|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šivi po rojstvu...
26.12.2004 18:30:58   
leah
Živjo!

Sledeče vprašanje prenašam od novopečene mamice, ki trenutno leži v Postonjski porodnišnici:

Po rojstvu sem dobila kar precej šivov tam spodaj, ki sedaj zelo pečejo. Kolikor se spomnim obstaja za lajšanje oz. hitrejše celjenje neka krema, vendar se ne spomnim imena, morda pa ga ve kdo od vas?



Lep pozdrav vsem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   šivi po rojstvu...
26.12.2004 18:42:07   
Anonimen
Hojla!

No, pa so to le bili pravi popadki! Iskrene čestitke!!!!!!!!!!!!!!! Juhuuuuhuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::rozica::rozica::rozica::rozica:

Jaz sem slišala in si tudi že sama nabavila Šentjanževo olje za šive. Malo kaneš na gazico in si samo popivnaš gor.

Ful uživajta!!

Bye,

Blacky s :duda:


(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   šivi po rojstvu...
26.12.2004 19:18:16   
Annny
Svetujem ti, da čim manj 'pacaš ' po šivih...tuširaj jih 10x na dan in veliko veliko menjaj vložke Vir!! Tako se najhitreje zacelijo...res pa je, da v času, ko boš v porodnišnici, še ne boš občutila bistvene spremembe na bolje.

LP

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   šivi po rojstvu...
26.12.2004 19:28:11   
zdenka17
Po mojih izkušnjah ti bo najbolj pomagal sorej Bivacin, ki zelo hladi in ti hitro celi rane. Pa še en:hudicek:ostaven je za uporabo. Pa veliko se tuširaj!!!:sloncek:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   šivi po rojstvu...
26.12.2004 19:53:18   
Gina
Pa po vsakem tuširanju se moraš dobro posušit. Ne sme biti mokro!!(sicer se lahko vnamejo) Če je hudo, dajo Bivacin tudi v porodnišnici, kar reci jim.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   šivi po rojstvu...
26.12.2004 20:27:03   
Pikabu
Predvsem veliko tuširanja in res je potrebno zelo dobro osušiti. Meni so priporočali, naj si jih kar s fenom sušim, čeprav si jih nisem, tako da ne vem, kako to učinkuje. Je pa mene tudi zelo peklo, ni me bolelo, samo peklo in so mi v bolnici dali led, da sem si hladila, doma me je pa mož kar z Bepantenom namazal in je bilo hitro dobro.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   šivi po rojstvu...
26.12.2004 20:29:08   
NinaŠ
Meni je sprej Bivacyn zelo pomagal (praktično v enem dnevu je bilo bolje). V porodnišnici mi ga niso dali, prinesla pa mi ga je patronažna, ki sem jo na prvem obisku prosila zanj (v lekarni ga dajo le na recept).
V por. pa so mi dali Lekadol tablete (zjutraj in zvečer), pa je za kratek čas zaleglo.
LP

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   šivi po rojstvu...
26.12.2004 20:33:04   
anajmad
čimveč zračiti,čeprav vem,da bo to težko.Jaz sem si jih umivala doma s hipermanganom im se mi je kar lepo zacelilo v nekaj dneh.
Pa iskrene čestitke:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: k tvoji mali punčki:duda:.
en lp:morje:D.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   šivi po rojstvu...
26.12.2004 23:04:10   
Anonimen
Najprej čestitke :bravo::bravo::bravo:

Jaz sem imela veliko šivov, ker sem bila not raztrgana, zunaj pa so nardil epiziotomijo, tako da jih je bilo kar nekaj....in raje bi šla še 100x rodit, kot pa da še enkrat dam skozi šivanje in mesece bolečin po tem...
Je pa zelo pomagalo pogosto tuširanje in po tuširanju sušenje z fenom, da je bilo vse suho....Ko sem si sušila je bilo suuuuper....samo cel dan pa tud ne moraš z fenom okol hodit :ups:

Ti pa želim, da se ti čim prej zaceli in da ne bo kaj dosti bolelo :rozica:

Pa uživaj z bebico 9nebesa

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   šivi po rojstvu...
27.12.2004 9:44:46   
darjatimci
Živijo!
Čimmanj packanja kot so ti že svetovale predhodnice,več umivanja, priporočam ti bombažne vložke,ker so mehki in zračni,da te ne žge,tudi mlačni obkladki iz kamilic pomagajo.Upam,da ti bo kaj koristilo,srečno!

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   šivi po rojstvu...
27.12.2004 15:35:22   
hartan
Poznam te grozne zoprne bolecine. Tri tedne po porodu nisem mogla sedet normalno. Svetujem ti vse prej nasteto, cimvec pocitka, meni pa so pomagali se zajbljevi obkladki. Namesto vlozkov sem kupila v lekarni velike sterilne zlozence, take kot jih dobis takoj po porodu in hlacke za enkratno uporabo, da me ni nikjer nic tiscalo, pa se bolj zracno je bilo vse skupaj.
Vsak dan bo bolje, verjemi.
Lep pozdrav, T.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   šivi po rojstvu...
27.12.2004 21:21:04   
žiža
Sem kar skopirala kar se že enkrat pisala, meni je res pomagalo.
"Ne vem koliko kaj daste na "zdravljenje šivov" ampak jaz bi samo povedala, kako sem jih sama pocelila v 12 dneh. V porodnišnici sem se redno večkrat na dan tuširala in to mi je takrat res zelo pomagalo. No doma sem si pa delala kopeli in sicer: Zavreš liter vode daš noter eno žlico hrastovega lubja in vreš 20 minut na majhnem ognju. POtem dodaš eno žlico kamelic in malo manj kot eno žlico rmana, vse skupaj pustiš stati 10 minut, potem svojo rito namočiš v ta mlačen zvarek in sediš notri 10 minut. Nato nežno obriši s plenico in namaži šive z šentjanževim oljem ( z bebi palčko točno na šiv) Tukaj je skoraj potrebna pomoč. To delaš 2x na dan.
Jaz sem to "kuro" delala 5 dni in kot bi odrezal nisem več čutila nobenega šiva, nobene bolečine... Lahko bi šla kolo vozit Naj povem še da sem bila dvakrat prej že šivana (operacija) pa je vse celjenje takrat trajalo precej dlje pa tudi kasneje me je še dolgo časa bolelo (recimo pri spolnih odnosih)
No tako tole moje nakladanje je zaključeno. Sicer pa itak želim vsem čim manj šivov, če bodo sploh potrebni..."
poljubček Žiža

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   šivi po rojstvu...
4.1.2005 14:39:01   
leah
Hvala vam za nasvete...šivi so precej bolje,pravzaprav lahko sedim že brez blazine..se pa še vedno dvakrat-trikrat dnevno tuširam z hladno vodo,ker me pa zdej vse srbi.Kar je baje dober znak.Vglavnem minilo je,a ne?

Drugače pa so meni v porodnišnici enako svetovali tuširanje in hlajenje z vodo in NIKAKOR sušenje,s kako zadevo ali feno,ker baje,da so suhi šivi bolj bolijo...kaj pa vem...jaz sem jih ubogala in za nekaj časa,dokler so bili mokri ni ni peklo ali bolelo,potem pa,ko so se posušili je spet začelo.Res pa je,da sem imela samo en šiv...baje,če gre verjet dohtarju:)-:)-

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   šivi po rojstvu...
12.1.2005 17:00:41   
Missy
meni je pomagal led.

Zavila sem kocke v vrečko, vrečko zavila v mini tetra gazo in si ublažila skelenje. prvič je neprijetno potem pa se navadiš.

Lepo bodite,

Missy

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?