endrina
|
Na začetku vsi svetujejo nakup čim bolj naravnih izdelkov. Patronažne sestre in pediatri pravijo, da zadostuje nakup 1dcl naravnega olivnega ali mandljevega olja (ki ti ga natočijo svežega v lekarni), pa 1dcl alkohola (za razkuževanje popija), pol pa rabiš še samo vato v kosih in pa eno naravno baby milo. Aja pa za ritko, sem si nabavila lekarniško zmešano mazilo za nego ritke (lahko tudi Babival - mariborskih lekarn), se je še pri našem prvem otroku najbolj dobro obnesla, po vseh drugih je namreč dobila rdečo ritko. Aja pa še ta od Bepanthena je bila dobra. Kasneje, ko je otrok malo bolj odporen in večji pa sem si kupila vse od Bübchen - šampon za lase, pa ognjičevo zaščitno kremico za obraz, pa olje za telo iz ognjiča (no ta zadnja dva izdelka sta bila označena s testom "sehr gut"), pa eno ful dobro kopel, samo zdaj se več ne spomnim kak se ji je reklo. Mleko za telo od njih nisem uporabljala, ker se mi je zdelo čudnega vonja, zato sem raje imela njihovo ognjičevo olje, ki sem ga občasno namazala po celem teleščku, ko je bil otrok še moker. Sem pa videla, da ima zdaj Bübchen novo linijo First Baby ali Newborn Baby, ki je brez konzervansov in eteričnih olj. Odločitev o tem kaj boš uporabljala je seveda tvoja. Jaz pravim "manj je več", tak da uporabljal za začetek golo osnovo, kot sem ti že prej napisala, ker je otroška koža še zelo občutljiva in je jaz po nepotrebnem ne bi obremenjevala s kemičnimi preparati. Vem da mi je patronažna pri prvem otroku svetovala, da niti ni pametno vedno uporabljati mil, ker zelo izsušijo kožo. Tako da sem jaz dojenčka mislim da le 2x na teden umivala z milom, drugače pa le z vodico in par kapljicami mandljevega olja. Kolegica je prisegala na Weleda naravne izdelke za otroka, ki si jih je kupovala v DM. No smo tudi mi sprobali 1x kremico za ritko (ko je bil otrok že malo večji, ker ko je bil manjši se je to vedno razvilo v rdečo rito), pa ni bila slaba. Le kar me je pri tej kozmetiki tako motilo je bil tisti zeliščno-lekarniški vonj, ki je bil kar močan. Se mi je zdelo, da je cela soba "dišala" (mišljeno je bolj "zaudarjala") po tej kozmetiki. Tega pri bübchen nisem opazila, ker je imela prijeten nežen vonj.
|