|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Korita na vodno zalogo
16.5.2008 22:11:35   
tančica
Rože sem nasadila v njih pred slabim mescom in sem jih danes prvič zalila od spodaj. Zmotilo me je to, da ko je tista puščica v merilu prišla do sredine je začela voda malce uhajati iz korita spodaj. Tako vodo sploh nisem dolivala, da bi puščica prišla do full-a. Sem mislila, da so korita od spodaj čisto zaprta, je to OK? Ali potrebujem še podstavke, kajti teh nism kupila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Korita na vodno zalogo
17.5.2008 14:50:32   
melanija
Jaz sem že lani kupila korita z vodno rezervo pa se mi to še ni zgodilo. Spodaj nimam podstavka. Kupila pa sem tista, ki jih je Mercator imel v akciji, da sem prišla čim ceneje skozi. Tudi letos sem dokupila njihova, ker so jih imeli najceneje. Jaz v korito v sezoni ob zalivanju zlijem noter 4 litre vode naenkrat tako da imam vsaj en teden mir. Puščale pa mi niso nikoli.

Kaj pa če je kakšno z napako, da je kaj poškodovano in zato pušča?

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Korita na vodno zalogo
17.5.2008 23:24:39   
sombica
Če ti voda spodaj odteka ven,stojijo korita postrani,niso v ravnini...imam korita z vodno rezervo in nikoli ne zalivam skozi tulec ampak vedno samo po vrhu zemlje-rože imam čudovite.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Korita na vodno zalogo
20.5.2008 6:35:19   
daga11
Tudi jaz se strinjam da so korita postrani, ali pa si skozi tulec preveč hitro vlivala da se plovček ni mogel dvigniti zaradi sunka vode!!!
Vodo nalivaj in počakaj da se voda umiri in plovček se ti dvigne -svaj pri meni je tako!!!
Drugače pa ti povem da ti ne bo žal da si si jih nabavla-meni ni pa sem dala 100,00 EUR za pet korit pa se ful zadovoljna- soseda skače od zavisti ko vidi moje rože-ker dokler si jih jaz nisem nabavla oz nisva naredila ograje na balkon se je vedno ona hvalisila z najlepšimi rožami -lansko leto pa so bile moje ki so bile dolga tudi do 1,5m - balkonska ograja se ni več vidla-heheheeh škoda da jih nisem nič slikala- upam da mi letos tudi tak ratajo in jih bom letos!!!!
Želim ti lep pridelek rožic!!!

(odgovor članu sombica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Korita na vodno zalogo
20.5.2008 7:37:42   
honey
Jaz sem kupila ta korita v Lidlu - so imeli tudi akcijo. In imam isti problem - voda mi odteka. Zlijem pa tudi približno 4 litre vode v eno korito. Ampak po drugi strani mi je pa všeč, da ima voda možnost odtekanja, ker za tiste rože, ki jih imam pa na balkonu in niso pod streho, je pa fino, da odvečna voda odteče, sploh zdaj, ko je veliko dežja. Tako da tiste po oknih pač malo manj zalijem in je mir. Tako ali pa tako  jih pa zalivam 1x na 14 dni user posted image

(odgovor članu daga11)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Korita na vodno zalogo
20.5.2008 15:22:50   
kokoska007
IZVIRNO SPOROČILO: sombica

Če ti voda spodaj odteka ven,stojijo korita postrani,niso v ravnini...imam korita z vodno rezervo in nikoli ne zalivam skozi tulec ampak vedno samo po vrhu zemlje-rože imam čudovite.


tudi mene so naučili, da se zaliva po zemlji, sploh na začetku je to važno, ker korenine še niso tako dolge.

moja korita imajo štifte, ki imajo zgoraj luknjice in voda lahko odteka. ampak to moraš full zalit, da se to zgodi.

(odgovor članu sombica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Korita na vodno zalogo
21.5.2008 7:51:35   
_andreja_
tako kot so že predhodnice rekle, ali so korita postrani, kar malce dvomim da so, ali si jih pa preveč zalila, poskusi drugič zlit 3 litre vode noter pa boš videla... drugače pa korita ne smejo bit fiksan, kajti jaz jih imam na balkonu in po njih pada dež in kadar je fulll dežja tako kot zdaj bi mi voda stala v koritu, (rože bi potem plavale v vodi)tako mi pa ne. podstavkov ne rabiš , saj samo voda teče.

koliko pa imaš dolga korita? Jaz napr. jih imam 80 cm in poleti zlijem lahko notri tudi 8 litrov vode pa ne teče, oz če bi še kakšen liter bi verjetno teklo.

vaja dela mojstra drugo leto boš že obvladala. user posted image

< Sporočilo je popravil _andreja_ -- 21.5.2008 7:53:18 >


_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu kokoska007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Korita na vodno zalogo
21.5.2008 10:54:27   
metuLJchy
ko se pogavarjate o teh koritih - tudi sama jih imam, s tem da na terasi, na prostem in sicer so noter surfinije ki so drugače zelo žejne. Mi je pa zdaj ta dež jih čisto zalil, včeraj zjutraj so dobesedno plavale v vodi. Zdaj sem jih umaknila pod streho. Kako rešujete težavo, kadar so rožice preveč namočene?

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Korita na vodno zalogo
21.5.2008 21:29:28   
_andreja_
IZVIRNO SPOROČILO: metuLJchy

ko se pogavarjate o teh koritih - tudi sama jih imam, s tem da na terasi, na prostem in sicer so noter surfinije ki so drugače zelo žejne. Mi je pa zdaj ta dež jih čisto zalil, včeraj zjutraj so dobesedno plavale v vodi. Zdaj sem jih umaknila pod streho. Kako rešujete težavo, kadar so rožice preveč namočene?
v takšnem primeru moreš uporabiti drugo leto kuretivo, ko jih boš presadila jih zali z prpravkom iz previcur in octave kupiš v kmetiskih zadrugah,. ..najboljše kar so lahko naredili za rože.

trenutno ti pa svetujem tole: korita malce nagni oz privzdigni na eni strani da bo na drugi voda ven odtekla. za naslednje leto pa poleg zgornjega, še tole: nafehtaj dragega da ti naredi dve majhni luknjici v čepke na dnu korita v one kjer naj bi odtekala voda, ob strani. (samo da jih bo naredil dovolj visoko, da bo to še vedno korito z vodno rezervo, pa da jih ne bo naredil direkt v korito, naj jih naredi v čepke, da se ne bo videlo)imaš verjetno ista korita kot jaz in ko sem dala noter zemlje se je to tak vsedlo, da je tudi meni voda prvo letpo plavala, ker ni imela možnosti odtekanja. upam, da boš razumela kaj sem hotela povedat.

< Sporočilo je popravil _andreja_ -- 21.5.2008 21:31:42 >


_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Korita na vodno zalogo
30.5.2008 11:23:33   
binica
Jaz pa bi imela eno vprašanje. Nisem strokovnjakinja na tem področju, sem si pa letos zaželela imet rožice na balkonu, tako da so mi v vrtnariji pripravili 3 korita z mešano "zasedbo" in so mi jih dali v ta korita z vodno rezervo. Na začetku naj bi jih kake 3 tedne vsak dan zalivala od zgoraj, me pa zanima kako potem to prakticirate, ko korenine zrastejo - na koliko časa dolivate vodo in ali vseeno rože zalivate tudi od zgoraj.

Pa še nekaj. Ko sem jih obesila na balkon sem videla, da niso čisto čisto ravna, ampak eno malenkost visijo. A bo kak problem zaradi tega?

Hvala vsem za pomoč! 


(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Korita na vodno zalogo
19.6.2008 10:13:15   
tititi
Punce pozdravljene, v kolikor imate korita na "odprtem" se pravi da pada dež na njih, morate OBVEZNO preden v korita posadite rožice zvrtati luknjo v tistedva štifta, ki vam držijo kor "cedilce" na katerega posadite zemljo. Ne vem, tako je pri naših koritih, mogoče so pri drugih koritih te luknjice že narejene... več ne bom o tem, da mi ne bodo očitali reklame ;) lahko pa na zs več o temu.

Mi nikoli ne zalivamo v livček ampak vedno navrhu, po zemlji.Ker je prvič to pomembno zaradi korenin na začetku da se primejo ter drugič malo bolj praktično ;) in hitreje če imaš za zait 30 korit ;)

Na koliko časa zalivat...to pa ti nobeden ne more reči, ker je od hiše do hiše (npr pri tebi so v senic, pri sosedi na soncu) od rožice do rožice odvisno...
Ta sistem je predvsem dober zato, da če te npr. par dni ni doma, da lahko "na zalogo zaliješ" (ampak pri nas se v tahujši vročini tudi v enem dnevu sprazni rezervoarček) ali pa če pada dež da ti naredi "rezervo" da potem ni treba neki časa zalivat.



(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?