|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodatek na delovno dobo
26.2.2010 20:35:38   
TamaraT
Zanima me kako vam izračunajo dodatek na delovno dobo je polni ali polovični. Sama sem porodnica in koristim do tretjega leta 4 ure na dan.
Kako vam delodajalec sešteje delovno dobo štiri ure na dan ali osem ur na dan.

lp



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodatek na delovno dobo
26.2.2010 21:11:42   
tajtaja
Polno, ker ti tieče polna delovna doba.

_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu TamaraT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dodatek na delovno dobo
27.2.2010 17:18:24   
TamaraT
Ja si prepričana, da dobiš polni dodatek na delovno dobo ali polovični, ker sem nekje prebrala, da si moraš ostalo delovno dobo dati vpisati na zpizu, da se ti kao šteje potem za upokojitev.
Delodajalec pa ti štejej samo odelano delovno dobo, res me zanima kako je s tem.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dodatek na delovno dobo
1.3.2010 8:52:08   
itata
Leta tečejo za vse enako. Torej če delaš 4 ure, delaš 40 let al pa če delaš 8 ur delaš 40 let. Torej je dodatek za delovno dobo za vsako dopolnjeno leto enak za vse. Ti imaš samo manj prispevkov plačanih - torej manjšo osnovo za pokojnino. Ostalo je vse isto.

_____________________________

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu TamaraT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dodatek na delovno dobo
4.3.2010 11:29:42   
Tasika
Itata to pa ne bo držalo.
Če delaš 4 ure imaš v enem letu samo 6 mesecev pokojninske dobe.
Razen če ti za 4 ure plačuje pokojninsko zavarovanje država - tako kot pri KDČ zaradi starševstva.

Dodatki na delovno dobo so pa različni, odvisno od kolektivne pogodbe kamor spada podjetje.
Če je dodatek na vso delovno dobo potem ti delodajalec izračuna dodatek na vse.

Če pa imaš dodatek na del.dobo pri zadnejm delodajalcu, potem pa v enem letu pridelaš le 6 mesecev, ker si zaposlen pri delodajalcu le polovični del.čas (razliko ti krije država). 

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dodatek na delovno dobo
4.3.2010 13:25:17   
itata
Pa bo držalo (že tako to vem, pa še preverila sem na 2 koncih), ker to kar ti pišeš je POKOJNINSKA DOBA - ki je vezana na PRISPEVKE in odmero pokojnine. Delovna doba v smislu dodatka na delovno dobo pa je vezana na LETA DELA, leta pa tečejo za vsa enako in se tudi vsako koledarsko leto vsakemu delavcu ta dodatek obračuna. Če si pogledaš v zakonu sploh ni opcije drugačnega obračuna prispevka za delovno dobo kot je pač fiksna številka določena v kolektivni pogodbi, ki ti pripada na leto - nikjer ne piše, da se lahko obračuna samo na pol. drži?
Če delaš manj ur, ti teče enako: leta, enako imaš dopusta in POLNI regres, enako nadomestilo za prevoz in malico!
sorazmerni del dobiš le pri času za odmor (če dela 4 ure pač 15 min odmora za malico).
edino kar dobiš manj je pokojninske dobe - torej manjšo osnovo za pokojninom.

_____________________________

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dodatek na delovno dobo
6.3.2010 12:42:54   
Tasika
Če je dodatek določen kot dodatek na celotno del dobo potem ti upoštevajo celotno delovna dobo ( v tem primeru 8 ur na dan 12 mesecev na leto - ker 4 ure plačuje država). Če pa je dodatek na del.dobo pri zadnjem delodajalcu, potem upoštevajo samo delo pri tem delodajalcu ( v tem primeru 4 ure na dan 6 mesecev na leto) Enako bi bilo če bi bila zaposlena samo za 4 ure - dobi dodatek po 2 letih, ker šele po 2 letih nabere 1 polno leto. Pri zaposlitvi za 4 ure se tudi v del. knjižicon (oz. se je vpisalo dokler so del. knjižice bile) vpiše samo 6 mesecev za koledarsko leto.

Nadomestilo za prevoz na delo ni vezano na ure ampak na vožnje na delo in iz dela- je enako za tiste ki delajo 4 5 ali 8 ur. Vsak se pelje v službo in domov.

Nadomestilo za prehrano je vezano na št. delovnih ur - če di zaoslen do 4 ure na dan ti pripada sorazmerni del, če delaš 4 ure ali več ti pripada polno nadomestilo.

Letni dopust je v dnevih. Almpak če bi ga pretvorili v ure, bi videli da ima zapoleni za 4 ure pol manj ur dopusta kot tisti, ki je zaposlen za 8 ur.

Pri KDČ zaradi starševstva podpišeš aneks k pogodbi o zaposlitvi v katerem se določi (za čas trajanja aneksa) novo št. ur na dan/teden, a ti razliko do polnega del. časa krije država. A le za pokojninsko zavarovanje (pokojnino) in za starševsko varstvo (morebitno naslednjo porodniško), ne pa tudi za zdravstveno varstvo (bolniško). Zato dobiš v času KDČ zaradi starševstva nižjo bolniško - odvisno od ur zaposlitve.

Seveda zakon ne opredeljuje vsakega posameznega primera, do katerega lahko pride v praksi, ampak določa načela po katerih se primeri rešujejo. Malo bolj natančne so kolektivne pogodbe za posamnezne dejavnosti, kjer reprezentativni sindikat s skupino delodajalcev 'doreče' posamezne podrobnosti. Kako izplačevati dodatek pri KDČ zaradi starševstva ne določa ne zakon, ne kol. pogodbe. Ampak ker vemo kako teče del. doba pri zaposlitvi za krajši del. čas, enako obravnavamo dodatek. Se mi ne zdi logično da bi nekdo ki je zaposlen za (karikiram) eno uro na dan dobil enak dodatek za stalnost kot tisti ki je zaposlen 8 polni delovni čas.

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dodatek na delovno dobo
6.3.2010 12:43:30   
Tasika
Joj kolko sem nadolgovezila.

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dodatek na delovno dobo
11.3.2010 22:44:54   
elevitka
Delovna doba se vedno preračunava na polno leto. Če je delavec zaposlen 4 ure, bo eno leto pokojninske dobe dosegel po 2 letih zaposlitve. Drugače pa se računa v primeru koriščenja starševske pravice, ker prispevke plača center za socialno delo. V tem primeru je eno leto zaposlitve tudi eno leto za pokojninsko dobo.

http://www.atama.si/index.php?option=com_content&task=view&id=193&Itemid=131

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?