|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tudi drug otrok alergik
14.12.2008 14:17:52   
dito
Pozdravljene,

mi pričakujemo maja drugega in glede na to, da je hči hud alergik, me zanima kako je z vašimi drugo, tretje.. rojenci. Glede na to,, da so prvi alergiki.

Obstaja kakšna možnost, da se že v nosečnosti ugotovi oz. če ste imele kakšne posebne preizkave že v sami nosečnosti.

Hvala za odgovore in lepo nedeljo še naprej.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tudi drug otrok alergik
14.12.2008 14:24:02   
ANITA D.
Dito!

Alergija ni dedna.

Lpuser posted image

(odgovor članu dito)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tudi drug otrok alergik
14.12.2008 14:38:19   
biga
Nagnjenost k alergiji je vsekakor dedna. Ne vem več, kako je s temi odstotki, ampak vem, da velja, da je največja možnost, da dobi otrok alergijo, če sta oba starša alergika, malo manjša, če je le eden. Seveda pa je ponavadi otrok tudi alergik, če sta starša. Ni nujno, ima pa velike možnosti, da to podeduje. Pri meni oz. mojem otroku je že tako.

(odgovor članu ANITA D.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tudi drug otrok alergik
14.12.2008 17:38:12   
Natali07
Žal je moja drugorojena hčerkica tudi alergik, kot njen starejši bratec. Bratec bo januarja star dve leti in ima še cel kup alergij, no nekaj jih je pa prerastel, tako, da nam gre z njim na bolje. Hčerkica pa je trenutno stara 7 tednov in sem upala da so njene pikice znak čiščenja kože, ampak mi je pediatrinja ta ponedeljek v posvetovalnici rekla, da gre verjetno za alergijo. Ima pa drugačen znake kot sin (nima krčev, ne bruha ima samo cel kup pikic - mazolčkov). Mazolčki oz. pikice so se ji celo gnojile in ko sem sedaj en teden na dieti je veliko bolje, čeprav ugotavljam da poleg živil ki so povzročale alergijo sinu, da bo imela hčerka še kaj več in da je alergija bolj izrazita. To pa predvidevam zato, ker sem od njenega rojstva od mlečnih stvari jedla le sem ter tja sir in kak piškot ki vsebuje jajce. Samega mleka nisem uživala, pa jogurtov, skut... jajc pa sploh nimamo pri hiši, zaradi starejšega ki je še vedno alergičen nanje. Pri sinu sem v prvem mesecu pojedla ogromno mlečnih izdelkov in jajc.

Naj pa tudi povem, da poznam kar nekaj mamic, ki so vsi njeni otroci alergiki. Pa  seveda tudi mamice, ki imajo prvorojenca alergika naslednji pa nimajo nikakršnih alergij. Tako, da ni nekega pravila. Je pa res če je eden od staršev alergik, da je večja verjetnost da bo otrok alergik,če pa ima še bratca ali sestrico, ki je alergik se pa možnost še poveča.

V nosečnosti mi niso naredili nobenih preiskav. Jaz sem spraševala vse zdravnike od svoje osebne, do ginekologinje, pediatrinje, alergologinje pa so si mnenja različna. Tako, da mi v nosečnosti niso svetovali nobene diete, pravzaprav so svetovali naj jem vse po spisku no razen tistega kar meni povzroča težave. To pa zato, da otroku ne bi česa primankovalo. Niti takoj po porodu mi niso svetovali, da bi šla takoj na dieto, ker ni 100% da bi naslednji otrok sploh imel kako alergijo. Jaz malo zaradi strahu, malo pa zaradi prejšnje diete  (sina sem dojila 14 mesecev in bila na dieti) nisem uživala mleka in jajc, konzervansov....
Sem pa v porodnišniso nesla seboj allernovo, če bi slučajno hčerkica potrebovala mleko, da bi ji dali allernovo in ne običajnega, kajti sin je po 10 ml mleka bruhal da je bila groza.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tudi drug otrok alergik
14.12.2008 18:49:36   
dito
Natali07 hvala ti za tako obširen odgovor.

Naša tudi upam, da bo prerastla alergije. Je vsako leto bolje, pa tudi na bioresonanci sva bili.

LP

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tudi drug otrok alergik
14.12.2008 19:19:21   
Petr_a
Mi nimamo v družini nobenih alergij,pa je  drugi alergik in še druge težave ima

(odgovor članu dito)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tudi drug otrok alergik
14.12.2008 20:29:11   
Janeja
Midva sva oba alergika (mož ima kar hudo alergijo na cvetni prah, jaz na srečo samo na sonce).
Starejši sin je imel že od rojstva naprej hude alergije na mleko, jajca, moko,... Vse smo pozdravili z bioresonanco. Na našo veliko srečo pa se pri hčeri alergije niso pojavile.

Res ni nobenega pravila, ampak nama vem da so že pred leti na alergološki povedali, da je največ možnosti, da alergije podeduje prvi otrok, potem pa naj bi bilo pri vsakem naslednjem manj možnosti.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tudi drug otrok alergik
14.12.2008 20:38:07   
dito
Janeja kar malo si me pomirila. Kaj si v drugi nosečnosti kaj pazila pri prehrani? Jaz srčno upam, da bo drugi zdrav, ker pri hčerki ni samo alergija ima tudi nevfrološke težave. Smo bili pri zdravnikih več kot doma.

Kaj tvoj sin je zdaj ozdravljen? Nam je bioresonanca vdignila samo imunski sistem. Alergije pa so ostale.


(odgovor članu dito)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
14.12.2008 20:51:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dito)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tudi drug otrok alergik
14.12.2008 21:16:34   
Janeja
dito, jaz v drugi nosečnosti nisem nič pazila na prehrano oziroma za to niti nisem imela "časa", ker sem rodila že v 24 tednu. Kot sem rekla, na našo veliko srečo mala ni alergik, ker smo imeli že z vsem ostalim dovolj težav. HB pa je zdaj brez vseh posledic in popolnoma zdrava in navihana skoraj 4 letnica.

Jan je bil pa po bioresonančnih terapijah popolnoma ozdravljen vseh alergij na hrano. Po 10 terapijah smo začeli počasi z uvajanjem prej vse prepovedane hrane in ni bilo nobene reakcije. Je bil pa res hud alergik - nikoli ne bom pozabila, ko smo enkrat zvečer leteli na urgenco, ker se je zaradi ene napolitanke, ki jo je dal samo v usta (je sploh ni dol pojedel) skoraj zadušil. user posted image

Je pa res, da je oseba, ki je alergik to celo življenje. Bioresonanca je Janu pozdravila alergije na vso hrano, čez čas pa se mu je pojavila alergija na cvetni prah. user posted image Tudi to imamo v planu poskusit odpravit z bioresonanco.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tudi drug otrok alergik
15.12.2008 15:31:56   
noe
Pri nas je alergik sin in se je nekaj alergij že tudi znebil.Hčerka pa zaenkrat ni.Stara je 9 mesecov in upam, da tako tudi ostaneuser posted image

(odgovor članu dito)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tudi drug otrok alergik
15.12.2008 16:18:50   
Suzy.
Starejša ima 5 let. Ima astmo (kot mož) ter alergijo na travo, pršice, pasjo dlako, prah.

Sin ima leto in pol. Alergija na kravje mleko in skoraj vse sadje.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?