|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pritožba-dodatek za nego
16.12.2008 18:22:23   
ANITA D.
Zanima me če je katera dobila zavrnjeno vlogo za dodatek za nego in se je pritožila-kakšen je bil razplet?
Ta mala ima alergijo na KM,jajce,lešnik,mačjo dlako in AD.

Lp.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pritožba-dodatek za nego
19.12.2008 9:14:13   
madela
Sodeč po tem kar pišeš,oziroma po številu alergij ne verjamem,da bo pritožba zalegla. Dodatek za nego vam pripada,če je otrok alergičen na vsaj 3 osnovna živila. Mleko in jajca so osnovna živila,medtem,ko lešnik ni osnovno živilo.
Mi smo imeli alergijo na mleko,jajce,sojo,arašide in vso živalsko dlako,pa smo dobili zavrnjeno. Drugič smo imeli še več alergenov,med njimi tudi pšenico ter so mi spet zavrnili,samo takrat sem se pritožila in sem potem dobila odobreno za dve leti.
Poskusiš pa vseeno lahko s pritožbo,vendar boš najverjetneje dobila tak odgovor,kot sem ti ga napisala,da otrok ni alergičen na vsaj tri osnovna živila.
Srečno!

(odgovor članu ANITA D.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pritožba-dodatek za nego
19.12.2008 14:46:58   
ANITA D.
Madela

Ima pa tudi kar hud atopijski dernatitis.Do zdaj je imela dodatek za nego (1leto),mislim da že na podlagi AD bi mogla dobit,ki je v seznamu pod kriterijah hudih boleznih in danes sem bila pri zdravniku zaradi srbenja kože pri ta mali in sam je rekel da je prav da sem se pritožila in da bi mogla dobit,čist vsak dan jo morem mazat s kremo in ji dajat cleritine da mal oblaži srbenje.V dobrih dveh leti smo samo par dni spali celo noč,drugače se zbuja ki jo srbi jo morem še ponoči mazat zato ker je koža izredno suha.Pa še to ne sme nobenih sirupov jemat samo tablete ali pa praške ki je pa spet v sirupih nekaj ki naši ne odgovarja saj smo bile dva meseca nazaj v bolnici zaradi vnetja desnega komolca posledica zelo občutljiva koža in so tam ugotovili da ima reakcijo po sirupah.

Lp

Anita

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pritožba-dodatek za nego
19.12.2008 16:18:35   
Tisana
Definitivno bi lahko dobila tudi na podlagi spodnjega člena Pravilnika. Hkrati me pa še zanima, ali ima katera takšen primer, da je dobila podaljšano porodniško, dodatek za nego pa so ji zavrnili (kolikor vem, se namreč odloča na podlagi istega pravilnika), ali pa celo obratno.    
Otroci z več motnjami
7. člen
Za otroke z več motnjami se po tem pravilniku štejejo otroci, ki imajo hkrati dve ali več motenj
ali diagnosticiranih bolezni, ki vsaka po sebi sicer ne predstavlja take stopnje motnje ali
bolezni iz predhodnih členov tega pravilnika, na podlagi katere otrok potrebuje posebno nego
in varstvo po tem pravilniku, njihova kombinacija pa upravičenost do posamezne pravice
utemeljuje.
 


_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu ANITA D.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pritožba-dodatek za nego
24.12.2008 21:06:40   
madela
Sicer pravilnika ne poznam zelo dobro,vem pa da ti dodatek pripada,ko so zaradi bolezni povečani tudi stroški z otrokom.
Naš je že od rojstva hud alergik na več stvari. Tudi AD smo izkusili,vendar se je pri cca 1,5 letu pomiril. Krem smo menjali nešteto.
Poleg tega se otrok že od rojstva zdravi zaradi hipertenzije in je treba vsak teden najmanj 2x merit pritisk.Bil je operiran na srčku in potrebuje redne kontrole. Sicer pa je trenutno stanje zadovoljivo.
Pa tega niso upoštevali,ker zaradi tega kao da nimam posebnih stroškov in da otrok dobro napreduje.
Kljub temu pa ima torej po zgoraj napisanem več kot dve bolezni.
Mi smo dobili dodatek za nego komaj takrat,ko je bilo alergij za cel spisek,brez,da bi upoštevali druge bolezni,ker niti več nisem pošiljala izvidov kar se tega tiče.

Anita D.,če imeli priznan dodatek za nego,pa ne vem zakaj ga niste dobili tudi sedaj. Poskusi s pritožbo.


(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?