|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sofinanciranje prekvalifikacije
30.1.2012 10:47:39   
Poka
Ali je možno, da ti sofinancirajo prekvalifikacijo v kozmetičnega tehnika, če imaš pa v bistvu končano že 7. stopnjo izobrazbe? Ali moraš biti brezposeln? V pogojih za odprtje dejavnosti moraš namreč imet izobrazbo kozmetičarke.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sofinanciranje prekvalifikacije
30.1.2012 11:04:16   
nemrak
Zdravo!!

Tudi jaz sedaj delam prekvalifikacijo za pomočnico vzgojiteljice.

Končano imam 6.stopnjo komerciale in sem  zaposlena.
Meni so rekli, da mi bodo povrnili 90 % šolnine, ko končam in izstavim račune. Moram pa šolo plačati sama in šele potem dobim povrnjeno.
Nič niso takrat rekli, da bi morala biti brezposelna.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala in da boš šla v to.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sofinanciranje prekvalifikacije
30.1.2012 13:03:31   
dawnmama
Tudi jaz sem opravljala prekvalifikacijo za pomočnico vzgojiteljice-sicer pred petimi leti-, takrat sem bila brezposelna in prijavljena na zavodu, ampak mi niso želeli plačati šolnine.
rekli so mi, da če se odločim za prekvalifikacije, da si jih bom financirala sama, s tem da se moram odjavit iz borze, saj bom pridobila status "izrednega študenta oz.dijaka"... tako, da eno ne gre z drugim.
mislim pa, da je drugače, če te pošlje zavod na šolanje-takrat obdržiš status brezposelne osebe.
sem pa tudi jaz slišala, da si najprej šolanje plačaš sam;šolnino ti baje vrnejo komaj, ko šolanje uspešno končaš in prineseš dokazila o tem.
lp,

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sofinanciranje prekvalifikacije
30.1.2012 13:45:45   
Najaa
Šolnino ti vrne država, zavod nič ne sofinancira. Moraš pa plačat vse sam in ko imaš maturo v roki, pošlješ vse skupaj (tudi račune) z vlogo za vrnitev sredstev in v roku par mesecev dobiš povrnjeno. Ampak pazi, teh sredstev je predvidenih do leta 2013.

(odgovor članu dawnmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sofinanciranje prekvalifikacije
30.1.2012 19:53:49   
Poka
Se pravi, da moraš končat do 2013? Sicer imam en link, kjer je napisano, pa mislim da bo še šlo... Ko sem se sicer vpisala na podiplomski študij, je bilo zadnje leto in ni bilo sofinancirano in mi je bilo precej drago... Zdaj bi pa rada naredila še to, ker imam eno idejo in že nekaj NPKjev, pa si že dolgo želim dopolnit znanje in če je res sofinancirano, super...

Se pa že par let vpisujem in odločam - in vedno imam tak delovni čas, da ni šlo skozi... Rabim pa res nujno to - sploh če bo treba pobegnit iz te države, v kako bolj razvito imaš po mojem veliko več možnosti za zaposlitev s tem, kot pa z izobrazbo, ki jo že imam.

Kako pa izgleda izredno srednje izobraževanje? Se ti kaj prilagodijo individualno glede na službene obveznosti - npr. če so predavanja ko ne moreš hodit? Se lahko kake predmete kar doma naučiš - pač to teorijo, kar se jaz precej hitro naučim.

Edino glede prakse se še moram pozanimat... Naj bi imel pogodbo z delodajalcem -hm - kako pa do tega prideš? Se je problem zmenit? Če ve katera...



(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sofinanciranje prekvalifikacije
31.1.2012 10:21:25   
Raho
Če si prijavljen na ZRSZ in spadaš v ciljno skupino, ti stroške šolnine krije ZRSZ. Če si zaposlen, najprej šolnino plačaš sam, potem pa dokumentacijo vključno s spričevali pošlješ na Javni sklad RS za razvoj kadrov:
http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/razpis/n/sofinanciranje-solnin-izobrazevanje-odraslih-2007-2013-107-jp/
in dobiš šolnino povrnjeno. Ponavadi ne celotno, veliko večino pa.
Trenutni razpis se zaključni 2013, vendar bo po tem najverjetneje zunaj nov.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sofinanciranje prekvalifikacije
31.1.2012 18:57:00   
Poka
Super, vsem hvala :)

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sofinanciranje prekvalifikacije
25.2.2012 9:10:23   
GregUr
jst mam pa eno vprašanje. lani sem opravila prekvalifikacijo, in sicer sem bila takrat stara 24 let. pod pogoji piše, da mora biti kandidat star od 25 do 64 let. ali mislite da bi mi bilo letos to odobreno, glede na to da izpolnjujem pogoj po letih, vendar sem maturo opravila lani?

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?