|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako pospešiti zdravljenje neplodnosti?
14.2.2010 20:43:41   
Anonimen
Pozdravljene,

po dobrih dveh letih delanja user posted image sva že počasi obupana. Sva tudi na kliniki za neplodnost, za sabo imava nekaj preiskav, čakava pa na posvet, ki bo šele čez dva meseca.

Razmišljala sva, da bi šla kam samoplačniško, saj sva že neučakana. Kje lahko fant opravi samoplačniško spermiogram v Mariboru in ali je možna umetna oploditev samoplačniško?? Prosim za kak nasvet, kako stvar vsaj malo pospešiti, saj sva vsak mesec ob user posted image zelo razočarana.


< Sporočilo je popravil Eja RR -- 15.2.2010 18:58:11 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 9:10:02   
daga79
allo
če sta na kliniki za neplodnost kaj niso dali fantu na pregled seme??
Da ti povem svojo zgodbo...
na otroku sva delala od dec 2004 nič dve leti pa so mi kolegice rekle naj grema v neplodnostno ambulanto.. pa sva šla počakala na poroko in šla ... tam pa kot da se je svet ustavil za vse se čakaaaaaaaa.. na prvi razgovor, potem preiskave itd... čakala cca.1 leto da smo začeli z IUI 4x trajalo več kot leto ( vedno neuspešni)...potem so naju dali na seznam - rekli so 8 mesecev čakalna doba uffffff spet so posredovale prijateljice ki so rekle naj greva samplačniško...cca. 2.000,00 EUR ...pa sva se pogovarjala in odločila da bova lepo počakala nikamor hitela bo že ( se mi zdi da bolj kot siliš slabši je za vaju -pa sploh prvič se mi zdi da se tudi na ambulanti učijo na tebi ker noben ne ve kako boš ti reagirala na hormone koliko folikolov boš pridelala, moževo seme šele na to se odločijo kakšen postopek bojo naredili,.. pa tudi ne ve nihče koliko celic se bo sploh oplodilo...itd.)
pa sva se odločila da bova počakali na vrsto in po 8 mesecih smo začeli in uspelo nam je v prvo -smo v 11 tednu zdaj - sva se pa pogovarjala da bi si mogoče plačala potem drugič???
zato če niso ovira leta jaz mislim da se vseeno splača počakati in čim manj obremenjevati in se lepo podati v postopek sproščeno, ker jaz dvomim da bi se podala tako sproščeno če bi sama plačala....kaj vem :)
bi pa se v nadaljnem zdravljenju in s tem da leta tečejo definitivno odločila tudi za samoplačniško varianto
želim vama da vama čimprej rata

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 11:00:48   
CLAUDY11
hoj  !!! ne razumem zakaj ste tak dolgo čakale???? jaz sem klicala dr reša  in sem bila v 14 dneh na vrsti za spermiograf!!! pol ko smo se čez 6 mesecev odločila da bova šla v postopek sva spet bla v14 dn eh na vrsti!!!!!!!!!! in sedaj sem bla že na ztransferu!!!
ko sem pa lani klicala v mariboru so mi rekli da je čakalna doba za spermiograf 6 mesecevuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image    tak da ne vem !!! zakaj ne probaš tam samoplačniško še vedno lahko greš!!! ni pa pocen!!!

(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 11:04:44   
daga79
ja če si sam plačaš si sigurno prej na vrsti...jaz sem bila v ambulanti v MB ( gužva čakalne dobe dolge in vse preiskave..odvisno je tudi od tega kaj pokažejo raziskave in seme...) in jih ne bi zamenjala sploh ne za Reša kot sem slišala zgodbe od punc ki so se preselile v MB

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 11:14:13   
CLAUDY11
ja res je da pri rešu moraš imeti veliko tolerance tudi meni je včasih šokiralouser posted image user posted image sam halllllllooooooooooo!!!!!če
po maga in če si zato prej na vrsti!!!!!!! ti  ga tam prenašaš 1 mesenc sam otroka maš pa za celo življenje kaj je zdaj bol pomebno?????? 

(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 13:41:00   
Anonimen
Hvala za vaše hitre odgovore. user posted image

Daga79: imava datum za spermiogram, ampak šele čez slaba dva meseca, zato bi rada prej šla samoplačniško. Katera ve, kje v Mariboru in kako hitro so izvidi? Zanimava se namreč za dr.Reša, pa bi rada na prvem posvetu že imela vse osnovne izvide.

Kdaj se pa odločijo za umetno oploditev oz. ali prideš do tega, če sam želiš in greš samoplačniško?
Skrbijo naju namreč leta in nekaj zdr.težav ipd.

(odgovor članu CLAUDY11)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 14:13:31   
CLAUDY11
ČE bosta šla k rešu bo hotel svoje lastne izvide!!!! on spermiogram dela pred vama tako da takoj vesta pri čem sta!!! kolk pa sta stara da te to skrbi!!! jaz sem že 36 pa je šlo vse po hitrem postopku!!! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 14:25:12   
Anonimen
Kako hitro pa opravi svoje izvide in katere? Kako dolgo se čaka za umetno pri njem?

Partner je star 33, jaz pa malo manj, pa tudi operirana sem bila in G je rekla, da je lahko problem pri partnerju glede nekega dejstva, ki ga nočem razkriti.

Hvala!  Dobrodošla vsaka informacija..

(odgovor članu CLAUDY11)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 15:07:28   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kako hitro pa opravi svoje izvide in katere? Kako dolgo se čaka za umetno pri njem?

Partner je star 33, jaz pa malo manj, pa tudi operirana sem bila in G je rekla, da je lahko problem pri partnerju glede nekega dejstva, ki ga nočem razkriti.

Hvala!  Dobrodošla vsaka informacija..



No tkole. Midva sva se v decembru narocila pri Resu in sva mela 4.1. pri njem pri posvet. Jaz sem sabo mela vse svoje izvide od vseh predhodnih operacij in pregledov in ugotovitev, moj dragi pa je medtem oddal vzorec sperme, katerega je dr.Res pregledal predno sva zapustila njegovo ambulanto.
Pri nas je postopek dokaj jasen, saj so znane najine oz moje tezave in se je dr.kr takoj odlocil kaj in kako in predlagal takojsen postopek. Jaz sem morala pocakat naslednji ciklus, da oddam vzorec krvi za hormonsko terapijo in v cetrtek imam ponovno srecanje z njim. Sedaj naj bi mi dal to terapijo, ki naj bi trajala priblizno 16 dni (vsakodnevne inekcije doma), s katero naj bi mi povecali delovanje jajcnikov oz naj bi mi pomagalo imet vec foliklov. Po koncani terapiji 1x, pa naj bi mela punkcijo + 2 dni priblizno kasneje se transfer.
Tako je pac meni razlozil, ce bo vse tako kot mora bit - torej po planu... In ce bo tako, bom verjetno naslednji mesec ze zagledala pozitiven rezultat. : ))

Zato - ce ne zelis cakat tok cas - ti zelo priporocam privat!! Jaz sem zadovoljna tud z njegovim profesionalnim odnosom, saj sovrazim neko ovinkarjenje in lepoticenje okoli realnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 15:12:59   
Anonimen
Jaz bom pa tako rekla: tud men se je zdel ful dolgo, ko sem vedno čakala 2 meseca na en pregled, pa spet 2 meseca na drug.. Ampak ti dam en nasvet: vzemi to tako kot je - ne išči nekih hitrejših variant, ker te samo živcirajo, samo nervozna boš. Delaj ta dva meseca kaj drugega, zaposli si misli.. Karkoli.

Vem, da sedajle zavijaš z očmi, ker sem jaz tudi, če sem prebrala kakšen tak odgovor. Ampak je res!! S tem, da se moraš zavedati, da npr. spermiogram iz Celja ne bodo upoštevali v neplodnostni v LJ, tudi pri operacijah raje naredijo sami, kot pa da greš kam drugam. Npr. pri nama je bilo tako, da je šel moj na spermiogram nekam drugam, bil na vrsti v 1 tednu, v LJ pa mu niso upoštevali izvida in je spet čakal 2 meseca. Ko sem jaz morala na operacijo, bi bila v Trbovljah na vrsti v 1 tednu, ampak sem šla raje v LJ in čakala 2,5 meseca.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 15:17:37   
baguSka
je seveda so lahko testi za spermije tud vsakic razlicni... 1x jih je vec, drugic manj... in z leti se lahko tud marsikaj spremeni!!

men so tud npr dve leti nazaj odstranili pregrado, pa so vsi 100%, da se mi je ta ze nazaj zarastla! niso potrebni se eni testi in se ena odstranitev le-te...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim pomagajte
15.2.2010 17:25:33   
beba75

Moje mnenje je da počakaj in ne hiti samoplačniško. Boš denar rajši porabila potem za dojenčka.V MB se je stanje zelo popravilo in čakalnih dob na postopke v bistvu več ni. Čaka se samo toliko da telo pripravijo na postopek, in tudi samopl. ne prideš nič  prej na vrsto, kvečjemu kasneje ker je veliko pacient iz bivših YU držav in je prevelika gužva.
Daj zdaj ti res traja dva meseca na prvi posvet( to boš skoraj povsod čakala) potem pa gre ZEEELOOO hitro. Pa še to MB je daleč najboljši glede odnosov in uspešnosti.
Jaz hodim v MB in ne grem nikamor drugam za nič na svetu, pa če bi mogla tu tudi celo večnost čakati( sem bila tudi pri Rešu par posvetov in za LJ slišala marsikaj). Premisli da ti ne bo kasneje žal!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prosim pomagajte
22.2.2010 12:58:51   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Jaz bom pa tako rekla: tud men se je zdel ful dolgo, ko sem vedno čakala 2 meseca na en pregled, pa spet 2 meseca na drug.. Ampak ti dam en nasvet: vzemi to tako kot je - ne išči nekih hitrejših variant, ker te samo živcirajo, samo nervozna boš. Delaj ta dva meseca kaj drugega, zaposli si misli.. Karkoli.

Vem, da sedajle zavijaš z očmi, ker sem jaz tudi, če sem prebrala kakšen tak odgovor. Ampak je res!! S tem, da se moraš zavedati, da npr. spermiogram iz Celja ne bodo upoštevali v neplodnostni v LJ, tudi pri operacijah raje naredijo sami, kot pa da greš kam drugam. Npr. pri nama je bilo tako, da je šel moj na spermiogram nekam drugam, bil na vrsti v 1 tednu, v LJ pa mu niso upoštevali izvida in je spet čakal 2 meseca. Ko sem jaz morala na operacijo, bi bila v Trbovljah na vrsti v 1 tednu, ampak sem šla raje v LJ in čakala 2,5 meseca.



Se strinjam s Suzi.

Moj je šel v PO na spermiogram, ker nam je najbližje pa še prej je bil na vrsti, jaz pa sem bila na laparoskopiji. Zdaj ko sem vodena na GK v LJ pa hočejo da grem še na histeroskopijo, pa še enkrat na laparoskopijo, ker kao oni niso dovoljj dobro opravili. Pa moj je moral še enkrat na spermiogram v LJ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prosim pomagajte
22.2.2010 18:44:58   
Taddy78
V MB je moj zjutraj pred 8-uro moral "oddati" seme, ob 10-h sva že dobila rezultate in navodila za vnaprej...ćez 5 mesecev ponovni spermiogram, ki je bil spet porazen, decembra pa žal neuspešen transfer.

Kak mesec se je pri nama zavleklo še, ker sem mogla prestaviti prve UZ-je, saj sem imela vodene koze in 2 tedna nisem bila za ven. Potem so bili vmes še dopusti....

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?