|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   metoda spi dete spi
30.8.2010 12:19:10   
*lena*
a mi laho katera, ki je prebrala to knjigo na kratko opiše medodo.

Ker nisem prebrala knjige in jo ne morem dobit, bi bila zelo vesela ce bi mi katera opisala kaj nja naredim. Namrec moja princeska ne zaspi sama in skoz se zbuja ponoci.

Hvala

_____________________________

Lena
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: metoda spi dete spi
30.8.2010 12:33:04   
ledenaa
meni ni všče,sem jo pa prebrala.Kupiš jo pa lahko:

http://www.lovecnacene.si/knjige-spi-dete-spi/m/502869/

http://www.bolha.com/oglas1272327374/khnjiga-spi-dete-spi

Lahko si pa sposodiš v knjižnici

(odgovor članu *lena*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: metoda spi dete spi
30.8.2010 12:56:26   
Anonimen
Ja jaz sem si po svoji metodi zamislila kako jo "naučit" zaspat in potem sem se čez nekaj časa z eno kolegico pogovarjala pa je rekla, da sem skoraj isto počela, kot je pa v tej knjigi napisano, čeprav je jaz nisem brala ... tak da pri nas je funkcioniralo perfektno in v manj kot tednu dni smo prišli od tega, da je tamala od joka omagala ob 11ih zvečer (ko sem jo nosila gor in dol in se ni in ni mogla umirit), do tega da je sama zaspala od 7ih do 8ih enkrat ... pač uvedli smo večerno ruitino in jo prvi dan začeli izvajati ob 10ih, naslednji dan ob 9ih itd., da smo prišli do 6ih zvečer ... no in po večerni rutini (kopanje, masaža) sem ji v zatemnjeni sobici v gugalniku dala njeno večerno flaško, sva se še malo pocartali, sem jo dala v posteljico, dala dudo, lupčka, prižgala zvezdico zaspanko in šla ven. In potem vsakič ko je zajokala sem šla koj nazaj not, a se potem nisem z njo več pogovarjala in je nisem več jemala iz postelje, sem jo samo božala, da se je pomirila in sem šla ven in to ponavljala, dokler ni zaspala ... torej nikoli je nisem pustila jokat, vedno sem se na njen klic takoj odzvala ... no in prve dni sem šla tut po 50x nazaj v sobico, potem pa vedno manj in svoje večere sva dobila nazaj ... pa še danes pri skoraj 2h letih furamo to rutino in tamala bp zaspi v posteljici brez tavisoke ograjice in nič ne protestira ali leze ven.

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: metoda spi dete spi
30.8.2010 13:04:09   
tix
Od katerega meseca naprej si pa to počela Otika?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: metoda spi dete spi
30.8.2010 13:06:10   
Anonimen
Ma ne spomnim se točno, samo pomoje od 1,5-2h mesecev enkrat ... če je pa otrok starejši pa pomoje malo dlje traja tole navajanje, samo se splača.

(odgovor članu tix)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: metoda spi dete spi
30.8.2010 13:26:25   
Belen
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Ma ne spomnim se točno, samo pomoje od 1,5-2h mesecev enkrat ... če je pa otrok starejši pa pomoje malo dlje traja tole navajanje, samo se splača.


.... a ni mal prezgodaj? user posted image user posted image no ja,če si bila tam vedno čim se je oglasila - naj bo ... user posted image ampak ne vem, meni se zdi da otrok pri 1-2mes.še ne zna "presojat".... no stvar posameznika....

mi smo začeli z 8mesci nekje....po 8mes.nespanja z dvojčicama....


_____________________________

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: metoda spi dete spi
30.8.2010 13:35:30   
Anonimen
Ne nezdi se mi prezgodaj, ker se mi je prej tisti mesec in pol oz. 2 veliko bolj smilila, kot tisti teden navajanja, ko sem itak čim se je oglasila takoj prišla k njej. Prej sem jo pa po rokah nosila pa z vozičkom po stanovanju itd. tamala se pa ni in ni mogla umirit in je v bistvu od joka omagala in zaspala v solzah ... mogoče se res komu zdim kruta, ampak od takrat naprej sem bila jaz bolj spočita in tamala tut. Predvsem je bila pa potem tudi čez dan boljše volje in sva se imeli dosti bolj fino, kot pa prej ko je bila skos vsa cmerava.

(odgovor članu Belen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: metoda spi dete spi
30.8.2010 18:18:13   
JAPE
Jaz imam to knjigo, ja prodajam, če katera želi naj piše ZS:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: metoda spi dete spi
30.8.2010 18:54:40   
m_o_i
se strinjam z otiko-tudi jaz sem zacela nekje pri starosti dveh mesecev (je pa res, da nase dete od rojstva dalje najrajsi in najprej zaspi, ce ima "mir" pred nami; na rokah nikoli ni zaspal, vedno v posteljici).

no, od dveh mesecev dalje sem locevala popoldansko spanje (na veliki postelji) in nocno (kopanje, steklenicka, kinderpet), vozickanje je pa itak zakon za zaspat. ne vem no, ampak tudi jaz sem dobila obcutek, da otrok dojema pri tej starosti...
zdaj, pri skoraj stirih mesecih so vse procedure ze uteceneuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: metoda spi dete spi
30.8.2010 19:50:24   
slovenka
Jaz tudi nisem brala te knjige (čeprav mislim, da je povzetek v enem poglavju knjige Velika knjiga o dojenčku), pa smo tudi pri obeh otrokih začeli uvajati takšno rutino pred 3. mesecem starosti. Pri ta prvi sem ugotovila, da je ob večerih, ko sva jo skopala, veliko prej zaspala kot takrat, ko je nisva kopala, pa sva jo potem vsak večer. Pri fantku sva pa sedaj načrtno začela kopanje, da ima rutino. Bo pa v petek star 3 mesece. V kopanju uživa, potem se sredi oblačenja začne zmrdovati, kar preraste v jok in potem v obupan jok, vendar zgolj nekaj minut, ga malo ponosim, da se umiri, potem ga dam na posteljo in malo podojim, pa zaspi in spi od 19.30 do 3.30, ko se pet minut doji in potem spi do 7.30. Sicer vem, da tole spanje z dojenjem ni v tej knjigi, to sem nekje prebrala, ampak nam deluje... mali ne mara dude, flaške ipd. Zaspi pa tako trdno, da smo ga na morju komot dali v voziček in šli z njim na sprehod po mestu, so igrale klape... on pa mirno spal.

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: metoda spi dete spi
31.8.2010 9:23:29   
žab*ca
Če otročka dojiš potem je težko izvajat na tak način z polaganjem v pojstelico in da zaspi sam,ker moj je vedno zaspal na prsih.Res se je ponoči ogromno zbujal in se pomiril samo na prsih.Ko smo nekje pri 11 mesecih poskuša,da bi sam zaspal,je bilo to eno samo dretje in meni trganje srca.Ni pomagalo božanje,ker se s tem sploh ni pomiril,ampak je enostavno znal zaspati samo z ležanjem ob meni.Sedaj pri skoraj dveh letih,pa pri očetu zaspi sam v posteljci brez problema,če pa gre z mano spat,pa me pač boža in ko zaspi,ga preložim v posteljco in v večini odspi celo noč.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: metoda spi dete spi
31.8.2010 9:54:50   
honey*
Naša mala (2,5 meseca) je sicer pravi mali dobrovoljček, smeh je skos na tapeti user posted image aaaampak ko pa postane zaspana...ojoj user posted image sitna, sitna, sitna!!!
Občasno zaspi med dojenjem, kdaj ji to ne ustreza in krili z rokami in se dere, pol jo nosimo...nekaj časa na mami, nekaj časa oči...
ne vem, kolikor je pridna za vse ostalo, toliko bolj je sitka za spanje... Probala sva že da jo dala v posteljico, sva ob njej in vsakič ko je jok da jo potolaživa-pa je to potem prešlo v tak jok, da sva jokali obe skupaj in mala se dolgo časa ni mogla umiriti potem. Ne vem, mogoče bi mogla še vztrajat user posted image

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: metoda spi dete spi
31.8.2010 10:42:28   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Ma ne spomnim se točno, samo pomoje od 1,5-2h mesecev enkrat ... če je pa otrok starejši pa pomoje malo dlje traja tole navajanje, samo se splača.


Se načeloma strinjam, vendar je taka "rutina" popolnoma neizvedljiva, če ima otrok krče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: metoda spi dete spi
1.9.2010 10:00:04   
izgubljena_ovcka
Jaz se nisem šla nobenega učenja spanja dokler je bilo na sporedu večerno dojenje. Potem smo se šli pa isto, ja (čeprav tudi jaz nisem brala knjige). Je bil pa naš fant več kot leto dni star ampak je hitro zakapiral, v štirih dneh je zvečer zaspal sam v svoji sobici brez pardona. Prvi večer sem šla več kot dvajsetkrat k njemu, drugi ene petkrat, tretji in četrti dvakrat potem je pa kar naenkrat sam zaspal in to je blo to.

Moje osebno mnenje je pa, da zelo majhni dojenčki enostavno potrebujejo fizično bližino nekoga (no, ja vsaj mojedva sta take sorte) in se niti ne ubadam z načinom uspavanja. Svojega petmesečnika podojim in vmes ga itak zmanjka (tako je že od rojstva). Večerna rutina z obema naenkrat mi vzame max eno uro... Ko starejši gleda risanko spravim spat mlajšega in potem še njega. Simpl k pasulj. user posted image  Je pa res, da imamo pri obeh rutino že od rojstva. Striktno vsak večer enaka pesem in ob isti uri. To ful pomaga. Nikoli se nismo šli poznih večernih izhodov, enkrat spat ob sedmih, enkrat ob desetih... to otroka samo zmede. Ja, res, da starši nimajo toliko svobode ampak je to delo v prvem letu otrokovega življenje dobra naložba za kasneje. Če je otrok navajen ob določeni uri it v posteljo potem je po nekem času enostavno ob tej uri zaspan in tudi lažje zaspi.

(uh, kakšen roman ampak you get the point haha user posted image  )

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: metoda spi dete spi
3.9.2010 21:30:03   
Buhteljcek
Priporocam knjigo elizabeth pantley: Sladke sanje, brez joka v spanje (se mi zdi, da je neki takega). Tudi jaz sem ze od rojstva probala z vecerno rutino in je res super uspelo.kopanje, mirna muzika, dojenje in flaska, odlozitev brz ko zapira oci z dudo (na zacetku sem jo dost dvigala in potem nazaj in spet in spet, ampak je kmalu zalaufalo). smo bli ful dolgo brez urnika hranjenja in spanja cez dan, zvecer je pa vedno lepo in ob isti uri zaspala.in se traja (stari smo 9 mesecev).

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: metoda spi dete spi
5.9.2010 7:52:47   
aprilčica07
Evo, jst sem pa to knjigo prebrala in mi je bla všeč. Smo tudi pol izvajali in se ravnali po določenih nasvetih. In nam se je obrestovalo. Tamala je postopoma začela spat celo noč v svoji posteljici. Tudi če se 1x zbudi se zna sama pomirit in nazaj zaspat. Je bla pa stara 8,5 mesecev, ko sem se odločila, da je to njeno spanje treba poštimat. user posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu Buhteljcek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: metoda spi dete spi
5.9.2010 7:54:07   
aprilčica07
Ma sem bla prehitra, knjiga, ki je nam pomagala je bla Sladke sanje, brez joka v spanjeuser posted image user posted image od E. Pantley.

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: metoda spi dete spi
6.9.2010 21:30:22   
nananaja
To knjigo - Spi dete spi - je meni priporočala pediatrinja pri 9 mesecih. sicer je tamala zvečer sama zaspala z dudo, pri dojenju ni nikoli zaspala, ponoči pa dude ni hotela, pri nekje 8 mesecev pa tudi ni več jedla, me je hotela imet za dudo, tega pa nisem hotela. potem smo imeli en mesec vpitja sredi noči, ker ona ni znala nazaj zaspat, ne v postelji ne v naročju. knjige nisem rala, sem se pa pogovarjala o metodah. pediatrinja mi je pač rekla, da se mora naučit nazaj zaspat tako kot zaspi zvečer, zato sva z možem ukinila dvigovanje, le dudo sva vztrajno tlačila v usta in počasi se je navadla sama poiskat dudo, je bil zadosti ze samo en zvok, da je vedela, da ni sama.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: metoda spi dete spi
6.9.2010 21:45:36   
DanijelaNeli
Jaz sem slišala za to knjigo,..Mogoče si jo kdaj preberem..
Pred dobrim mesecem sem rodila še eno punčko...Pri spanju,nočnem uspavanju gledam samo to,da ne ponovim istih napak kot sem delala pri ta prvi hčerki...Prvo sem mogla nosit,ali pa mi je zaspala na joški,pol je bil jok,ko smo se odložili v posteljico,..Z meseci pa se je navadila na to,da sem vedno bila poleg nj,dokler ni zaspala...Kar se ji pozna še zdaj,pa ima 3.5 let.Ima svojo sobo,a redko,da bi šla sama spat..vedno mora it kdo z njo.
zdaj pa ko sta dve...pa je to težko izvedljivo.
Zato najmanjšo nesem v košek,prižgem nočno lučko in grem,Ponavadi ne joče.Razen takrat ko pride razburjena od celega dneva in se ne more pomirit.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?