saline
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi Ne razumem, zakaj bi ti delodajalec izplačeval dopust, kar je zanj zelo velik strošek, če v tem času lahko prejemaš bolniško nadomestilo. Tebi se mogoče malo pozna, delodajalcu pa vsaj 5-10x toliko. To, da je treba na vsak način, kljub bolniški izkoristiti dopust, se mi zdi čisto obiranje delodajalca - drugače je, če ni bolniške odobrene s strani komisije. Ne razumem, zakaj bi bilo to obiranje delodajalca, če koristiš dopust namesto bolniške? Se mi zdi , da je to prej izkoriščanje delavca, če se ga prisili, da koristi bolniško namesto dopusta (ki mu tako ali tako pripada in mu v nasprotnem primeru propade) To, da se ti le malo pozna , pa ni res, saj je dopust plačan 100%, prvi mesec bolniške le 80%, vsi naslednji meseci bolniške pa 90% osnove (razen če gre za poškodbo na del. mestu-kar pa v tem primeru verjetno ni) Vsaj pri nas je tako. Meni se teh 10 ali 20% razlike ne zdi ravno tako malo, da bi bila velikodušna do delodajalca in bi se kar tako pustila. Mamm, jaz bi na tvojem mestu koristila dopust, dokler ga imaš, potem pa nadaljevala z bolniško.
|