Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Lino otroška hrana - da ne bo dvomov 29.2.2008 15:08:37
|
|
|
|
BONI*
|
V eni debati so se pojavili dvomi glede tega, ali čokolino vsebuje laktozo ali ne oz. ali je primerna hrana za tiste z intoleranco na laktozo. In da ne bo več dvomov glede tega vam posredujem odgovor iz Podravke. Spoštovani g. Robert, pravkar sem dobila odgovor od tehnologov v naši centrali glede otroške hrane in morebitne vsebnosti laktoze. Njihov odgovor glasi: ----------------------------------- Proizvodi koji ne sadrže laktozu su sljedeći: ČOKOLINO, GRISOLINO MEDOLINO, RIŽOLINO, KUKURUZ, RIŽA KUKURUZ, RIŽA S BANANOM I JABUKOM, RIŽA S 5 VRSTA VOĆA. Prilikom pripreme ovih proizvoda potrošač ne smije upotrijebiti kravlje mlijeko (kako mi navodimo u uputi za pripremu), već mora upotrijebiti mlijeko (tekućinu) koju dijete inače konzumira ili se mora posavjetovati s pedijatrom. ----------------------------------------- Torej, zgoraj našteti izdelki (Čokolino, Grisolino, Medolino, Rižolino, Koruza, Riž koruza, Riž z banano in jabolkom ter Riž s 5 vrstami sadja) iz asortimana Lino otroške hrane ne vsebujejo laktoze. Vsekakor pa bodite pozorni na to, s kakšnim mlekom pripravljate obroke, ob morebitnem dvomu pa se posvetujte z otrokovim pediatrom. Žalim Vam še veliko užitkov – tudi ob Lino otroški hrani. Lep pozdrav, Romana Hočevar produktni vodja Podravka d.o.o. Ljubljana Cesta v Gorice 40 SI-1000 Ljubljana tel. 00 386 1 47-97-111 fax. 00 386 1 24-43-143 e-mail: romana.hocevar@podravka.si Internet: www.vegeta.si www.podravka.com www.coolinarika.com Sem pa v trgovini zasledila da kombinacija lešnik- čokolino od 8 mesecev dalje vsebuje prepečenec v katerem pa je mleko v prahu.
|
|
RE: Lino otroška hrana - da ne bo dvomov 29.2.2008 15:19:56
|
|
|
|
biga
|
BONI, najlepša hvala za info., zdaj vsaj vem, kaj ponuditi svojemu . Čokolešnika pa itak ne smemo, ker vsebuje lešnik, ki je visoko alergen.
|
|
|
|
RE: Lino otroška hrana - da ne bo dvomov 29.2.2008 17:22:13
|
|
|
|
Naja30
|
O super za tole objavo! Hvala!
|
|
|
|
RE: Lino otroška hrana - da ne bo dvomov 29.2.2008 18:53:53
|
|
|
|
mala maja
|
in zakaj je mene potlej nap*** da ne sme čokolina. Pa da nima nobene veze če je narejen z rižovim mlekom, da vsebuje čokolado, ki pa vsebuje laktozo. Zgleda da bi bilo fajn, da bi jim nesli tole na gastro pokazat.
|
|
|
|
RE: Lino otroška hrana - da ne bo dvomov 29.2.2008 20:33:06
|
|
|
|
BONI*
|
Naj samo opozorim, da smo mi spraševali izključno po laktozi, ne po mlečnih beljakovinah na katere so alergični tisti z alergijo na KM. Naš Matic nima alergije na KM ampak samo intoleranco na laktozo.
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiMama, nikoli ti ne bo žal, da boš imela še...Kajti takoj, ko bo vaš otrok prišel na ta svet, bo ukradel dele vašega srca, za katere niste vedeli, da obstajajo.
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Nosečnost.
пеперутка16
Kdaj se ti je začel kazati trebuh? Kdaj so te začeli gledati, kot da si noseča, in te spraševati o nosečnosti?