|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tablete sintocin in tametil
18.6.2009 13:17:20   
linči 312
mam eno vprašanje, ker se še kar ne morem sprijaznit z dejstvom, da ne morem dojit, tako kot sem vedno želela.

mleka naj bi mela premalo že od samega začetka. in to kljub tabletom tametil. pa sem jih nehala jemat, ker so mi v P rekli, da če po enem tednu ne bo nič več mleka, itak nima smisla vztrajat. mleka pa seveda ni moglo bit kaj dosti, ker je moja mala ena ornk zaspanka. in to res v pravem pomenu besede. potegne ene parkrat in zaspiuser posted image in se tko matrava že več kot dva mesca.

na začetku sem bla tud tolk utrujena, da nisem mela prav velik energije za črpat. no sedaj je veliko bolje (kaj vem, po moje sem se končno navadla na ta nori ritmuser posted image ), pa eno fajn pumpo sem si končno nabavla, tak da kar črpam. sam pa opažam, da mleko ne teče tako kot bi moglo.

ko začne teči v curku, teče le par potegov, potem pa spet le kapljice. no potem morm prec zamenjat dojko in tam je zgodba podobna. ne zdi se mi, da bi otroka kar naprej z leve na desno in nazaj na levo premetavala, sej ma verjetno pri jedi rad miruser posted image .

pa sem na eni malce starejši temi zasledila, da so tablete tametil za povečanje količine sintocin pa za izboljšanje pretoka mleka. kaj mislite, ali imam le slab pretok, ker se mi zdi, da dojke so še kar polne, ko se dotok mleka že ustavi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tablete sintocin in tametil
18.6.2009 16:07:44   
busklca
Ne gre za to, da imaš slab pretok, ampak tebi pri črpanju očitno ne uspe sprožiti izcejalnega refleksa. Tvojemu user posted image to uspe v parih sekundah in takrat mu mleko lepo teče, da lahko normalno pije, tako da ti ga ni treba non stop prestavljati iz leve na desno in tako naprej.user posted image Če te zanima, kako izgleda izcejalni refleks, daj user posted image na eno stran naj se doji, na drugi pa si črpaj s črpalko in ti bo hitro jasno, kdaj se je sprožil izcejalni refleks (samo pazi na dojenčka, da ti ne pade). Med podojem naj bi jih bilo od 1 do 10, odvisno od vsake posameznice. Je pa cela znanost, kako sprožiti izcejalni refleks pri črpanju s črpalko. Baje rabiš veliko prakse. MEni po 4 mecesih uspe sprožiti samo enega, pa še to ne vedno. Na srečo se moj user posted image še kdaj pa kdaj hoče dojiti (vsaj med spanjem), tako da mi vsaj ni treba ravno cele dneve črpati. Upam, da se bo tvoj otročiček kmalu začel pridno dojiti, da ti ne bo potrebno preveč črpati. Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka, vendar sama ne zagovarjam dojenja za vsako ceno. Vredno se je potruditi, če pa ne gre, si ne smeš preveč očitati, da nisi naredila vsega, kar bi lahko. user posted image potrebuje tudi spočito mamico, ne le njeno mleko. Sintocinona pa ne smeš jemati na dolgi rok, če se ne motim, tako da tu ni dolgoročne rešitve (pozanimaj se za vsak slučaj).

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tablete sintocin in tametil
18.6.2009 21:39:19   
Najaa
Preden si greš črpat, si poskusi dojki malo zmasirat pod tušem, to tudi lahko pomaga, da potem boljše teče. Meni tudi ne uspe vedno priti do izcejanja mleka, ampak to žal ponavadi takrat, ko ga je res manj. Ko je kakšen naporen dan za mano in prav čutim, da ne bo dovolj mleka za obrok. Tudi jaz sem na tametilu z občansimi prekinitvami že 4m.

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tablete sintocin in tametil
19.6.2009 14:15:02   
linči 312
hvala za tele nasvete. ja sem probala že z masažo pod tušem, pa toplo prelikano pleničko,.. pa v glavnem že skoraj vse.

je pa zanimivo, da sem danes pooči vstala in rekla da bom probala načrpat mlek, ker moja ta mala ni hotla pit in je kar spala. in mi je v zelo kratkem času ratal 80 ml načrpat. sploh ne vem kako, ampak je kar ratal. je pa res da sem bila očitno spočita in predvsem sproščena. po moje je problem v sprostitvi. ker čim nisem 120% sproščena, se mlekec ustavi.

no vsekakor bom še poskušala, čeprav se strinjam da v prvi vrsti moje dete rabi MAMO in ne le njenega mlekauser posted image . sam kaj pa ko je to dojenje tako zelo spromovirano in pol nekatere, ki smo trmaste, na vsak način vztrajamouser posted image in je pol kak dan vmes, ko smo popolnoma izčrpane.

sem že razmišlala, da bi odprla temo dojenje: da ali ne, kjer bi mamice razpravljale o koristih in tudi slabostih (kadar dojenje ne steče, pa se trudiš in trudiš in so potem posledice - žalost, utrujenost,...) dojenja. ja res je malo preveč vseh teh člankov, ki govorijo kako zelo je dojenje super in oh in sploh in le če res ne gre, so potem dobri nadomestki... sam če res, zares ne gre, pa treba se je trudit, pa ne vem kaj še vse, ker nadomestki pač niso isto...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tablete sintocin in tametil
22.6.2009 17:44:28   
busklca
Tudi meni ne pomagajo ne masaža ne tuš ne topli (vroči) obkladki ne misel na dojenje ne gledanje otroka, skratka nič od tega, kar priporočajo vsepovsod. Mi je pa zadnjih par dni črpanje tako lepo steklo, da moram svoje izkušnje deliti tudi z vami, ki se mučite. Upam, da pride kateri prav.

Črpanje moram čim bolj odmisliti ter biti čim bolj sproščena, brez nobenih drugih skrbi. Otroka mora obvezno paziti nekdo drug, sicer razmišljam samo, kdaj bo začel sitnariti in bom morala prekiniti s črpanjem. Če le nekajkrat na hitro povlečem s črpalko, se že mleko začne samo izcejati in nadaljujem tako, kot je v navodilih - povlečem s črpalko in par sekund držim, da mleko teče. Škoda, da sem rabila 4 mesece, da sem to ugotovila, saj se mi je v tem času količina mleka že precej zmanjšala. Zdaj črpam z veliko več veselja, saj me je zadnje čase črpanje povsem izčrpavalo, ker sem bila vedno neuspešna, seveda pa sem si zeeeeeelooooo (beri preveč) želela, da bi otrok dobival moje mleko. Pa ravno sem se odločila, da dojenje nekako opustim, da bom postopno zmanjševala količino mleka in bom črpala le zato, da preprečim mastitis (končno sem spoznala, da od vztrajanja nimam nič ne jaz ne moj user posted image , saj je bil ves moj trud zamanj). Mogoče je tudi to vplivalo na občutno boljše rezultate. Zdaj pa bom črpala, dokler bo šlo.

Se pa strinjam, da se dojenju daje prevelik poudarek. Saj res, da je boljše kot adaptirano mleko, ampak ne vem, kje se to v končni fazi pozna. Mogoče otrok manjkrat zboli zaradi tega, ampak na dolgi rok kakih bistvenih razlik ni. Moja prijateljica je dojila leto in pol, pa ima hči 1001 alergijo. Včasih se mi zdi, da je dojenje tako, kot če kupuješ bio jabolka. Ješ bolj zdravo, kje se pa to sploh pozna??? Mogoče dobiš res kakšen prehlad manj, to je pa tudi vse.

Veliko sreče pri dojenju oz. črpanju. Uživajte v trenutkih družinske sreče!

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nedonošenčki so se zopet zbrali v Mostecu
photo
V soboto je bilo zopet veselo v Mostecu, kjer so se zbrali najmanjši borci za življenje.
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?