ronja
|
Mami faza, čista klasika . Brez skrbi, Jernej, pride tudi oči faza - moram priznat, da je meni bolj pasala slednja (lubi, tebe hočejo - ful praktično sredi noči ). Mislim, da nič ne delaš narobe, baje je to čisto normalen razvoj (tako so meni povedali, ko sva spraševala), da ima skoraj vsak otrok mami fazo, ko je samo ona dobra, oči pa ne in mu nič ne pustijo (celo se mi zdi, da je pri boljših očijih celo bolj opazna, ker je pač večja razlika, taslabi - jap, niso vsi očetje dobri - tisti niti ne opazijo tega, ker jim je to itak normalno...). Kar se vajinega tihega dogovora o tem, da ona razvaja, ti si pa discipliner, tiče, pa se mogoče še 1x usedita in ji povej, da si ne želiš biti samo ti "tastrog", ampak da bi se to malo prerazporedilo... Pri nas se vsake toliko malo uskladiva, kadar se enemu zdi, da sta se malidve malo preveč razpasli ali pa če bi bili premalo razposajeni (to nisem ziher, če se je že zgodilo ). Isto je bilo pri nas, eno obdobje je bil zakon očka, ena obdobja jaz. Enako. Pri nas je bila zadnja mami faza povezana s prihodom novega člana - ne takoj potem - takrat sta bili blaženi, ker ni bilo več treba v vrtec , ampak malo kasneje... Pa sta bili cel dan z mano! NO, mi je bilo to vseeno ljubše kot ljubosumje, ampak sem rajši hitro reagirala. Sama sem to rešila tako, da sem se ful ukvarjala z njima, da sta dobili tisto svojo dozo mami in varnosti, da čeprav imava še enega, nista onidve nič manj in ne bosta za nič prikrajšani (vsaj ne v celokupni bilanci;) in se je hitro zrihtalo. Prve faze so pa dlje trajale in niso bile vezane na kake prelomne dogodke, vsaj moj analitični um ni našel nobene povezave - enostavno so prišle in šle. Nekak se mi zdi, res ne vem zakaj user posted image , da se to obdobje samo stopnjuje Nekako sem točno to hotela dodat