Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
(nisva več rosno mlada in sva z otrokom odlašala dokler si nisva uredila življenja). Po grozljivi izkušnji s SS
v decembru bova kmalu spet začela poskušati. In tu se vse zatakne. Zaradi neprestanega mobbinga na delovnem mestu smo vse delavke, ki smo se uprle izsiljevanju in prisilam dobile sporočilo, da naj ne pričakujemo podaljšanja pogodb in tako bom ostala na cesti. Ujeta pa sem v dilemo: ali naj se prijavim za zavod in čimprej zanosim ter iščem novo službo po preteku porodniške ( kako bomo pa ta čas živeli, saj plača mojega partnerja ravno pokrije vse stroške in niti računa za hrano v celoti ) ali naj najprej poiščem novo službo ( v tem primeru bom morala spet prestaviti nosečnost, saj ne morem že prvi mesec v novi službi na porodniško) Kaj bi ve storile na mojem mestu? Prosim pomagajte!

? Če me da ginek. na bolniško, ali sem potem še upravičena do kakšne pomoči po preteku treh mesecev in preden nastopim porodniško? Meni so tile zakoni španska vas.
, potem je sicer sledil SS, vendar zdaj čakam še zadnjo menstro preden dobiva zeleno luč za ponovni poskus. In če nama spet tako hitro uspe bom najbrž takoj na bolniški, da se ne bi SS ponovil. In če pogledam s stališča delodajalca - jaz definitivno ne bi bila navdušena, da mi sveže zaposlena delavka "uide" na bolniško v prvem mesecu
Sem na koncu z živci zaradi vsega tega.
saj dobiš nadomestilo okoli 400eurov( toliko dobiva kolegica ki pa prej eno leto ni delala nikjer in tudi podpore ni imela), če si bresposelna in imaš
Situacija na delu je iz dneva v dan hujša in kot izgleda, bom najbrž potrebovala tudi pravno pomoč.
Najbrž nosečnica ne dobi ravno veliko ponudb za zaposlitev, ne? Da ostanem doma pa enostavno ni izvedljivo ker z eno plačo ne bova preživela.