Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

Sicer takrat nisem bila noseča pa vendar - komaj, komaj preživela... Zob mi je rastel ven tam pod jezikom in ga je bilo treba ven klesat iz dlesni pod jezikom, ker ni šel ven cel so mi ga drobili in zrezali iz obeh strani - torej pod jezikom in na drugi strani zob, ob ustnici. Na stolu sem bila 2 uri na oralni kirurgiji. Na koncu me je bolelo že čisto vse, ker sem kot povodni konj zijala tam toliko časa in injekcija je popustila, tako da sem čutila praktično vse. Dobila sem okrog 10 šivov (točno ne vem več). Še cel teden sem bila otekla (na zunanjem delu lica sem dobial eno veliko modrico), ust nisem mogla odpret. Kar sem jedla je bilo po slamici. Spodnje ustnice nisem čutila nič. Ko sem šla pobrat ven šive čez teden dni so mi rekli, da se bo stanje že umirilo. Pa se ni. No, po 14 dneh muke so ugotovili, da se je naredil nek žepek in da se tam nabira hrana. Še enkrat so me prerezali in zašili nazaj. Še cel teden sem morala z jodom čistiti tam okoli. Po pol leta sem šele začela nekako čutiti ustnico, ampak spodnji desni del še vedno deluje nekako mrtev. In za piko na i so mi potem na slikanju, ki ga je opravila leto po operaciji moja zobozdravnica ugotovila, da so mi del zoba pustili notri. Najbrž so ga spregledali (ker so mi zob itak drobili), in ker je baje bilo zelo krvavo in mesarsko. Če bi to vedela bi ga pustila tam kjer je bil.
, tako da