prepuščale vedno večje molekule. seveda bi se to stopnjevalo in enkrat bi se alergija dokončno razvila. največji problem je bil pri mleku, ostali alergeni so sledili. že samo z dieto na pravo hrano se naredi veliko, s terapijami pa še ogromno.

svetujem ti, da opazuješ otroka, če ti bioresonanca ne ponuja prave rešitev se vsaj drži njihove diete. sem pa naše okrevanje že napisala na eni temi par strani nazaj. glede jajc in beljaka bi pa jaz rekla, da je nanje alergičen vsak otrok pred dopolnjenim 1 letom starosti. vsaj vsak občutljiv otrok.

če te še kaj zanima, lahko tudi na zs, nisem strokovnjak, smo pa šli čez vso to kalvarijo in zmagali, ter se veliko naučili

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zmedena?!
25.10.2007 22:49:43   
zima07
No, ce sem bila tako smotana in o enaki stvari pisala na dveh temahuser posted image , bom se tukaj prilepila odgovor user posted image ...

Piscanc, full hvala za hitre odgovore...Saj, jaz verjamem v bioresonanco, opravili smo tudi vse terapije in receno je bilo, da je Brina zdaj ok, da pa naj vztrajamo z dieto se naprej...za vsak slucaj...in to sploh ni problem...problem je, da naj bi sedaj krvni testi pokazali alergijo na jajce, za katero pa je na bioresonanci rekla, da je sploh ni...in da dieta ni potrebna (jaz sem se je vseeno drzala, ker so mi tako svetovali na dermatoloski-naj se drzim diete brez KM in jac-kot dveh glavnih alergenov, na katere lahko alergijo se razvije...)...

Aja, glede na to, da ze obvladas (na zalost) zadevo, mi pojasnis prosim, kje vse je jajce oz. deli jajc...?!

Hvala....

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zmedena?!
25.10.2007 23:03:02   
piščanc
no našemu je uradna medicina pokazala alergijo na jajca, na bioresonanci pa na mleko, o jajcih pa niti sledu. držali smo se diete po bioresonanci in vneti pregibi so izginili kjub uživanju jajc. za zajtrk je npr. s sestrco jedel pečeno jajce in vse OK. mi smo s terapijami končali marca, potem je imel normalno prehrano v vrtcu, doma sem bila še precej skeptična. ampak se vnetja kože niso ponovila, tudi koža sama je precej lepša (ni suha). ker pa mi ni dalo miru sva šla septembra še na en pregled na bioresonanco in so našli samo še ostanke prvega cepljenja, kar naj bi se še par let čistilo iz telesa, drugega nič. od takrat sem pomirjena.

no obvladam glih ne. jajca in jajčni lecitin sta ponavadi povsod v že izdelanih živilih. to so vsi biskviti, tudi določen kruh, piškoti, hrenovke... najbolje je, da prebereš deklaracijo. če so omenjena jajca ali lecitin hitro stran. je pa tvoja punčka še majhna, tako da je najbolje da se jajc izogibate do enega leta.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zmedena?!
26.10.2007 8:41:48   
Natali07
Živjo Zima07.
Vidve z brino sta ravno ene toliko časa na dieti kot midva z Urbanom. Mogoče je pa alergija na mleko že minila, tudi jaz imam upanje na to, saj smo naročeni čez dober teden na provokacijo. Drugače pa tudi meni ni jasno ta razhajanja po aleternativni in uradni medicini. Sem pa slišala že za več takih primerov, zato sem sama najprej rekla da se bom držala stroge diete in sama ugotavljala kaj Urbanu škoduje in kaj ne, ker na uradni medicini so nam že za marsikatero stvar rekli da ni alergija pa sem bila jaz prepričana, da jo ima. Seveda je bila pri naslednjem testiranju ugotovljena alergija na tisto stvar za katero sem sama trdila.
Tudi sama sem se spraševala, če so lahko testi lažno pozitivni, ker naš je imel vedno pozitivne kožne teste, na krvi pa ni nič pokazalo - nikoli, no le malo povečani celekupni Ige. Pa mi je alergologinja rekla, da lahko so lažno negativni, da lažno pozitivni pa zelo težko.user posted image user posted image user posted image

Ti pa še napišem kaj je meni diatetik rekel česa se moram izogibat pri dieti brez jajc: jajčni melanš, globomin, albomin, lecitin, mucin, mukoid.

Pa še to. Alergija na jajca ostaja dalj časa, na mleko pri nekaterih veliko hitreje izveni. Poznam kar nekaj mamic kateri malčki so imeli od rojstva alergijo na mleko pa jim je pri 6 mesecih ali tam do 1 leta alergija na mleko izvenela, alergija na jaca pa je ostala do 3 leta. Žal.

A Brini ne dela težavo nobena druga hrana? 

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zmedena?!
26.10.2007 13:43:16   
Aja1
Nam je dermatolog rekel, da so kožni testi lahko lažno pozitivni. No, mi smo opravili le krvne.

_____________________________




(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zmedena?!
26.10.2007 22:28:54   
rožica81
Meni je pediatrinja rekla, da so kožni testi bolj zanesljivi kot testi krvi. A je to res?  Ker na Jesenicah so pa kontra rekli. Ali pa sem jih jaz narobe razumela. Zato sem sem napisala vprašanje, ker sem jaz tudi zmedena - glede tega user posted image

Hvala, LP

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zmedena?!
27.10.2007 9:00:44   
Natali07
Meni je bila dana taka razlaga: nekatere teste se dela le kožne in na krvi nič ne pokaže, pri nekatetih pa le krvne.  Primer kromper ga na krvi ne morejo tetsirati. Mi je pa to razložila ker pri prvem testiranju na koži ni pokazalo alergije, pri drugem pa je. Krvi za test na alergijo na krompir pa niso vzeli.
Vsi tetsi so merodajni, če so pozitivni. Nam so odobrili allernovo na recept, čeprav so bili pozitivni le kožni testi (pokazali močno alergijo) na mleko in jajce, krvni pa niso pokazali nobene alergije.Sama sem bila pa prepričana da ima alergijo še predno smo šli na testiranje, ker ko sem popil deci mleka in ga dojila je dobil takoj pike.

Drug primer pa je, če je otrok prebolel kako kožno bolezen v kratkem, takrat so lahko kožni testi lažno pozitivni oz. zavedejo zdravnike. Ko je naš malček prebolel 6 bolezen smo morali testiranje prestaviti za en mesec zaradi možnosti na lažno pozitivne teste.

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zmedena?!
27.10.2007 9:02:39   
Natali07
Krvni ne da so bolj zaneslijivi ampak imaš z njimi uraden dokument, ker pri kožnih to odčita sestra, ki si lahko razlaga na različen način. Saj jaz to tako razumem.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zmedena?!
27.10.2007 21:38:39   
zima07
Hvala, punce, za odgovore.... user posted image

Pozdravcek vsem!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nedonošenčki so se zopet zbrali v Mostecu
photo
V soboto je bilo zopet veselo v Mostecu, kjer so se zbrali najmanjši borci za življenje.
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?