|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolečine v križu
24.7.2008 6:04:42   
KRTR
prosiim za kakšen nasvet...ker ne zdržim več. Po porodu so se mi začele blazne bolečine v križu. ponavljajo se mi iz dneva v dan...sploh ne morem več dvigovat otroka in opravljati hišnih opravil...bolečine so zelo hudeuser posted image user posted image user posted image user posted image

bila se že pri svoji zdravnici in mi je dala tablete naklofen ampak ne pomagajo, pravtako sem že hodla po inekcije ampak se mi zdi da mi niso kaj dosti pomagale!

čisto sem že obupana, ker me tako boli, da se mi že dobesedno mešauser posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolečine v križu
24.7.2008 7:33:44   
blaža
Meni se je enkako zgodilo po prvem porodu. Pri tem zdej, pa mi je mož od vsega začetka dvigoval otroka, ko sem ga imela za dojit, tako po dnevi kot ponoči in nisem imela večjih težav. Sem gledala, da čim več počivam in da mi ga on daje v naročje. Vedno, ko smo ga tehtali pred in po dojenju, mi ga je mož dvigoval in tako je moja hrbtenica občutno manj trpela, čeprav, se je vseeno zgodilo, da , ko sva ga kopala in sem bila dolgo časa sklonjena, da me je pol zagrabu križ. Probaj čim več počivat, če imaš možnost in naj ti čim več pomagajo! S časom tudi to mine. Po moje do tega pride, ker v nosečnosti nisi tako zelo gibčen in tudi dodatno težo nosiš,... in otrokova teža za naše hrbtenice niso vedno mala malica. Pomagala ti res nisem veliko, a

Vse dobro ti želim! Lep pozdrav!

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolečine v križu
24.7.2008 8:08:01   
KRTR
vem, da bi morala veliko počivat, pa nič dvigovat..ampak kaj naj naredim, če pa sem večino dneva sama z dvema otrokoma...pa nimam kaj dosti časa za počivat!!!  zaradi te bolečine v križu sem čisto brez volje...tečna!!!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolečine v križu
24.7.2008 13:40:42   
LEJLA
ce prej ne bi po treh mesecih od poroda lahko postalo boljse.
To so se posledice hormonov (mislim,da se mu rece relaksin), da so sklepi bolj rahli, ker se tako lazje rodi.
Bo verjetno minilo, ce pred nosecnostjo nisi imela tezav s krizem.
Je mene tudi v tretje cisto zvilo ze v nosecnosti in sem mislila, da nikoli vec ne bo minilo.

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolečine v križu
24.7.2008 17:33:04   
KRTR
tri mesece je pravkar minilo....prej nekih težav nisem imela,...tu pa tam me je občasno bolel križ.ampak to ni omembe vredno.....sedaj pa se komaj premikam, hodim kot da bi me kdo od zadajuser posted image bi rekel P.user posted image

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolečine v križu
26.7.2008 13:58:00   
tjaška28
Tudi mene je v tretjem mesecu fajn križ bolel. Pomagalo je, da sem šla na terapevtsko masažo. Maserka je takoj ugotovila kje me boli in je rekla, da imam fejst trdo in polno vozlov. Zmasirala me je tudi z eno fajn kremo in je tak dobro hladilo. Čez nekaj dni je popustilo, me je pa kar 2 tedna zelo bolelo. Mi je injekcija popustila po 4 urah in ni nič pomagalo. Zdaj sem kar vredu, če preveč dvignem začutim. Pazim kako dvigujem. Ko pride maserka z dopusta pa mislim hodit k njej vsak teden. Meni ful pomaga. Aja, pa krema Pernaton gel mi tudi pomaga. Prijetno hladi in se jo da fajn vmasirat. 

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolečine v križu
28.7.2008 8:11:11   
KRTR
bom poskusla z masažo in to kremo...upam, da mi bo pomagalo, ker drugače mi se bo zmešalo od bolečin!!!!




(odgovor članu tjaška28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolečine v križu
29.7.2008 18:56:52   
Anonimen
To je pač eden izmed davkov nosečnosti in poroda. Po treh letih imam še vedno boelčine v križu. Pilates in raztezevalne vaje na trdih tleh, spanje na trdi vzmetnici delajo čudeže, le redno je treba izvajat te vaje.

(odgovor članu KRTR)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolečine v križu
1.8.2008 21:56:14   
tweetek
men je pa pomagala krema Perskindol - se jo dobi v lekarni brez recepta in jo uporabljava oba. Ko je mojega moža tk ov križu usekalo d aje bil na bolniški sem ga s tem mazala in je rekel da pomaga bolj ko tablete. Tko da probaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bolečine v križu
2.8.2008 8:06:03   
KRTR
hvala...bom probala!!!!  Zdaj že imam doma celo lekarno nekih krem in tabletuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bolečine v križu
3.8.2008 20:33:46   
Lanchy
Je mogoce katera probala kosmodisk?

Jaz sem si ga sposodila in ga zdaj n osim 2 dni...ne bom rekla da je ful boljs, ampak se mi zdi da je pa vseeno malo bolje...lahko porocam cez kak teden ali dva.

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bolečine v križu
3.8.2008 20:50:25   
tilči
Jaz sem kosmodisk v prvi nosečnosti nosila ves čas in mi je zelo pomagal.Po drugem porodu sem nosila kosmodisk za križ nekaj časa in sem brez bolečin, le občasno ko me kaj zagrabi, ga dam gor.
Meni pomaga.user posted image

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bolečine v križu
9.8.2008 0:05:44   
Magi*
bolečina v križu po porodu je klasika in ne razumem zakaj zdravniki ne vedo kako se spravit nad to nadlogo, razen s tabletami. morala bi iti k fizioterapevtki in izvajat vaje pod nadzorom.

že nekajkrat sem napisala, da v LJ porodnišnici obstaja vodena vadba ravno za take probleme.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bolečine v križu
9.8.2008 8:07:03   
KRTR
me je moja doktorca dala na slikanje pa že 10 dni čakam na slike....to naše zdravstvo je totalno zanič!!!  jaz pa iz dneva v dan komaj hodim in se premikam, ker imam neznosne bolečine!!!!  

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bolečine v križu
9.8.2008 11:14:41   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: KRTR

me je moja doktorca dala na slikanje pa že 10 dni čakam na slike....to naše zdravstvo je totalno zanič!!!  jaz pa iz dneva v dan komaj hodim in se premikam, ker imam neznosne bolečine!!!!  


poskusi za začetek z vajami. leže na boku se sprosti, najprej stisni mišice medeničnega dna in nato potegni popek čisto na rahlo noter. res narahlo in počasi, drži par sekund in ponovi kakih 10x na vsakem boku, parkrat na dan. sčasoma povečuj ponovitve in drži dalj časa. samo res narahlo stiskaj.

vedno vstajaj preko boka, ko se vsedeš pazi, da ne usločiš hrbta, vedno imej ravno hrbtenico (torej pravilni položaj, ne čisto ravno). preden kaj dvigneš potegni mišice medeničnega dna not in popek not - fiksiraj hrbtenico z mišicami.

upam, da ti bo kmalu vsaj malo bolje.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bolečine v križu
10.8.2008 7:32:20   
KRTR
se vsak dan trudim tudi z telovadbo, ampak se mi stanje ne izboljša, sem ugotovila, da se moram čim majn prepogibat in delat....ka, ko je pa to skoraj nemogoče, kdo bo pa kuhal in pospravlal itd. pa seveda negoval otrokauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bolečine v križu
10.8.2008 9:36:59   
mala pikica
Jaz imam tudi težave s križem, pa je od poroda že več kot 7 mesecev user posted image Mene začne križ boleti ponoči, do jutra boli res že prav grozno, ko se razgibam, pa preneha.
Zdravniki pravijo, da se posledično dobila tudi težave s koleni. So otečena in grozno bolijo. Pokleknit ne morem že nekaj mesecev.
RTG v predelu križa ni pokazal nič nenavadnega, čakam še na magnetno resonanco. Do takrat vsak dan jemljem tablete proti vnetju. Sprva je bilo kar v redu, zdaj pa se mi zdi, da ne pomagajo več.

Ne trdim, da je to od poroda, vsekakor pa so se bolečine pojavile po porodu.


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bolečine v križu
10.8.2008 9:59:14   
KRTR
tudi meni zdravila več ne pomagajo, čutim pritisk in bolečino vse do kolena!!! res me neznosno boli.....user posted image user posted image user posted image ,včasih sem že čisto obupana!!!! Jaz vseeno mislim, da je to od poroda, ker me prej nikoli ni bolel križ.  Upam, da se mi bo to čimprej uredilo, ker drugače ne vem kako bom, ker včasih niti otroka ne morem dvignit!!!!

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bolečine v križu
10.8.2008 22:39:48   
Magi*
KRTR, ravno prepogibanje je najslabše. ne smeš se priklonit in pobrat ali usločit hrbet, moraš z ravno hrbtenico spustit se v kolenih.

tudi ni vsaka telovadba dobra telovadba. če vaj ne delaš pravilno, ti lahko tudi škodijo.

toplo priporočam fizioterapijo ali kak pilates, kjer spet delaš pod budnim očesom fizioterapevtke ali kakega drugega strokovnjaka.

PS: nisem fizioterapevtka. user posted image  govorim samo iz lastnih izkušenj.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?