|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Duda
19.5.2008 18:43:01   
julči
Vedno sem mislila da moja user posted image pa že ne bo mela dude, no evo in zdaj ima tako močan sesalni refleks, kar naprej bi se dojila, potem pobruha in sedaj ji dam dudo če je pred kratkim jedla in se mi zdi da ni lačna, ker me skrbi da se nebi prenajedla in bi jo spet tiščalo, pa jok in  bruhanje,...
Zanima me koliko vas da svojim user posted image dudo? Kok je to škodljivo za zobke? Kakšne dude imate- a je to kaj važno? Naša pupa ima od aventa od 0-6 m in jo prav veselo cuza, mal me skrbi da se ne bi preveč navadila nanjo?

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 19.5.2008 19:53:46 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DUDA
19.5.2008 18:47:30   
jajula
naša 3m user posted image aventove ne mara, nukove pa veselo cuza. jst se dost ne sekiram, če jo pač hoče naj jo ima. jo bomo že odvadl k bo čas. je pa tud res da je od začetka skoz cuzala, zdaj se mi pa zdi da malo manj, ker že bolj spremlja kaj se dogaja in pozab da nima dudike.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 18:48:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu julči)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DUDA
19.5.2008 18:59:34   
Netopirčy81
Tudi naša ima aventovo - od 2. mesca. Isto sem jaz mislila,da naša pa že nav mela dude, ampak če jo to pomiri, naj jo pa ima. Jo bomo že odvadili ko bo treba.

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DUDA
19.5.2008 20:55:21   
mojca83
naša ima tudi dudo, čež dan malo manj, ko zaspi jo nujno rabi ponoči pa nič.user posted image
ko bo potrebno jo bomo že odvadili,če se ne bo sama do takrat.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DUDA
19.5.2008 21:16:28   
Azzurra
Imam dva otroka in pri obeh sem dala dudo takoj, ko sem videla, da so bili po hranjenju še nemirni.

Starejši ima sedaj 22 mesecev in je dudo pozabil že pred letom dni, kratko malo jo je skenslal in nikoli več ni vprašal zanjo, niti ko je druge otroke videval z dudo v ustih.

Mlajša ima sedaj 3 mesece in ji dam dudo, bomo videli kako bo kasneje.

Pa še jaz: hud odvisnik od dude, ne boste verjeli ampak meni jo je babica tudi namočila v sladkor! Končalo se je, ko je mojemu 7 let starejšemu bratu počil film in mi je dudo namočil - v sol. Pozabljena za vedno. Tega dogodka se živo spominjam, torej nisem bila ravno dojenček!

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu mojca83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DUDA
20.5.2008 10:49:35   
Solero
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

mi je dudo namočil - v sol
   user posted image user posted image user posted image  Sem skoraj padla s stola!!

Naš z veseljem cuza Nukove, Aventove, kar mu damo. Zdaj še samo pred spanjem, prve mesece pa tudi precej čez dan. Res pa je tudi, kot je že ena mamica zgoraj napisala, ko izraščajo zgornji zobki, jo še posebej rad cuza.

Jaz sicer verjamem dobrim nasvetom zobozdravnikov in babic, da duda lahko škodi. Vendar ima kot vsaka druga stvar svoje pluse in minuse. Pa sva se odločila za pluse.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DUDA
20.5.2008 13:54:35   
Soncnica Sandra ***
Tudi jaz sem bila ena izmed tistih, ki so si pravile, da bo duda le v sili. Ma ja, so ji jo dali že v porodnišnici, tako da nisem sama začela z njo.user posted image
 
Je pa res, da jo uporabljava zelo malo. Kadar jo dajejo krči ji dam kapljico ali dve na dudo pa je potem malce bolje, ampak vedno tudi kapljice ne pomagajo.
 
Imava pa Nuby-jevo od 0-6mesecev

_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: DUDA
20.5.2008 14:17:27   
lina10
Naša pa sploh ne mara dude pa smo vse vrste probal pa se samo zmrduje,tko da jo mormo tolažit drugače žal včasih bi pa rada videla da bi se potolažila z dudo.

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: DUDA
20.5.2008 16:21:28   
ksenjuša
tudi naš sinekuser posted image je ni maral,ampak samo do dveh mesece.pa sva šla enkrat po nakupih in sem jo za vsak slučaj vzela s seboj in glej čudež kar naenkrat jo je zagrabil in veselo cuzaluser posted image .prej sem se pa trudla z vsemi vrstami dud pa ni hotel nobene samo davil se je z njimi in se še bolj jokaluser posted image .sedaj jo uporabljam samo če sva zdoma ali pa če je res zelo siten drugače pa ne imava pa aventovo dudo, nukove pa tudi zdaj noče

_____________________________

gašper 11,03,2008

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: DUDA
20.5.2008 16:29:22   
ursalara
Mi pa kar lepo uporabljamo dudo sem bila tudi jaz zelo proti njej samo drugače jo res nisem mogla potolažiti kot samo z dudo in zdaj je njena naj.prijateljica jaz pravim da je še vedno boljša duda kot pa prsti dude se hitreje odvadi tako mi je svetovala tudi P!Uporabljamo pa samo od chiccota druge ne mara in še to mora biti cucelj od kavčuka!

_____________________________

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa


(odgovor članu ksenjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: DUDA
20.5.2008 21:45:04   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra
Pa še jaz: hud odvisnik od dude, ne boste verjeli ampak meni jo je babica tudi namočila v sladkor! Končalo se je, ko je mojemu 7 let starejšemu bratu počil film in mi je dudo namočil - v sol. Pozabljena za vedno. Tega dogodka se živo spominjam, torej nisem bila ravno dojenček!


user posted image  Dober recept za odvajanje! No ne pri nas, ker moja pa dude nikoli ni sprejela. Pa sem ji jo že v P ponudila, ker je imela ful velik sesalni refleks. Pa ne in ne. Nobene znamke. In danes, ko je stara 1,5leta sem vesela, da je tako.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: DUDA
21.5.2008 10:43:55   
*kinnie*
Naša dva nista marala dude in je nista nikoli imela.....sem jih kar nekaj slišala na ta račun....user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: DUDA
21.5.2008 11:39:56   
Nasy
naša 2,5 mesca stara dojenčica ima dudo že iz porodnišnice. Ima tako močan sesalni refleks, da jo cuza še ko zaspi. Čez čas jo spusti a še vedno z usti >ziza<user posted image Bomo že nekako odvadili, ko bo treba, imamo pa Nuby ali nekaj takega

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: DUDA
21.5.2008 12:37:14   
Žaklin
Pri našem user posted image starem 23 dni, pa duda samo neko zmedo  dela. Dali smo mu jo že v P ker se je drl in bi non-stop na prsih visel, a je problem v tem, da pa potem ne zna pit s prsi - čisto na drobno drži ustnice kot da bi dudo vlekel in po nekaj potegih zaspi na dojki...tako da sploh več ne vem ali naj mu jo dam, al naj mu dam vedno dojko...dudo smo imeli prvo od Mam, tako malo, silikonsko  - sedaj pa ima od Nuka, je malo širša, z Mam-ovo mu je šlo kar na bruhanje - je zgleda preozka in predolga...
No, šibamo se dojit, če ne bo panika user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Duda
21.5.2008 15:07:34   
sergi
Naša od začetka sploh ni hotela dude, vendar ko so se začeli krčki sem ji na dudo dajala kapljice, pa da je zaspala, smo se nekako mučili. No zdaj pa jo imamo obvezno za spanje, čez dan pa če je kje najde si jo da sama v usta in se igra. Od začetka pa uporabljamo Nuk.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Duda
21.5.2008 15:16:57   
Anonimen
Kmalu bo 8. mesecev. Čez dan je nima (no, včasih v vozičku, ko je res siten in je daleč do doma, toda res včasih); potem obvezno zvečer, ko zaspi. Potem pa jo sam vrže ven in spi brez.

(odgovor članu sergi)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Duda
21.5.2008 15:19:23   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: julči

Vedno sem mislila da moja user posted image pa že ne bo mela dude, no evo in zdaj ima tako močan sesalni refleks, kar naprej bi se dojila, potem pobruha in sedaj ji dam dudo če je pred kratkim jedla in se mi zdi da ni lačna, ker me skrbi da se nebi prenajedla in bi jo spet tiščalo, pa jok in  bruhanje,...
Zanima me koliko vas da svojim user posted image dudo? Kok je to škodljivo za zobke? Kakšne dude imate- a je to kaj važno? Naša pupa ima od aventa od 0-6 m in jo prav veselo cuza, mal me skrbi da se ne bi preveč navadila nanjo?
Naš je dudlal skoraj do 2 leta. Potem sva jo vrgla stran. Zobke ima lepe, bele, ravne. Jaz sem ZA dudo.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Duda
21.5.2008 17:34:23   
nananaja
jst sem bla pa vedno prerpičana, da moji otroci bodo pa imeli dudo. pa sem tamali dudo dala že v porodnišnci, pol je v naslednjem mesecu, dveh res včasih vlekla, v večini jo je pa duda samo še bolj razjezila, kadar je pa lepo spala pa ji je nismo dajal. no zdej je duda kot druge igrače, čeprov bi blo včasih, predvsem ponoči, pa fino, če bi jo znala vlečt. user posted image

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: DUDA
21.5.2008 21:15:48   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: *kinnie*

Naša dva nista marala dude in je nista nikoli imela.....sem jih kar nekaj slišala na ta račun....user posted image


zakaj pa?user posted image

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: DUDA
21.5.2008 22:16:14   
barby78
Jaz sem Lii že v P dala dudo.takrat sem ji tiščala Nuk-ovo,pa je ni marala.pol sem poskusila z Aventovo in zdaj jo veselo vleče.No,pri Vitu,je bilo pa ravno obratno user posted image
Jaz vsekakor sem za dudo,ker vem da jo pomiri in še vedno je boljša od cucanja prsta.odvadit,pa upam da ne bo težko.vsaj pri sinu nisem imela teh težav.sem mu pa vzela vse hkrati-dudo,flaško in pleničko.pa je blo vse OK.zdaj bomo pa še videli kak bo!

_____________________________

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000


(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: DUDA
21.5.2008 23:35:32   
Zofy
Jaz sem dala dudo že v porodnišnici, ker bi če ne non stop na zizi visela, pa že tako mi jih je takoj čisto prežvečila. Duda je res zakon, sploh za spanje. Zvečer jo odložim v posteljico z dudo v ustih in zaspi brez kakršnegakoli nošenja naokrog.
Imamo pa Nukovo 0-6, pa Mam 0-6, čeprav tamala zgrabi prav vsako - ji je vseeno, samo da vleče, ko pa ima tako močen sesalni refleksuser posted image .

Glede razvoja ustne votline, zob ipd pa lahko rečem iz prve roke, da ni nujno, da kakorkoli vpliva. Sama sem cucala prst zeloooooooooooo dolgo, pa imam lepe zobe in nobenega deformiranega neba ali čeljusti.

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
Spiš med dojenjem? Na to moraš paziti!
Na internetu lahko najdeš veliko napačnih informacij o spanju in dojenju ter o tem, da je to vedno nevarno.




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?