|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehrana mladičev nemškega ovčarja
3.4.2009 21:39:05   
svita
Naša ovčarka ima devet mladičev,stari pa so tri tedne.Zanima me kdaj uvajati tudi drugo hrano in pa katero?

< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 3.4.2009 21:56:48 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja
4.4.2009 20:43:35   
KatjaD
Počasi boste lahko začeli dodajati gosto hrano - ljudje različno hitro začnejo, ampak načeloma med 3 in 4. tednom starosti že lahko, sploh če je leglo veliko.

Jaz osebno bi začela z mletim mesom (govedino) - nafehtajte mesarja, da meso dvakrat vrže čez "mlin", da bo res drobno zmleto - ponavadi poskusijo kar radi, ker jim zelo diši. Zraven lahko čisto v mehko skuhate riž in kakšen korenček in s paličnim speštate v kašico in zmešate z mesom.

Druga varianta je, da kupite puppy brikete (kvalitetne seveda) in jih namočite v vroči vodi, da se čisto zmehčajo ter jih potem s paličnim mešalnikom zmeljete v kašo ter jim ponudite.

(odgovor članu svita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja
5.4.2009 21:47:40   
Arwenko
Pri takšnem velikem leglu bi bilo obvezno dohranjevat že prej. Kupi se kvaliteten mlečni nadomestek za pse in se pse dohranjuje na vsake 3 ure (dan in noč seveda) Konec tretjega tedna se pa lahko začne dohranjevat z drugo hrano, jaz vsekakor priporočam kvalitetne brikete za mladičke, na začetku namočene v topli vodi, najmanj 5 obrokov na dan, še bolje 6, z drugo hrano jaz počakam, da dobijo zobki, to je nekje do 5. ali 6.ga tedna, a še to le kot dodatek, ne kot celoten obrok.

Pa še ena pripomba, a ni to stvar o kateri bi morali malo rej razmišljat, ne zdaj šele?

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja
5.4.2009 22:56:00   
svita
Res bi prej ukrepala,če mladički ne bi zadosti pridobivali na teži,a ker se lepo redijo sem hotla slišat čim več mnenj saj ti vsak svetuje drugače.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja
6.4.2009 8:40:51   
KatjaD
Res ne vidim razloga, da bi morali dohranjevati z mlekom, če se psički normalno redijo - torej ima mama dovolj mleka za vse.

Ne vem sicer kdaj vaši mladiči dobijo zobe, ampak ponavadi jih imajo mladiči že pri 4-ih tednih, drobno zmletega mesa in spasirane zelenjave in riža pa tako ali tako ne bodo žvečili, ampak ga bodo pogoltnili...

(odgovor članu svita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja
6.4.2009 13:49:30   
Arwenko
Pri devetih mladičih bi jaz vsekakor dohranjevala že prej z mlekom, kljub temu da je velika pasma. Jaz jih sicer v prvih 4 tednih tehtam vsak dan in mi morajo pridobivat v prvem tednu podvojijo porodno težo, potem pa še vsak teden približno "porodno težo" zraven. v kolikor kateri zaostaja, dohranjujem samo tistega, v kolikor za tem zaostajajo vsi, dohranjujem vse. Rezultat so do zdaj izredno zdrava in enakomerno razvita legla, ni šibkejših in močnejših, ampak so vsi močni, tak da mislim da je bila moja taktika kar precej uspešna. 

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja
6.4.2009 21:32:43   
svita
V soboto sem jim začela dodajat na redko kuhan rumen,bel gres z dodatkom zmiksanih briketov Hills junior.Včeraj in pa danes sem jim zmešala pa riž in dodala mleto meso.Vse so lepo pojedli, hvala vama za nasvete.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja
7.4.2009 10:44:54   
Arwenko
gres nikakor ni primeren za pasjo prebavo, ima preveč sladkorjev noter, pol raje kuhaj riž in ga dodajaj zraven. Super za dodajanje je tudi pusta skuta, ki ima noter kvalitetne beljakovine, pa tuna, to ponavadi obožujejo, kakšna jajčka, pa vedno lahko daš zraven kakšno majhno žličko kvalitetnega olivnega olja za dlako. 

(odgovor članu svita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja
7.4.2009 12:42:11   
KatjaD
Se strinjam z Arwenko, edino od jajc bi tako maujhnim mladičem dala samo rumenjake, beljakov pa ne...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?