|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
7.10.2008 2:24:53   
ZalaTM
Hm,...jaz sem bila na Sun Islandu leta 2005, res je po sredini tlakovana cesta, ampak od vsega kar je tam vozilo so bila kolesa in par mini avtekov za golf, ki so razvazali goste po apartmaju,...in ne ni res da ni nobene hišice direktno nad morjem,...na nasprotni strani otoka, kot je pristanišče je celo naselje,....mogoče je otok res večji od ostalih in s tem malce kvari tradicionalno robinsonsko vzdušje ki se pričakuje na takih otokih, ampak jaz kljub 800 gostom ki naj bi jih sprejeli nisem niti enkrat imela občutka, da je tam kakršnakoli guzva,...včasih se je zdelo da sva tam čisto sama,....in nenazadnje,...da to ne bi bili Maldivi,...kristalna oceanska voda, bel pesek,...ne moreš reči da to niso Maldivi, so pa res morda malo bolj skomercializirani na tem otoku,...meni je bilo všeč,...sem samo podala svoje mnenje,...nisem te vrste srečnica, da bi bila po večih otokih,...najbrz tudi ne bom več šla na Maldive, čeprav so prekrasni,...ampak je še preveč drugih destinacij ki bi jih tudi še rada obiskala,...če pa bo vseeno kakšna prilika, pa se seveda z veseljem vrnem, ampak najbrz pogledat na kakšen drug otok,....

Drugače pa ja,...na Maldivih se najbolj splača vzeti čim več storitev, ker vsako doplačevanje tam, zna biti zelllo drago,..(no ne vem kako je na ostalih otokih, tu je bilo tako),....

_____________________________

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
7.10.2008 5:42:33   
bumerang
Zagotovo na otoku ni mestnega prometa user posted image  ampak jaz na otoku sredi morja nočem videti nobenega avtomobila. In ja, bili so, so tudi vozili. In ne samo tisti "za golf" oz. razvažanje prtljage.
Nikoli nisem rekla, da ni "hišic nad morjem", na drugi strani otoka so overwater villas ampak tudi te so razporejene tako skomercializirano, da izgledajo kot vrstne hiše. Razdalja od obale do zadnje hiše hudo konkretna, razdalja od ene hiše do druge malenkostna. Na koncu cele vrste je pa, se mi zdi, restavracija. Nikjer nobene zasebnosti.
Slika:
http://www.mondomaldive.it/Foto_Maldive/Sun_Island/foto/Sun_Island_030.html
Pisala sem o bungalovih ob plaži. Zemeljskih. Na otoku je vrsta bungalovov, ki je od morja konkretno oddaljena, mimo njih pa vodijo poti do plaže, ki jih uporabljajo vsi turisti, ki so na otoku, za njimi pa še ena vrsta notranjih bungalovov. Poleg tega pa še hišice z več sobami in v nadstropjih.

Če smo že pri vodi. Niti slučajno ni bila kristalna. Ja, na tisti strani, kjer so overwater villas je bila ampak tam je visoka kakih 60 cm. Na drugi strani, kjer je plaža, pa je bila voda močno kalna, v vodi pa močan tok, ki te je kar konkretno nesel proti konici otoka, če si preplaval določeno razdaljo v smeri pristanišča. Dopuščam, da je slednje posledica trenutnih vremenskih razmer, ampak glede na izkušnje dvomim.
Pa še mimogrede. Na tem koncu Maldivov je voda kar konkretno hladnejša v primerjavi z drugimi otočji.

Tudi nisem pisala o robinzonskem turizmu, če je s tem mišljeno tako kot na hrvaškem pomanjkanje dobrin. Pisala sem o občutku povezanosti z naravo in skrajnem luksuzu biti sam v takem raju hkrati pa imeti na razpolago oseben sevis za karkoli.  
Ponoči ne slišiš pljuskanja morja ob obalo, zjutraj se ne zbudiš in narediš par metrov in si v morju. Na plaži nisi sam. Nimaš osebnega ležalnika, ki se ga nihče ne pritakne, ...
Občutka take povezanosti z naravo na tem otoku pač ne doživiš. Če imaš seveda s čim primerjati.

In prav zato podajam svoje mnenje. Ne da udarjam čez otok ampak zato, da lahko kdo, ki se tja odpravlja, premisli, če je vredno na ta(k) otok in če ne bi raje, posebej, če gre na tisti konec le enkrat v življenju, izbral kaj drugega.
Ker če že grem na drugi konec sveta in plačam par tisoč evrov, potem krepko premislim kam bom šla. Mi ni dovolj, da grem nekam na Maldive.
Osebno vsako leto prečekiram desetine strani, gledam slike in videoposnetke otokov, berem izkušnje tistih, ki so že bili, študiram globino zalivov (sem pač navdušena plavalka) in smer vetra in še kar nekaj stvari in šele potem izberem destinacijo. In sem zelo hvaležna, da ima kdo kaj povedati o otoku in da konkretno opiše svoje pozitivne in negativne izkušnje.
Ker bolj konkretno kot so opisane, lažja je meni izbira.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
7.10.2008 18:27:04   
ZalaTM
joj nima veze,.... škoda karkoli reči,....nisem pričakovala da bo nekdo zdaj dajal kritike na take otoke,...jaz sem vseeno vesela da sem videla košček Maldivov - pa če to Sun Island je ali pa ne,....čim več lepih počitnic,...ki pa itak ni pomembno kje jih prezivite ampak s kom in kako,...papa.....



_____________________________

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
7.10.2008 18:41:28   
bumerang
Zala, moje kritike so konstruktivne in dobronamerne. Ne kritiziram tvoje ali katerekoli izbire dopusta in ne kritiziram tega, da je otok bil komu všeč. Jaz podajam svoje subjektivno mnenje o otoku, ki je potrjeno z razlogi zakaj meni stvar ni sedla. Če/ko bo kdo zbral ta otok, bo imel možnost prebrati napisano in reči npr. "Aja, no, tega nisem vedela, bom pogledala še za kak drug otok" ali pa "Mene pa to sploh ne moti, grem vseeno z veseljem". Predvsem, če kdo gre na Maldive samo enkrat v življenju.
Ne vem, zakaj morate vzeti stvari tako osebno. Še enkrat ponavljam, ne ocenjujem tvoje izbire, ocenjujem ponudbo otoka.

Moramo pa biti toliko pošteni, da če nam karkoli ni bilo všeč, da tega ne zagovarjamo samo zato, ker smo sami bili del sistema. Jaz sem npr. bila na Santoriniju. Meni je to en tako zanič otok, da me nanj ne spraviš več pa če mi dopust plačajo. Sem raje doma. In sem sposobna priznat, da je ta izbira otoka bila popolna polomija.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
7.10.2008 18:52:51   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

1. Zagotovo na otoku ni mestnega prometa user posted image  ampak jaz na otoku sredi morja nočem videti nobenega avtomobila. In ja, bili so, so tudi vozili. In ne samo tisti "za golf" oz. razvažanje prtljage.

2. Pisala sem o bungalovih ob plaži. Zemeljskih. Na otoku je vrsta bungalovov, ki je od morja konkretno oddaljena, mimo njih pa vodijo poti do plaže, ki jih uporabljajo vsi turisti, ki so na otoku, za njimi pa še ena vrsta notranjih bungalovov. Poleg tega pa še hišice z več sobami in v nadstropjih.

3. Če smo že pri vodi. Niti slučajno ni bila kristalna. Ja, na tisti strani, kjer so overwater villas je bila ampak tam je visoka kakih 60 cm. Na drugi strani, kjer je plaža, pa je bila voda močno kalna, v vodi pa močan tok, ki te je kar konkretno nesel proti konici otoka, če si preplaval določeno razdaljo v smeri pristanišča. Dopuščam, da je slednje posledica trenutnih vremenskih razmer, ampak glede na izkušnje dvomim.
Pa še mimogrede. Na tem koncu Maldivov je voda kar konkretno hladnejša v primerjavi z drugimi otočji.

4. Ponoči ne slišiš pljuskanja morja ob obalo, zjutraj se ne zbudiš in narediš par metrov in si v morju. Na plaži nisi sam. Nimaš osebnega ležalnika, ki se ga nihče ne pritakne, ...




U, sem kar po točkah naredila, da se lažje pogovarjamo.

Očitno je zdaj veliko tega drugače, ampak da pa rifa več ne bi bilo ... no, mogoče ga je že morje zalilo, saj pravijo, da bo kmalu itak vse otoke.

Pa gremo k točkam:

1. Ko sem bila jaz tam, niti nobenega unega avtomobilčka za golf nisem videla, kaj šele kakšnega drugega. Samo kolesa so bila, pa še to si redkopkje kakšnega srečal. V glavnem si imel oblutek, da si na otoku sam, razen ob bazenu je bilo par ljudi.

2. Vseh teh bungalovov, ki si jih opisala, takrat ni bilo. Bili so samo bungalovi par metrov od plaže na polovici otoka. Druga polovica je bila nenaseljena oziroma so jo uporabljali za nasade banan, pralnico, tiste rezervoarje vode so imeli tam, delavci so spali tam nekje. V glavenm tisti del je bil kar nekako "skeri".

3. Voda je bioa kristalno turkizna, topla toliko kot zrak - tam okrog 30 stopinj, po moje. V glavnem to lepše ne bi moglo bit.

4. Ponoči sicer res ne slišiš pljusklanja morja, ker je mirno znotraj rifa, pa še zaprta vrata in okna imaš, ker imaš vklopljeno klimo. Če bi pa odprl vrata in okna, pa bi v bistvu spal skoraj na plaži.

5. Je pa fajn, da take stvari napišeš, super. Ker jaz zdaj, glede na to, kar si ti napisala, ne bi šla še enkrat tja, prej pa bi. Ker očitno so otok res ful naselili.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 7.10.2008 18:53:12 >


_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
7.10.2008 19:08:30   
bumerang
No, vidiš Mišni.
Zato sem to tudi napisala. Za informacijo in v vednost.

Reef je zdaj samo na zunanji strani pristaniškega pomola. Govorim o pravem reefu, kjer plavaš ob grebenu, ki je poln koral in rib, na drugi strani pa imaš brezno.
Na dnu morja v laguni otoka korale seveda so ampak to ni koralni greben. Pa zunanji reef okoli lagune se tudi vidi ampak je, po moje in na videz, nedostopen brez potapljaške opreme in čolna.

Da bi bungalove porušili in na novo gradili težko verjamem. user posted image
So pa tisti, ki so v prvi vrsti, kar konkretno oddaljeni od morja, recimo tako na oko 15 metrov, ponekod tudi več. In levo in desno od vsakega bungalova vodijo dostopne poti na plažo kjer tisti, ki bivajo v centru otoka, dostopajo na plažo. Mimo tvojega okna se tako vije "procesija" ljudi. user posted image
Ena stran je še vedno bolj divja, tam so plantažni nasadi.

Na tem otoku je še ena user posted image  stvar, ki me zelo moti. Restavracija, kateri pripadaš, je vezana na nastanitev. Kar konkretno pomeni, da če si v dragi nastanitvi, greš lahko kamorkoli na otoku, če si pa v cenejši, pa v določene restavracije nimaš dostopa. In pa seveda obročkanje zapestij, ki ga jaz tako sovražim.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
7.10.2008 20:32:59   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Reef je zdaj samo na zunanji strani pristaniškega pomola. Govorim o pravem reefu, kjer plavaš ob grebenu, ki je poln koral in rib, na drugi strani pa imaš brezno.

Da bi bungalove porušili in na novo gradili težko verjamem. user posted image
So pa tisti, ki so v prvi vrsti, kar konkretno oddaljeni od morja, recimo tako na oko 15 metrov, ponekod tudi več. In levo in desno od vsakega bungalova vodijo dostopne poti na plažo kjer tisti, ki bivajo v centru otoka, dostopajo na plažo. Mimo tvojega okna se tako vije "procesija" ljudi. user posted image
Ena stran je še vedno bolj divja, tam so plantažni nasadi.

Na tem otoku je še ena user posted image  stvar, ki me zelo moti. Restavracija, kateri pripadaš, je vezana na nastanitev. Kar konkretno pomeni, da če si v dragi nastanitvi, greš lahko kamorkoli na otoku, če si pa v cenejši, pa v določene restavracije nimaš dostopa. In pa seveda obročkanje zapestij, ki ga jaz tako sovražim.


Vem, kaj je rif, in rif je bil povsod okoli otoka. Sem prav moža zdajle vprašala, če se on tudi tako spomne, pa se. Samo do njega res nisi mogel priti sam, so bili organizirani izleti do tja. Oziroma mogoče bi lahko, ne vem, se spomnim, da so opozarjali, da raje ne. Drugače je bilo pa tam, kjer je pristanišče ogroooomno koral in ogrooooomno raznoeaznih pisanih rib. Tam, kjer sva imela apartma, so pa električni skati mirno mimo tvojih nog plavali. V globini 30 cm. Pa še seveda druge ribe. Nekatere tam so bile res ogroooomne.

Bungalovi možno, da so 15 m od morja, ampak če je to daleč ... ne vem no, meni se ne zdi. To pomeni 15 metrov plaže do morja, na kateri si (bil sam). Ni bilo pa nobenih bungalovov več v notranjost, edino ti ob morju so bili, tako da lčisto nihče ni hodil mimo tvojega bungalova. Razen ženske, ki so malo pometale pod enim grmovjem in so ti odprle kokosov oreh.

Restavracija je bila na otoku samo ena edina. Ne, lažem, še ena je bila na vodi, na tistem pomolu. Samo tisto ni bilo v polpenzionu za nikogar, tisto je bila pač restavracija, kamor si šel na svoje stroške lahko jest. Pa nobenega obročkanja ni bilo. Edino midva nisva imela all in, možno, da so obročki takrat, če imaš.

Kdaj pa si ti bila?

Jaz sem bila leta 2000.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
7.10.2008 21:33:40   
bumerang
Decembra 2005 ampak na sosednjem otoku. Na Sun island si lahko šel nekajkrat na dan kot gost, ker sta oba od Villa hotels.
Ti pa verjamem, da je nekoč bilo manj kapacitet. Ti pa meni verjemi, da je bilo kasneje drugače. user posted image
Anyway, če mi plačajo pot in nastanitev, bi na otok vseeno šla (kar za Santorini ne morem trdit), če pa moram plačat, pa raje izberem kaj drugega.

Tole o reefu drži. Se mi samo zdi, da se nisva prav razumeli.
House reef je dostopen le z diving centrom s čolnom. Je pa tam pri pristanišču del house reefa do katerega lahko dostopaš v kopalkah in bos. Ko sem pisala, da nima reefa, se je to nanašalo na prosto dostopen reef. Torej - se vržeš v laguno in plavaš do reefa, potem pa po reefu okoli otoka.
Veliko otokov ima namreč tak reef okoli celega otoka ali dela otoka in plavanje okoli in okoli ni prav nič nevarno.
Torej izbiraš ali plavaš v laguni ali pa okoli otoka.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
8.10.2008 13:01:47   
Mišni
Veliko otokov ima namreč tak reef okoli celega otoka ali dela otoka in plavanje okoli in okoli ni prav nič nevarno.


Aja? Uf, nam so ful naročevali, da se sam tja plavat, ker je na drugi strani ocean in da te kakšen val lahko potegne daaaleč v ocean. V tem smislu.

Drugače pa ti jaz čisto verjamem, brez skrbi.user posted image

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
8.10.2008 13:07:22   
Mišni
Tole je pa ta spal, pod katerim se je Werner poročil.user posted image
user posted image

Drugače sem pa pogledala slike in se mi zdi, da je tudi en bazen nov, pa tistih hišic na morju se tudi ne spomnim. Pa senčnikov na plaži tudi ni bilo.
Ma takrat je res bilo še bolj divje, čeprav še vedno preveč skomercializirano za moje pojme.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
8.10.2008 14:09:58   
bumerang
No, vidiš, jaz sem pa že okoli in okoli marsikaterega otočka plavala brez problemov. Je pač odvisno od otoka do otoka.
Zato sem za tega napisala, da nima reefa.

Bazen je gor kar konkreten, na plaži pa polno senčnikov in ležalnikov. Pa ljudi tudi zelo veliko in to povsod. Samo plavajo ne. user posted image

Poroko sem pa tudi videla. Ta zadnji otok, kjer smo bili, je v bistvu prav poročni otok in vsak par, ki se poroči, na otoku pusti leseno tablico s svojim imenom in datumom poroke. Jih je polno pod vsemi palmami.
(Mimogrede, po tem, ko so nas en teden gledali se verjetno večina ne bo odločila nikoli za otroke. user posted image )
Ampak mislim, da takale poroka ni veljavna, gre bolj za obred. Koneckoncev so Maldivi le muslimanska država in to tam verjetno ne gre kot v Las Vegasu. Ne vem, razmišljam.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
29.10.2008 9:30:41   
Martinčka
a je bila katera naotočku Meeru island resort?
Jaz se odločam kam it pa ne vem točno.. grem pa v začetku februarja in želiva nadvodno vilo..
meeru mi je bila kr všeč, tudi zato ker ni predaleč od glavnega otočka male.

prosi če napišete kaj ve priporočate, ker do sedja sem zasledila samo kreganje glede sun islanda... no na tega zagotovo ne grem, pa ne zato ker bi bilo z njim kaj narobe ampak zato ker so bli tam kolegi in sm vidla vse slike in mi je zdaj že preveč poznan, da bi mi bil zanimiv..

prosim za pomoč!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Maldivi oz. Sejšeli
29.10.2008 9:31:38   
Martinčka
aja tole je pa link:
http://www.meeru.com/

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





IDEJA ZA VIKEND: Korita Krčnik
Poletje počasi prihaja, izkoristimo proste dni za družinske izlete po Sloveniji. Vabimo vas, da obiščete korita Krčnik, ...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?