Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

VZEMI mu dudo, pa bo mir. Naš se je tudi zbujal ponoči kar naprej za dudo - večinoma si jo je sicer sam našel, ampak ne vedno, zdaj (pri 10 mesecih) smo mu jo pa vzeli in je mir. Naš jo je sicer tudi podnevi imel kar naprej, ponoči pa sem ga non-stop slišala, da jo vleče - je bil pravi odvisnik - zato sem sama zelo presenečena, kako skoraj čudežno zlahka se jo je odvadil. Ko se bo ponoči zbudil, ga probaj na kak drug način potolažit - z božanjem, tihim petjem ipd. Par noči se vam bo verjetno pogosto zbujal (kar se vam tako ali tako že zdaj
), kar hitro pa bo ugotovil, da dude več ni, potem bo pa mir. Naš je v par dneh začel čisto mirno spati, če se je ponoči zbudil, sem ga samo malo pobožala ali potrepljala po ritki, pa je v minutki nazaj zaspal, pa tudi čez dan spi veliko bolj mirno - prej je pa kar živčn ratal, če mu je duda ven padla in jo je potem, ko se je kaj obračal, začutil kje v bližini.
. Če mu pustiš dudo, mu jo pusti, da te ne bo skoz klical, mu naštimaj več dud, da si sam najde in vtakne. Če nočeš dud, pa jo vzami za vedno in mu je sploh ne dajaj