|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preživnina....
13.1.2005 10:30:37   
Liuy
Pozdravljene!

Zanima me naslednje:
- če ima oče otroka npr. 180.000 neto izplačila (brez prevoza in malice - čisti neto, do kolikega zneska sem opravičena, glede preživnine??

On sicer trdi, da mu lahko trgajo le 25% plače, ampak v službi so mi rekli, da maks. 1/3???

A katera ve??

Papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Preživnina....
13.1.2005 10:59:15   
urši77
Zahtevaš lahko eno tretjino plače za vsakega otroka:)

(odgovor članu Liuy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Preživnina....
13.1.2005 12:00:29   
beba76
Preživnino ti določi sodišče, kriterij pa so potrebe otroka. Tak da to ni točno 1/3 plače, ampak bodo oni povedali, koliko naj bi bilo.
Ti svoje zahtevaš, če se on strinja je najboljše, ker se proces takoj zaključi in je sodba pravnomočna. Če pa se on z zahtevanim ne strinja, bo sodišče določilo višino preživnine, ti maš pa se pravico pritožit in gre vse še enkrat od začetka. In če spet ne najdete skupne poti, bo spet razsodilo sodišče. Če se tudi tokrat ne strinjaš, gre vse na višje sodišče....

Tako je bilo pri meni in se vse skupaj vleče že skoraj 3 leta - upam, da bo kmalu konec.


(odgovor članu Liuy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Preživnina....
13.1.2005 12:12:56   
Žaža
Višino preživnine moraš dokazovat s potrebami otroka. Zato zbiraj račune kje se le da. Vse kar mu kupiš šteje, oblačila, knjige, dopust, igrače, oprema...

To je lahko trd oreh, zato nikar ne popusti!!!!! Očetje se radi izognejo. Eni celo rečejo, da bodo drugače pomagali in kupavali stvari za otroka, samo da bi manjšo preživnino plačevali, pa nikar ne nasedi na takšno finto!!!!

Vso srečo!!


(odgovor članu Liuy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Preživnina....
13.1.2005 13:47:46   
dory
Kakor sem seznanjena se uposteva tudi cas v nosecnosti,kar kupis za otrocka...tako,da vse racune shranjuj...

Ta prezivnina je res trd oreh zato res ne popusti in vztrajaj pri svojem...pa vse naredi res po uradni poti...privat domene se ponavadi rade sfizijo..

(odgovor članu Liuy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Preživnina....
13.1.2005 20:30:02   
MATEJA.*
Če ti povem moj primer. Imam 2 otroka, zanju mi plačuje 39.000 sit, plače pa ima 110.000,00 sit. To preživnno so mi zračunali na podlagi tega, da sem jim mogla povedat koliko na leto porabim za otroka za šolo, koliko za hrano, obleko in obutev, interesne dejavnosti, frizerja, dopuste....Čisto vse moraš povedat. Jaz sem si vse zapisovala in zračunala, potem sem jim povedala koliko na otroka na leto pridejo stroški in nato so izračunali preživnino in me tudi vprašali, če bo vredu.

Upam, da boš dobro rešila zadevo!

LP

(odgovor članu Liuy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Preživnina....
13.1.2005 21:04:55   
beba76
Bravo Mateja, dobro si ga "oskubila"!!
Moj bivši ma neto okrog 200.000, pa mu je sobišče za dva otroka (5 in 8 let) naložilo le 29.000 za oba skupaj (mlajša 12.000, starejši pa 17.000). In po dveh letih in tolikih in tolikih pritožbah mi je višje sodišče le zvišalo preživnino.

Dam pa vam na znanje, da je moj bivši policaj in je bil na sodišču ful priviligiran.

Vsem pa polagam, na srce - ne dajte se, morda še vaši malčki zdaj ne rabijo veliko, a večji ko bodo, večje bodo potrebe.

(odgovor članu Liuy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Preživnina....
13.1.2005 22:20:57   
Gina
Meni pa se še 30000 po otroku ne zdi veliko. Me prav zanima, kateri od teh bivših mož lahko preživi s 60.000,- na mesec, če je 30.000,- polovica, kar otrok rabi. Jaz nisem vedela, da moram imeti podatke, kaj otroci rabijo, koliko denarja zapravim, ker se je ravno takrat spreminjala zakonodaja pa mi je odvetnik rekel, da če je sporazumno, da itak odobrijo znesek, če se oba strinjava.Pa ni tako. Komot bi zahtevala več. In bi bilo prav, da oče plačuje pol. Pa še olajšave lahko uveljavlja v dohodnini. Tako moj bivši vsak mesec dobi od države nazaj 20.000,- jaz pa padem zaradi tega denarja v višji dohodkovni razred in zgubim še dodatnih 10.000,- tako da v bistvu plačuje samo za enega.
Punce postavite se zase, 20.000,- za otroka je odločno premalo, saj celo če dobivaš preko sklada, dobiš se mi zdi 15.000,-. pa je vsem jasno, da država da minimum od minimuma.

(odgovor članu Liuy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Preživnina....
13.1.2005 22:32:27   
Anonimen
Ojoj, a toliko so to zdaj zakomplicirali? VČasih je šlo vse samo glede na plačo. Da ja ne bi bogi revčki, kočevski medvedje, kaj preveč dali za svoje otroke!

(odgovor članu Liuy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Preživnina....
14.1.2005 15:44:20   
beba76
Saj že to, da so odšli in kar tako pustili svoje otroke, nam pove vse o njih!! Potem pa še jih naša država ščiti in jim prisodi le nek drobižek na mesec, ča pa mati hoče toliko, kot za otroka dejansko porabi, pa se mora skorajda ubit (živčna vojna in te zadeva), da kaj doseže.
A naša skrb in vstajanje ponoči ter podobne reči, ki jih našim malčkom nudimo, pa v naši državi nič ne štejejo?!?! Ne me napak razumet- ni je stvari, ki bi mi jo bilo težko naredit za svoje otroke, jezi pa me, da so ti prasci tako zaščiteni.



(odgovor članu Liuy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Preživnina....
14.1.2005 20:41:28   
Gina
Poslušte to ironijo! Zadnjič so me nekaj preplašile punce na forumu o tem,, da moraš met prijavljene otroke čez leto, da ne bo mogoče več sicer v doh. uveljavljat, pa sem šla zakon o doh. brat. In naletim na odstavek, kjer piše, da oče lahko uveljavlja tak del, kot ga plačuje. Potem sem klicala na davčno, naj mi povedo, koliko pa je tisti del, ki šteje v polovico? Mi je rekla, da je bil za lansko doh. napoved določen znesek za preživljanje otroka cca 330000, kar pomeni, da če je oče plačeval za otroka manj kot 15000 na mesec, se šteje, da je plačeval polovico stroškov za otroka in je upravičen do olajšave, (ki v tem primeru po mojih izračunih znaša pri mojem bivšem možu in še marsikaterem drugem 10000 po otroku!!!!!) Nam posledično vzamejo 10000 dohodnine pri vsaki plači od vsakega otroka, ker ga ne moremo v celoti uveljavljat v doh!
Katastrofa! Jaz bi moške kar iz parlamenta poslala, pa naj živijo otroka s 30000,-

(odgovor članu Liuy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?