|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prelomnica v življenju
14.6.2005 21:45:21   
rubin
Pozdravljene vse RR-jevke!!

Ponavadi vas bolj kot ne berem, sedaj pa bi vas tudi sama rada vprašala, kakšna so bila vaša občutja ko ste končale faks, neko obdobje šolanja od vrtca, preko OŠ, SŠ in faksa ter se kar prek noči znašle na Zavodu za zaposlovanje in iskanju prve zaposlitve.
Sama se namreč slab mesec nazaj diplomirala na FU in sem kar nekako izgubljena in kar pod stresom, čeprav moj pravi, naj se ne sekiram in da bo že, ampak moški jemljejo vse bolj na easy.
Kaj pa sedaj, kako naprej? Saj vem, iskanje službe, kar niti ne bi bilo tako strašno, če bi bilo na voljo več delovnim mest za moj profil izobrazbe oz. če ne bi bil tak naval na vsak razpis in moraš res izstopati iz povprečja, da te vzamejo. Tako zdaj tišim glavo med časopisi in na netu, da najdem kako priliko. Gledam tudi razpise, kjer zahtevajo SŠ in včasih res ne vem zakaj sem šla na faks, namesto da bi se po SŠ zaposlila in bi še zmeraj lahko izredno delala faks. Mi je pa ful čudno da bi zdaj delala neko delo npr. na zavodu me je vprašala če bi delala v trgovini za blagajno:zmeden: (Saj bi delala, samo kaj mi bo pa potem faks in vsa leta bi bila vržena stran) Sicer pa če nekaj časa ne bo ustrezne službe zame, bom šla pa tudi v trgovino, nimaš kaj, seveda si pa ne predstavljam, da bi tam delala do konca delovne dobe. :zmeden2:
Skratka, kako ste se ve počutile ko ste zaključile s faksom in se podale za iskanjem službe, na novo pot? Ste bile flegma ali vas je tudi kaj žrlo znotraj? Kaj pa tiste ki ste že dolgo na zavodu?

Hvala vsem za odgovore in bodite srečne tiste, ki imate redne službe!
Miren preostanek večera vsem! :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prelomnica v življenju
14.6.2005 21:57:12   
lefairyon
draga rubin...
upam da ti v najkrajšem času uspe najti zaposlitev v tvoji stroki in primerno tvoji izobrazbi...
sama sicer nisem šla študirat-pač nisem finančno zmogla pa tudi želja ni bila ne vem kako velika...zdaj mi ni žal, ker imam možnost študirati izredno, kar bom verjetno začela že to jesen če bo vse šlo po planu...sem pa prijavljena na zavodu kot iskalec zaposlitve in ti moram reči da je to vse skupaj nič...še posebno v mojem kraju...je pa res da se moraš včasih sprijazniti s službo, ki zahteva nižjo izobrazbo kot jo imaš ker te lahko le-ta pripelje do kakšnega napredovanja ali pa ti odpre nadaljne poti za zaposlitev...danes vsi zahtevajo delovne izkušnje in neko dobo, tako da je včasih potrebno pogaziti svoj ego in sprejeti delo, ki je mogoče malo pod tvojo izobrazbo...danes se ne gleda na znanje in na "pridnost", če se lahko tako izrazim...danes se gleda na VIP...se je vedni in vedno se tudi bo...žalostno ampak resnično...
držim ti pesti:miska:da najdeš službo, ki bo vredna tvojega znanja in truda v šolskih klopeh
lp, nadi
pa ena rožca zate:rozica:

(odgovor članu rubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prelomnica v življenju
14.6.2005 21:59:12   
Sarina
O ja, to je bila prava prelomnica tudi v mojem življenju ;). Ko sem tudi jaz pristala (pred 8 leti) na zavodu za zaposlovanje in padla iz študentskih oblakov in uživanja dobesedno na trdna tla. Za mene osebno je to bil pravi šok. K sreči se je moja mama naslednje leto upokojila in mi prepustila vodenje trgovine, tako da sem šla v s.p., ki se je pa lani končal in tako sem spet pristala na zavodu - po porodniški- ampak zdaj je bil pa še večji šok kot prvič, ker imam družino in veliko večjo "odgovornost" kot pred 8 leti, ko sem bila seveda bolj brezskrbna.
Spet sem bila 3 mesece na zavodu, pa sem se zaposlila na terenskem delu, za katerega spet ne rabim diplome in katero me niti slučajno ne veseli, pa vendar je nekaj treba delat. Bolje kot pa sedeti doma in zapravljati čas. Odvisno kakšen človek je kdo - moje sosede namreč niti slučajno ne moti da je več kot 2 leti na borzi, mene je pa po 3 mesecih skoraj pobralo od dolgčasa in žalosti, ko sem bila tako nekoristna.
Meni osebno služba namreč ogromno pomeni.
Zdi se mi pa, da zdaj brez vez in poznanstev dosti lažje dobijo službe tisti s 4.ali 5.stopnjo izobrazbe kot pa tisti z diplomami.
Včasih pridejo takšni dnevi, ko sem čisto na tleh in žalostna, pa je potem spet bolje ko si rečem, da večno pa ne more biti tako hudo.
Vse dobro ti želim :rozica::rozica::rozica:!

(odgovor članu rubin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prelomnica v življenju
14.6.2005 21:59:40   
Pikabu
Jaz sem imela kar srečo. Sem v šolstvu in sem delala že med absolventom. Tako sem tudi takoj po diplomi na tej šoli dobila službo. Ker sem se pa poročila kar daleč od doma, sem pred poroko iskala novo službo. To leto je pa bilo ravno tisto, ko je bila obvezna uvedba devetletke, zato sem vedela, da ne bi smel biti problem dobiti službe. In res je ni bilo. Sem dobila dva pozitivna odgovora, tako da sem še zbirala med šolama.

Saj vem, da ti nisem nič pomagala, ti pa želim res veliko sreče, da ti čim prej uspe. Bodi čim bolj samozavestna. :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu rubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prelomnica v življenju
14.6.2005 22:03:15   
viv_
Jaz sem imela tudi srečo. Kot študentka sem delala na faxu na tem centru, kjer sem sedaj zaposlena. Diplomirala sem junija, pa mi je šef rekel, naj si vzamem še zadnje "ornk" počitnice, 1.9. naj pa pridem z delovno knjižico.

Tako kot Pikaču, nisem ti ravno pomagala - mogoče pa malo v spodbudo, da se da kaj najti.

(odgovor članu rubin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prelomnica v življenju
14.6.2005 22:06:24   
Nia30
Jaz diplome nisem občutila kot neko prelomnico. Po resnici povedano nisem čutila ničesar, le nek uradni dokument (še na podelitev nisem šla).
Mi je pa neko prelomnico pomenil moj prvi otrok, ki sem ga (načrtovano) dobila v času absolventa. Z zadnjimi izpiti in diplomo sem namenoma zavlačevala, da sem lahko bila čimdlje doma z otrokom. Pa tudi v službo nisem šla od danes na jutri - vse se je odvijalo počasi in brez stresa, tako da sem imela veliko časa za prilagajanje.

No ja, kljub vsemu sem čutila neko olajšanje (ob zadnjem izpitu), da sem se rešila ene skrbi.

Lp

(odgovor članu rubin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Prelomnica v življenju
14.6.2005 22:07:31   
Gina
Jaz sem zaključila višjo šolo, se vpisala na visoko, naredila tretji letnik in slučajno dobila možnost za redno zaposlitev za eno leto. V službi mi je bilo toliko lepše kot v katerikoli šoli, da sem sklenila kar ostati. Ko mi je pogodba potekla, sem dala ne vem koliko prošenj, tudi tam, kjer sploh razpisa niso imeli....in dobila. Vendar mi je bilo takrat vseeno, če ne bi dobila. Vsa dijaška in študentska leta sem delala v trgovinah, stregla v gostilnah, pa tipkala, delala tajniška dela, inštruirala, delala v vrtcu, prodajala časopise na cesti....pa še ful drugega.. Zato mi je bilo tisti hip vseeno, kaj bom dobila. Nikdar nisem pomislila, da je tisto delavno mesto, za katerega sem študirala, edina rešitev problema. Vedno se mi je zdelo, da se počasi daleč pride. Jaz bi vedno zagrabila za karkoli, kar bi mi omogočilo lažje preživetje, neka nova spoznanja o življenju....to pa je v bistvu vsako delo, ki se ga lahko naučim.
Kaj pa vem, meni je tako lažje gledati na stvari, pa še to je res, da mi je veliko stvari fajn za delat in nič mi ni izpod časti. Vsako delo je častno. :rozica:

Je pa res, da mnogi ne razmišljajo tako, nekateri si komplicirajo živeljenje. Jaz mislim, da vedno pride tista sanjska služba, če si jo zelo želiš. Samo naredit moraš nekaj zanjo, pa verjet v to. Mogoče ne pride takoj, ampak slej ko prej pa pride.:)

(odgovor članu rubin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prelomnica v življenju
14.6.2005 22:13:13   
rubin
Hvala vsem za odgovore in spodbudne besede. In res je tudi pri meni to kar velik šok tako kot pravi sarina. Saj jaz imam tudi svojega sončka in sem prav vesela da sva se s fantom odločila zanj med mojim absolventom, ker drugače ne vem koliko časa bi še čakala nanj. Bi pa z veseljem sprejela tudi službo s V stopnjo, samo imam pa verjetno previsoko izobrazbo tako da spet ne pridem zraven. Ste me kar potolažle in mi vlile optimizem. Saj bo tudi zame enkrat prišla priložnost tako kot za vse ki ste ali ste bile v podobni situaciji.
Bravo:bravo: pa za vas, ki ste dobile takoj po diplomi super službe.

(odgovor članu rubin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Prelomnica v življenju
14.6.2005 22:20:21   
lenika
Ko sem jaz diplomirala na Pedagoški fakulteti, za službo ni bil problem. Bil je čas uvajanja devetletke in na vseh šolah so rabili učitelje, tako, da sem se imela možnost zaposlit na treh različnih šolah in sem lahko izbirala. Imela sem srečo, da sem diplomirala ravno v pravem času in ravno to smer, ki je bila zelo iskana.
Pa vseeno, ko sem prišla v službo, je bila to zame definitivno ena velika prelomnica, ker se je moj stil življenja obrnil za 100%. Veliko več je bilo odgovornosti, a hkrati sem bila vesela, da sem službo dobila in sva se tedaj še s fantom lahko osamosvojila. Sedaj po treh letih dela mi je veliko lažje, ker sem dodobra spoznala šolo , delo na njej in sodelavce in počutim se super.
Kar pogumno naprej, vse bo še v redu.

(odgovor članu rubin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Prelomnica v življenju
14.6.2005 22:27:44   
Anonimen
Za mene pa bo prelomnica ko bom uspela končat ta klinčev faks že enkrat!
V bistvu že komaj čakam. Ampak sej vem kaj me čaka.
orba za službo... In niti približno ne upam, da bom kar takoj uletela v svojo sanjsko službo... ali vsaj tako, ki bi me veselila.
Kaj vem.... mogoče bi bilo dobro kakšen tečaj še zraven naredit (za turističnega vodnika ali kaj podobnega....). Nikoli ne škodi če imaš dodatno znanje.
Sicer pa.... bom povedala potem, ko se bom znašla na zavodu....

(odgovor članu rubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Prelomnica v življenju
15.6.2005 9:07:28   
Anonimen
Rubin jaz ti bom pa povedala takole:
Tvoja sanjska služba te nekje čaka in enkrat jo boš imela. Samo verjeti moraš.

Točno to je meni govorila prijateljica, ko sem po 5 letih dela prek študenta in z diplomo v roki ostala na zvodu. 5 let mi ni bilo problem dobiti dela, ko sem pa imela diplomo v roki so mi pa vsi razložili, da so študentje cenejši in znajo enko kot jaz. Pajade... Pol leta sem dobesedno životarila, pisala prošnje, javljala na vse možne razpise in se spraševala o smislu življenja in trpljenja na faksu, o tem za koji k:hudicek: sem se grebla za ocene...službe pa od nikoder. Pa mi je prijateljica vedno ene in iste litanije ponavljala, da jo bom dobila...
In sem jo res, pa ni bila sanjska. Kolektiv super, delo me je veselilo, vodstvo pa...ni za govort. Proti koncu pripravniške pa jovo na novo in sem jo dobila svojo SANJSKO službo. Samo kaj ko je to služba za družinskega človeka.

Samo počakaj, tudi služba bo, mogoče čisto prva ne bo sanjska, morda bo pa druga ali pa tretja. Mlada si še in vse bo še prišlo.

(odgovor članu rubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Prelomnica v življenju
15.6.2005 10:53:19   
Carmen
Rubin, jaz sem diplomirala junija (vendar pred 9 leti :) in sem še isti teden razposlala 50 prošenj, kar tako, na vse firme in institucije, kjer sem mislila, da bi bilo fajn začeti delat. Septembra sem šla v službo! No, najprej sem šla v eno privat firmo, pa sem bo 3 dnevih ušla, ker sem vidla, da imajo obupne odnose. Pol pa kot strela iz jasnega, klic iz sedanje službe, naj pridem na razgovor... in, bumf, vse je klapalo, do danes... Skratka, pošiljaj vloge tudi če ni razpisa... jih spravijo (nekateri) in te lahko pokličejo...

(odgovor članu rubin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...
Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?