Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj je potrebno za porod z ultivo v Lj.? 9.6.2010 21:22:55
|
|
|
|
Najaa
|
A je niso ukinli? Pojma nimam sam kolker vem, je bilo nekaj rečeno, da je ukinjena. Naj me katera popravi, če ni tako.
|
|
|
|
RE: Kaj je potrebno za porod z ultivo v Lj.? 9.6.2010 23:28:05
|
|
|
|
Kiwa
|
Bila je ukinjena, pa je spet v uporabi. Mi je ravno danes G povedala.
|
|
|
|
RE: Kaj je potrebno za porod z ultivo v Lj.? 10.6.2010 7:47:31
|
|
|
|
PC Baby
|
Moja izkušnja je, da sem bila (apr 2009) vse zmenjena za ultivo, z zdravnico, z babicami in anesteziologom, ki je bil tam pa mi je niso dali. Čakali so tako dolgo (19 ur), da je bilo potem prepozno za ultivo. To je bilo v LJ.
|
|
|
|
RE: Kaj je potrebno za porod z ultivo v Lj.? 10.6.2010 8:54:38
|
|
|
|
natasarobi
|
samo v info: trenutno hodim v materinsko šolo in glede ultive so povedali, da jo izvajajo samo pod nadzorom anasteziologa in da se moraš za to dogovoriti - verjetno je najbolje, da pokličeš v porodnišnico ali babiško šolo pa ti bodo verjetno najbolje znali povedati
|
|
|
|
RE: Kaj je potrebno za porod z ultivo v Lj.? 10.6.2010 12:37:57
|
|
|
|
Kiwa
|
Uf, nič kaj vzpodbudni odgovori. Bom poklicala v MŠ, pa da slišim, kaj bodo rekli...
|
|
|
|
RE: Kaj je potrebno za porod z ultivo v Lj.? 10.6.2010 16:34:17
|
|
|
|
zaspancek1
|
Kiwa, pozanimaj se pri kaksnem anasteziologu - mislim, da je bila pri meni 2009 dr. Marusic. Seveda moras imeti neznansko sreco, da jo dobis, ker pac moras rojevat med 9. in 14. uro (vsaj 2009 je bilo tako) + prosti morajo biti anasteziologi in aparature. Seveda si potem pod nenehnim nadzorom (predvsem babice, ki je potem stalno pri tebi), nadzirajo pa poleg CTG se nasicenost s kisikom in pritisk. Je pa tudi pri meni bilo tako, da sem morala kar malo zatezit, da sem dobila, ker radi to kar preslisijo oz. cakajo tako dolgo, da potem ni kaksne aparature oz. je ze precej pozno.
|
|
|
|
RE: Kaj je potrebno za porod z ultivo v Lj.? 10.6.2010 17:21:52
|
|
|
|
Kiwa
|
Sem klicala v MŠ in so mi rekli, da moram prit 17.6. na predavanje anesteziologa in se tam napišem na en list, da sem poslušala predavanje, potem pa, ko grem rodit, rečem, da bi želela ultivo. Če bo anesteziolog na voljo, jo dobim, drugač ne. Sedaj bom do poroda držala pesti, da pridem ob 9h v P in mogoče dobim celo epiduralno :)
|
|
|
|
RE: Kaj je potrebno za porod z ultivo v Lj.? 10.6.2010 17:22:52
|
|
|
|
Kiwa
|
PC Baby, kako pa si se dogovorila z anesteziologom? Si šla pred porodom v P in se dogovorila ali kar takrat, ko si šla rodit?
|
|
|
|
RE: Kaj je potrebno za porod z ultivo v Lj.? 10.6.2010 17:47:59
|
|
|
|
mini86
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa Sem klicala v MŠ in so mi rekli, da moram prit 17.6. na predavanje anesteziologa in se tam napišem na en list, da sem poslušala predavanje, potem pa, ko grem rodit, rečem, da bi želela ultivo. Če bo anesteziolog na voljo, jo dobim, drugač ne. Sedaj bom do poroda držala pesti, da pridem ob 9h v P in mogoče dobim celo epiduralno :) ti jih kr drž..na koncu boš clo uro zadela s porodaom AMPAK bo praznik-tako k pr men..matr sm bla vesela k sm zjutri mela popadke..skos se potiho veselila te ultive..ko pa omenim...žal gospa danes je praznik men je pol po izvidih P reku da sm mela zloo močne popadke pa zlo mam nizek prag bolečine ampak ko dobiš inekcijo je prec bolš-js sm kr dve pa sm hitr rodila
|
|
RE: Kaj je potrebno za porod z ultivo v Lj.? 10.6.2010 20:08:55
|
|
|
|
PC Baby
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa PC Baby, kako pa si se dogovorila z anesteziologom? Si šla pred porodom v P in se dogovorila ali kar takrat, ko si šla rodit? Šla sem že prej, ampak je razumel, da se hočem zmenit za epiduralno in ko je slišal, da gre za ultivo, je reku, da se za to ni treba nič prej dogovarjat. Ko prideš v porodno pač poveš, da želiš ultivo in da je velika verjetnost, da jo dobiš, ker ti anesteziolog samo naštima zadeve in potem gre - ne rabi bit ves cajt zraven. Reku je, da jo v LJ dobij praktično vsaka, ki jo želi.
|
|
|
 | Stran: [1] |
Pranje ritke.
пеперутка16
Ali vaš mož preoblači otroka, mislim pranje ritke in menjavanje plenic?