|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje z nastavki - vaše izkušnje
1.6.2010 20:56:54   
nusi
pred 8 dnevi smo se vrnili iz porodnišnice, kjer so mi dali nastavke za dojenje, saj imam vdrte bradvice. Sicer sem poskusila tudi brez in še vedno poskušam, vendar se je fantek očitno tudi malo razvadil in mu nastvaki povsem ustrezajo. Glede teh nastavkov slišim same slabe stvari, čeprav menim bolje to kot umetno mleko?! Ali ima katera izkušnje ali res prej izgubiš mleko ali dojenček res počasneje pridobiva težo? Ali je katera dojila ves čas z nastavki? Z nastavki se mali namreč intenzivno doji vsaj 15-20 minut in tudi kaka vsaj 8 krat na dan, tko da verjetno mu nič ne manjka, res pa ne pridobiva veliko na teži ampak saj je šele 12 dni star?


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
1.6.2010 21:26:15   
svš
Jaz sem isto imela vdrte bradavice in so mi tudi že v porodnišnici dali nastavek in z njim sem nadaljevala tudi doma. Prvega otroka sem z nastavkom dojila 14 mesecev. Drugi otrok je sedaj star 9 mesecev in se še prav tako doji z nastavkom. Moje izkušnje so pozitivne, saj tako nikoli nisem imela bolečih bradavic. Ko se navadiš je kar v redu.
Hvala bogu za nastavek, saj jaz v nasprotnem primeru sploh dojiti ne bi mogla 

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
1.6.2010 21:33:53   
nusi
o, hvala za odgovor, potem nisem vsega zafurala user posted image , potem se da tut z nastavki dojit do konca user posted image , upam, da bom tko uspešna kot ti

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
1.6.2010 22:13:53   
blak
ti kar korajžno uporabljaj nastavke. Če ti pomagajo, zakaj ne bi.user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
1.6.2010 23:16:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blak)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
2.6.2010 7:22:37   
sanosan
Tudi jaz sem dojila vse tri otroke z nastavki, vendar ne zaradi vdrtih bradavic. Pri prvem je bil problem sesalni refleks in če mu nisi prsta potisnil do mehkega neba, ni vlekel. Pri njem sem nastavke uporabljala nekje en mesec, potem pa sem jih počasi opustila. Pri drugi sem imela nastavke zaradi poškodovanih bradavic in sem jih uporabljala prav tako mesec dni. Sedaj pri tretjem so mi tudi spokale bradavice in sem nastavke uporabljala dokler se mi niso zacelile, potem pa smo se počasi začeli dojiti brez.

Nastavki vsekakor niso razlog za izgubo mleka in prav tako za počasno pridobivanje na teži. Če pa boš želela dojiti brez nastavkov, pa še malo počakaj, da se user posted image  malo okrepi in da se bodo tudi tvoje bradavice malo ven potegnile. In pa počasi ga navajaj na dojenje brez nastavkov, pri mojem zadnjem je sedaj trajalo malo več časa in ko sma dnevno dojenje brez nastavkov osvojila, je nočno še ostalo kakšen teden.

Veliko uspeha in zdravja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
2.6.2010 8:36:51   
josephine27
jaz sem tud ves čas dojila z nastavki. zakaj bi bilo to slabo ne vem. edino mogoče mora otrok mal močneje vleč ampak glede na to da je vsak dan večji, če lahko prvi dan lahko potem vedno lažje. mogoče moraš pazit še to da ne poje preveč zraka zdraven. 

_____________________________



(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
2.6.2010 9:14:01   
nusi
Res sem vam hvaležna za odgovore, glede tega dojenja sem se že tolk presikirala (in prejokala), da če od česa, mi bo od tega mleka zmanjkalo user posted image . Bom dojila z nastavki do 1 meseca, potem bomo pa počasi opuščali če bo šlo.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
2.6.2010 10:11:42   
koala
nusi mleko nastaja po principu povvpraševanje-ponudba, torej če se dete redno doji in pridnop prazni dojke bo mleko nastajalo z nastavki ali brez njih. Vidva jih kar pridno uporabljajta dokler jih bosta porebovala.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
2.6.2010 10:52:14   
beba1912
super da vama dojenje z nastavki laufa! moja izkušnja je sicer taka, da je dojenje z nastavki pri nama trajalo po eno uro, ponoči pa po dve ali več, ker sva ponavadi obe zaspali. problem pri moji miški je bil, da se je ves čas odmikala ali pa je bila "priklopljena" na nastavek ampak ni vlekla. ponavadi je pa še tako krilila z rokami, da mi ga je odlimala dol in posledično je dobivala preveč zraka, ker je vlekla v prazno dokler se ni spet napolnil z mlekom.

sem pa tudi sama večkrat slišala da naj bi zaradi nastavkov mleko prej izginilo, ampak kot je že ena prej napisala je to odvisno od ponudbe in povpraševanja, tako da kar pogumno naprej user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
2.6.2010 13:43:05   
lunka1
tudi jaz sem najprej dojila z nastavki in je tudi dojenje trajalo in trajalo (po eno uro, včasih tudi dlje...). imela sem jih zato, ker so mi v porodnišnici rekli, da imam vdrte bradavice, ki pa jih sploh nisem imela. vdrte bradavice pomenijo to, da se ti sploh ne dvignejo in izobčijo (tudi ko te zebe, ali ko ti jih partner stimulira...), to mi je razložila svetovalka za dojenje. v bolnici se jim očitno ni ljubilo ukvarjati preveč z nama in je bil to izgovor, kaj pa vem... user posted image  potem pa sem enkrat poskusila in julii nastavek vzela med dojenjem. se je sicer najprej malo pritoževala, jokala, krilila z rokami, potem pa je le lepo zagrabila in od tedaj se dojiva brez plastike.. čisto drug občutek - verjetno za obe...

moje izkušnje z nastavki pa so še take: julia je počasneje jedla, mleko je zastajalo, dojke so bile vedno polne, me bolele, skoraj sem dobila mastitis,... potem pa je to prenehalo. ampak ker je imela močan sesalni refleks, je bil umik nastavka precejšen šok za moje bradavice, ki so mi posledično zaradi obremenitve razpokale do krvi... tako, da ti priporočam, da jih poskusiš čimprej umaknit - ko se bo user posted image  že približno najedel, ga umakneš in probaš brez. zagotovo ti bo uspelo!

(odgovor članu beba1912)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
2.6.2010 15:41:44   
MiniMiska
ooo, nusi, najprej čestitke za fantka!
Tudi jaz dojim z nastavki. Meni so sestre v P prav svetovale tako, ker ni znal lepo zagrabit dojke, z nastavki pa kar laufa. Čeprav se včasih ne prilepi dobro in se joka, ker ne priteče takoj. Ampak vztrajnost se splača. 
Uživaj v materinstvu!

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
6.6.2010 10:57:54   
tlb
jaz sem svojo prvo pupo ves čas dojila z nastavki, pa ni bilo nobenih težav, mleko je tekloooooo...
pri drugem pa sem poskusila brez nastavkov-najprej je pil z nastavkom, potem pa sem ga odstranila, ker je potegnil bradavico ven in nadaljevala brez, mali se je najprej malo bunil (ko sem ga odstavila), nato pa zelo lepo pil naprej. In zdaj sploh noče "slišat" za nastavek (ko imam jaz grde ragade....) in zelo lepo zgrabi dojko (pa sicer nimam vdrtih bradavic, mpak-kak bi rekla-zelo neizražene.....). Ja, nekaj časa sem si bradavico "ven potegnila" s pumpo....tak nežno, ne na grobo.

moje izkušnje-nastavki so čisto okej, kupček je treba redno podret, verjetno res dobijo več zraka.


mirno dojenje še naprej!

--------------------------------------

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
11.6.2010 23:23:45   
anajan
Meni so v porodnišnici pokazali, kako se otroka pristavi na dojko. Ker so bile bradavice preveč boleče, sem morala uporabiti nastavke. Uporabljala sem jih 14 dni in kasneje še dvakrat. Nato sem začela z dojenjem tako, kot so mi pokazali v porodnišnici. Nastavki se mi zdijo super zadeva.

_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
13.6.2010 9:48:15   
sisi77
tudi jaz sem dojila z nastavki cca 3 mesece potem sva probala brez pa nekak ni steklo no pri 3,5 mesecih sva spet probala brez in je zalaufalo. so pa res super ti nastavki. če jih nebi imela dvomim da bi lahko tako dolgo dojila saj user posted image ni imel tako močnega sesalnega refleksa pa še bradavice so bile bolj vdrte

_____________________________

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
14.6.2010 17:00:34   
Tinca Malinca
Mene so v porodnišnici prepričevali, da ne bom mogla dojiti brez nastavkov, nekako sva se trudili z mojo tamalo in 14 dni uporabljali nastavke. Potem sem jaz fasala en hud mastitis in na enem forumu prebrala, da je lahko to tudi zaradi nastavkov. Takoj sem jih ukinila in od takrat normalno teče.
Podoji se v 15-20 minutah, z nastavki je pa lahko trajalo tudi po uro in več.

Patronažna pa mi je povedala za primere žensk, ki so tudi po celo leto dojile z nastavki.

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
14.6.2010 17:29:54   
nusi
No, da se vam malo javim, midva se sedaj občasno dojiva tudi brez nastavkov - kokr kdaj, ker seveda nimam nič utrjenih bradavic in me precej bolijo, mali je pa sedaj že močnejši in brez problema cuza tudi brez user posted image

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
7.12.2010 12:28:27   
j.urska
Pozdravljene.
Obstajajo nastavki z manj kot tremi luknjicami? Jaz imam te Aventove s tremi luknjicami in se mi zdi, da niso čisto ok. Preveč mu teče in potem se mi davi zraven, pa tudi več lufta verjetno dobi zaradi tega. Verjetno ne bi tako goltal, če bi imel nastavek samo eno luknjico. No, luft sicer ni taki problem, ker se ga da z kupčki res lepo spravit ven.

LP vsem mamicam in tistim, ki to še bodo

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
7.12.2010 13:04:43   
natasarobi
Jaz dojim z nastavki od vsega začetka - sedaj 4m, ker so mi v P. rekli, da imam vdrte bradavice. Sicer je 2 dni kasneje druga sestra rekla, da na eni lahko dojim brez na drugi pa z nastavkom.

Kakšne 10 dni nazaj mi je pa padel nastavek dol in je mali v silni lakoti zagrabil in lepo jedel. Sedaj že začenjava včasih brez nastavka, ker se je začel bunit kadar imam nastavek. Tako, da  včasih je problem, ker je mleka manj, ne more lepo zagrabit, je pa še vedno lačen. Pol pa joka. Tako, da malo poskušam kombinirat - dam nastavek in ga pustim da je kolikor dolgo želi, nato dam pa nastavek dol. Si pa vedno preden začne jesti, nastavek namažem/polijem z mlekom. Je pa sedaj tudi problem, da me bolijo bradavice, kar me prej niso, podoji so se pa skrajšali iz 1h - 1,5 na cca 30minut, včasih celo manj, tako, da sem v dvomih ali se je sploh najedel. No, podoji so se verjetno skrajšali tudi, ker je večji in bolj vleče.

Jaz menim, da ni panike, če se doji skoz z nastavki. Jaz nisem imela nobenih posebnih težav, razen jezi me, ker padajo dol in moraš popravljat ali mi jih mali sname, ko opleta z rokicami.


(odgovor članu j.urska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
7.12.2010 15:34:45   
deveta
natasarobi: jaz sice nisem uporabljala nastavkov in tudi tvojega otročka ne poznam, ampak vseeno sem ti želela povedat, da ne skepaj samo po dolžini podoja ali je dovolj pojedel. Naša punčka se ni po 4 mesecu nikoli dojila dlje kot 5 do maksimalno 10 min. Razen ko se je crtalauser posted image .

j.urska: kolegica je imela nastavke od Chiccota, imajo pa 4 luknje, so pa manjše kot tiste na aventovih nastavkih.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
7.12.2010 16:18:28   
j.urska
deveta, hvala za info, bom preizkusila user posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
8.12.2010 20:12:30   
nusi
evo, spet jaz. Sedaj se že kar dolgo dojiva brez nastavkov, mleka mi ni nikoli primanjkovalo tako, da se nastavke po krivem obtožuje user posted image So se pa podoji zelo skrajšali - z nastavki cca 20 minut, brez cca 3 minute - verjetno, ker je bil žiga že močnejši,  pa tudi ker teče direkt v usta user posted image . Me je ful skrbelo, da bo čist podhranjen, ampak je daleč od tega user posted image

< Sporočilo je popravil nusi -- 8.12.2010 20:13:09 >

(odgovor članu j.urska)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: dojenje z nastavki - vaše izkušnje
9.12.2010 7:13:01   
sanosan
Ja, res je, nastavki ne morejo bit krivi za pomanjkanje mleka, ker otrok normalno vzpodbuja nastajanje mleka s sesanjem, četudi preko nastavka.
In ja, tudi pri meni se je čas podoja brez nastavka skrajšal na minimum iz nekje pol urnega dojenja z nastavkom. Sem tudi mislila, da je kaj narobe najprej, pot pa sem videla, da se tako hitro naje in je to to. Zakaj pa je dojenje z nastavki trajalo tako dolgo, pa še do danes nisem ugotovila.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?