|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: cena vrtca
19.10.2008 22:02:05   
* Mateja *
NO, hvala šenkrat vsem , ki se ne zgražate.
Meni je 260 e res too much, al bi imela kaeš al pa zdej ko ga nimam. Kaj naj pa pol jemo, če bom dala četrt plače samo za vrtec.
Sem prebrala pogodbo oz. uno obvestilo od občine in se lahko vsako spremembo javi in napiše kako je. tako da gremo jutre v akcijo. Upam, na manjše plačilo.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: cena vrtca
20.10.2008 8:35:03   
*bubi*
Mateja, toliko boš plačevala samo te 4 mesece. Z novim letom pa nova odločba, kjer se gledajo dohodki iz 2007.
Preden biješ bitke, si preračunaj, koliko boš potem plačevala. Da ne boš preveč živcev zgubila, ker se res ne dajo.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: cena vrtca
20.10.2008 9:01:34   
emaa
Mateja jaz dam za varstvo več kot dve tretjini plače, pa nobeden ne vpraša kako živimo, ker pač nista v vrtcu, ker ga nismo dobili. Še dobro, da z novembrom začneta vrtec, se nam bo fino poznalo. 

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: cena vrtca
20.10.2008 21:31:42   
* Mateja *
Če so otroci v privat varstvu je pa svoja stvar! tam je tako ali tako dražje. Sam za vrtec je pač too much. In se z mano strinjajo tudi moje delovne kolegice, ki imajo že več kot 30 let dela v vrtcu!

Bom bila bitku, sem že prekonštitirala.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: cena vrtca
20.10.2008 22:00:08   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

NO, hvala šenkrat vsem , ki se ne zgražate.
Meni je 260 e res too much, al bi imela kaeš al pa zdej ko ga nimam. Kaj naj pa pol jemo, če bom dala četrt plače samo za vrtec.
Sem prebrala pogodbo oz. uno obvestilo od občine in se lahko vsako spremembo javi in napiše kako je. tako da gremo jutre v akcijo. Upam, na manjše plačilo.

Sem ti itak že dala v enem izmed prejšnjih postov prav. Je pa tudi res, da je plačilo vrtca bilo od nekdaj v povprečju četrt plače. Tvoje sodelavke so očitno pozabile ali pa so celo vrtec lahko imele zastonj. Če prav vem so vzgojiteljice. No, ti cajti so minili! Zdaj se več ne da štrikat.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: cena vrtca
21.10.2008 7:44:53   
Gordana-3
mateja, žal je tako. kot ti je frutka napisala, vrtec je res bil vedno nekje okrog 1/4 plače. lani sem tudi jaz plačevala 270 evrov vrtca. sicer za dve pupi, ampak zdelo se mi je res too much. ena je bila v 4. razredu jaslic, druga 3. razred kombiniran oddelek. ko  je mož izgubil službo, so nam vrtec znižali za 2 razreda, za plačat je bilo treba le 100 evrov, kar je proti 260 evrom bila mala malica. mislim pa, da ti bodo upoštevali, če se vam je dohodek bistveno znižal.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: cena vrtca
21.10.2008 8:40:20   
Beti S
Na občino lahko neseš vsako spremembo plače. Vzami zadnje tri plačilne liste (od obeh) in jih nesi na občino. Boš vidla da ti bodo upoštevali.

Js sem bila lani skoz tam, najprej sem se zaposlila, sm nesla plačilne liste, pol sem šla na porodniški ki je bil kar manjši kot moja plača in sem zopet nesla. Saj zato so pa tam, da obračunavajo. 
Vidim da si iz Ajdovščine, jst sm tudi, men ni še nikol nobena nič rekla, sm sam nesla in rekla da imamo spremembe, pol sm pa dobila odločbo domov. 


(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: cena vrtca
21.10.2008 11:02:35   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: emamair

Mateja jaz dam za varstvo več kot dve tretjini plače, pa nobeden ne vpraša kako živimo, ker pač nista v vrtcu, ker ga nismo dobili. Še dobro, da z novembrom začneta vrtec, se nam bo fino poznalo. 


Hvala enako user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Če so otroci v privat varstvu je pa tvoja stvar! tam je tako ali tako dražje. Sam za vrtec je pač too much. In se z mano strinjajo tudi moje delovne kolegice, ki imajo že več kot 30 let dela v vrtcu!

Bom bila bitku, sem že prekonštitirala.


Halo, moja stvar; a je to tut moja stvar, da smo bili že drugo leto zapored zavrnjeni v lastni občini????????????????????? Za pop......., kakšne izjave.
Brez zamere, ampak eni ste pa res malce čudni.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: cena vrtca
21.10.2008 11:33:18   
annya
Obstajajo tudi privat varstva...ki nisti približno ne stanejo toliko kot vrtec. Veliko je upokojenk ki imajo varstva doma v skupini po par otrok in naj povem za eno gospo v okolici slov.konjic, doma ima kup živali, otroci "skrbijo" za živalce, jih spoznavajo se igrajo in vse kar pač spada zraven...mali je tako navdušen da ga morajo starši včasih prav čakat da se on poslovi, da pocarta kakšno mucko ali zajčka in potem veselo domov. Vem za kar dosti takšnih in podobnih primerov na štajerskem koncu (žal za drugod ne vem) in pa še to...glede vzgoje ipd. v vrtcih...lahko komentiram konkretno za vrtce v slov.bistrici...KATASTROFA...kako bodo vzgojiteljice vzgajale otroke, če nimajo pojma o tem, da ne govorim o dehidriranosti otrok(preverjeno od zdravnika)in o tem kako male previjajo...menjajo pleničko-če imaš srečo-ritke niti slučajo ne obrišejo, ampak se kakec fajn zasuši gor....!!!!Toliko o vzgoji in varstvu v naših vrtcih... tako "varstvo" bi moglo bit zastonj, ne pa takšne zasoljene cene kot so!!!Sramota za državo!!!!Tako, sem si prav mogla mal dušo olajšat...

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: cena vrtca
21.10.2008 13:42:27   
lotoska
Se podpišem pod zgornji post.

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: cena vrtca
21.10.2008 20:28:22   
Anonimen
Tudi jaz bi se pridružila tej temi. Moj user posted image  gre z letom 2009 v vrtec v jasli, upoštevano mi je seveda obračunsko obdobje za leto 2006. Ravno v tem letu pa sem dobila eno odškodnino za zemljo, ki jo je ravno toliko, da grem v v vrtcu lestvino višje, pri dokladih nižje in vrnem čez leto več kot pol odškodnineuser posted image . Na žalost ta znesek ni voden kot odškodnina, ampak kot najemnina za služnostno pot. In seveda cena vrtca bo visoka. Pri dohodnini so mi upoštevali povprečenje za več let. Mogoče katera ve kako je s takim primerom? Kje izdajajo odločbe za znižano plačilo vrtca?

< Sporočilo je popravil decembrka -- 21.10.2008 20:31:02 >

(odgovor članu lotoska)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: cena vrtca
21.10.2008 20:42:24   
frutka_
Annya vsako varstvo ima svoje + in - . Tudi vsako privat varstvo ni vredno besede "varstvo". Sicer pa ni govora o kvaliteti vrtcev temveč o CENI vrtcev.
Decembrka vlogo za znižano plačilo kupiš v papirnici ali si ga sprintaš na netu. Kako so ti vzeli povprečje več let...? A ni to vpisano kot enkraten znesek?
Vlogo sicer oddaš v vrtcu, odločbo pa ti izda  občina v katero vpišeš otroka.

< Sporočilo je popravil frutka -- 21.10.2008 20:43:50 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: cena vrtca
22.10.2008 11:36:58   
ronja
Mislim, da nimaš kaj naredit: nama so tudi najprej rekli, da če se denarno stanje v družini zelo spremeni, se bojo upoštevali zdajšnji dohodki, vendar potem temu ni bilo tako. Leta 2006 je namreč lubi imel 2x bolje plačano službo, jaz pa sem delala polni delovni čas in nisem bila na bolniški... tak da so bili prihodki precej višji, pa še dobil je ravno neke stimulacije takrat, tako da sva padla v mislim da celo najvišji razred, čeprav moja plača ni bogvekaj (800 za 8 urni delavnik, njegova je bila takrat več, ne vem več točno, koliko).

No, računovodkinja je rekla, da sva se za službe sama odločila in da sem se sama odločila, da bom delala 4 ure, ker sva pač očitno izračunala, da bova s tem prišla skoz, tako da to njih nič ne briga - edino, če bi me delodajalec dal za 4 ure, ker bi imel viške, bi se mogoče dalo kaj zmenit. Tako sva pač preračunala, da vrtca ne bi mogla plačevati in sva jo vzela ven oz. je nisva vpisala, pa sva pač upala, da bom dobila bolniško do konca, potem bom pa itak na porodniški...

Ne vem točno, kako fejst je tvoj mož bolan, ampak če je doma, bi mogoče lahko kar on pazil otroka - jaz ne smem nič dvigovat, pa skoraj nič migat, pa na začetku sem imela celo strogo ležanje, pa je vseeno šlo...

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: cena vrtca
22.10.2008 16:58:34   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

dasenka! tvoj komentar je malo mimo. 260 evrov je 80 % cene, tako btw. tako da je to praktično polna cena.
tako da se drugič mal zadrži ok.
Jaz sem tela zam zvedet, če je kakšna možnost, da bi plačevala manj, če se lahko sklicujem na trenutno stanje.

Torej hvala vsem, ki ste mi pomagale!!user posted image




Torej ti je nekdo plačal 20% vrtca za tvojega otroka. Upam, da ti je to jasno? In se še vedno pritožuješuser posted image

Ta denar ni padel iz neba, na primer od pobranih koncesij za naftne vrtine, pač pa je to del pobrane dohodnine, pobrane soobčanom, ki jim podjetja pošteno prikazujejo plače brez kakšnih miškulanc (tipa plačila na roke, potnih stroškov, kilometrin in ostale slovenske folklore).

Če pa ste zapeljali podjetje v stečaj, to pač ne more biti problem vseh ostalih davkoplačevalcev - ali pač?



Ne bi bil noben problem dat 250 EUR za vrtec, če nebi imeli katastrofalno nizkih plač. Pa če se nebi vse ful dražilo.Sicer pa v nekaterih državah so plače trikrat višje, vrtec pa zastonj. Davki so pa itak katastrofalno previsoki. Pol tistega daš itak nazaj državi, medtem pa eni davkoplačevalski denar, ki je zlo težko zaslužen, zaporavljajo za tanke, letala in podobne "res pomembne" stvari. Medtem ko se pediatrična klinika že ne vem kolk časa gradi, tank so pa mogli met v enem letu.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: cena vrtca
23.10.2008 16:59:10   
* Mateja *
Beti, kaj si ajdovka. Bohvej ktera si, morde se celo poznamo.

Hvala šenkrat!

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?