|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kozmetika....
25.10.2009 12:48:19   
tweety83
Zanima me katero kozmetiko ste oziroma boste kupile za vaše dojenčke? Ja in vem da takoj na začetku to ni ok,ampak zanima me za mal kasneje.
Sama nevem za katero bi se odločila,pa čeprav vem da ni nujno da jo bo moja pupa vredu prenašala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kozmetika....
25.10.2009 13:57:46   
endrina
Na začetku vsi svetujejo nakup čim bolj naravnih izdelkov. Patronažne sestre in pediatri pravijo, da zadostuje nakup 1dcl naravnega olivnega ali mandljevega olja (ki ti ga natočijo svežega v lekarni), pa 1dcl alkohola (za razkuževanje popija), pol pa rabiš še samo vato v kosih in pa eno naravno baby milo. Aja pa za ritko, sem si nabavila lekarniško zmešano mazilo za nego ritke (lahko tudi Babival - mariborskih lekarn), se je še pri našem prvem otroku najbolj dobro obnesla, po vseh drugih je namreč dobila rdečo ritko. Aja pa še ta od Bepanthena je bila dobra.

Kasneje, ko je otrok malo bolj odporen in večji pa sem si kupila vse od Bübchen - šampon za lase, pa ognjičevo zaščitno kremico za obraz, pa olje za telo iz ognjiča (no ta zadnja dva izdelka sta bila označena s testom "sehr gut"), pa eno ful dobro kopel, samo zdaj se več ne spomnim kak se ji je reklo. Mleko za telo od njih nisem uporabljala, ker se mi je zdelo čudnega vonja, zato sem raje imela njihovo ognjičevo olje, ki sem ga občasno namazala  po celem teleščku, ko je bil otrok še moker.

Sem pa videla, da ima zdaj Bübchen novo linijo First Baby ali Newborn Baby, ki je brez konzervansov in eteričnih olj.

Odločitev o tem kaj boš uporabljala je seveda tvoja. Jaz pravim "manj je več", tak da uporabljal za začetek golo osnovo, kot sem ti že prej napisala, ker je otroška koža še zelo občutljiva in je jaz po nepotrebnem ne bi obremenjevala s kemičnimi preparati. Vem da mi je patronažna pri prvem otroku svetovala, da niti ni pametno vedno uporabljati mil, ker zelo izsušijo kožo. Tako da sem jaz dojenčka mislim da le 2x na teden umivala z milom, drugače pa le z vodico in par kapljicami mandljevega olja.

Kolegica je prisegala na Weleda naravne izdelke za otroka, ki si jih je kupovala v DM. No smo tudi mi sprobali 1x kremico za ritko (ko je bil otrok že malo večji, ker ko je bil manjši se je to vedno razvilo v rdečo rito), pa ni bila slaba. Le kar me je pri tej kozmetiki tako motilo je bil tisti zeliščno-lekarniški vonj, ki je bil kar močan. Se mi je zdelo, da je cela soba "dišala" (mišljeno je bolj "zaudarjala") po tej kozmetiki. Tega pri bübchen nisem opazila, ker je imela prijeten nežen vonj.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kozmetika....
25.10.2009 14:26:17   
ledenka
za začetek potrebuješ trdo milo, olje in kremo za ritko. še sedaj, ko je moj mali star že pol leta, ne uporabljam drugega. kremo za ritko imam od MB lekarn, drugega nisem niti probala, milo pa Weledino za otroke - milim ga 1x na teden, tako da je še skoraj celo.

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kozmetika....
25.10.2009 14:30:13   
Anonimen
Mustela - trdi milo, šampon, losijon za celo telo in kremica za obraz. Čeprav je malo dražja je vredna tega denarja

(odgovor članu ledenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kozmetika....
25.10.2009 15:14:34   
miapia
Se podpišem pod edrino. In še, kaj sem jaz uporabljala:

- na začetku mandljevo olje iz lekarne, trdo milo za dojenčke, fiziološko raztopino, 70% alkohol, za ritko hladilno mazilo iz lekarne, vata
- ko smo to porabili - količinsko kar traja, sem kupila od Bubchen olje za telo, kremo za obraz. Od olja je ne vem pri katerem mesecu postala kar naenkrat pikasta, od takrat uporabljam losion/mleko. Za kopanje kopel, za tuširanje kar tekoče milo. Za ritko Bubchen hladilno mazilo, če je kdaj rdeča, Sudocrem. Šampon imam še od Mustele za odpravljanje temenc.

Odvisno je, koliko je otroček občutljiv in kaj mu ustreza. To boš pa videla sama.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kozmetika....
25.10.2009 15:23:11   
tweety83
Hvala punce!user posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kozmetika....
26.10.2009 13:17:10   
asso
Avalon naravne izdelke za kasneje...

Za začetek kar so pisale predhodnice, olje, alkohol in trdo milo...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kozmetika....
26.10.2009 13:21:31   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: endrina

Kasneje, ko je otrok malo bolj odporen in večji pa sem si kupila vse od Bübchen - šampon za lase, pa ognjičevo zaščitno kremico za obraz, pa olje za telo iz ognjiča (no ta zadnja dva izdelka sta bila označena s testom "sehr gut"), pa eno ful dobro kopel, samo zdaj se več ne spomnim kak se ji je reklo.

Sem pa videla, da ima zdaj Bübchen novo linijo First Baby ali Newborn Baby, ki je brez konzervansov in eteričnih olj.


se podpišem...isto bubchen kozmetiko...imam pa tudi to novo linijo first baby user posted image

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kozmetika....
27.10.2009 7:31:26   
artepa
Na začetku  potrebuješ le, kar so napisale ostale (trdo milo, hladilno mazilo in olje). Naš je imel ogromno temenc in sem probala marsikaj (mandljevo olje, oljčno olje, šampon in kremo od Mustele za odpravo temenc) pa ni pomagalo nič. Pomagalo je edino olje Bibisan (dela ga Lek) s kamilico, ki je bil najbolj poceni. Temenca smo odpravili takoj. Fantek je imel tudi zelo izsušeno kožo (in nevrodermitis) in se je kot dobro mazilo obnesla krema A-derma, ki je brez vonja z dodanimi omega 3 in 6 maščobnimi kislinami (dobi se jo le v lekarni). Zdaj je naš sonček star že 16 mesecev in še zdaj uporabljam le A-dermo (1 x na teden za obraz, 1 na dva tedna za telo), milo 1 x na teden, le roke mu umivam večkrat na dan. Zobe mu umivamo le z zobno ščetko. Če pa je zelo mrzlo vzunaj pa se obraz, tako so mi svetovali  lekarni, dobro zaščiti z ribjim mazilom (lekarna) le, da ima malo neprijeten vonj. Na morju smo po enem letu uporabljali kremo za sončenje od Eucerina, a tisto, ki je z mikropigemnti in nima kemičnih filtrov s čimer preprečiš morebiten pojav alergij. Če pa je ritka zelo rdeča (pri nas se je vsakič pojavila pred izrastom novega zoba) je pa najboljša praška pašta.


(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?