|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: sotrpini neprespanih noči
8.11.2012 17:21:18   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Se ti ne zdi (pa ne mislim zdaj Ronjo) , da je med dvema, ki imata dva user posted image , dva v uber nespeča otroka in si navkljub temu želita še enega, malo več kot letno oplojevanje?


Pojma nimam... Vem, da manj kot 1x za enega otroka ne gre. Dalje pa je ugibanje.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: sotrpini neprespanih noči
8.11.2012 17:23:14   
uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka



Jaz se pač rada zvečer stisnem k možu in pocartam, zaspim v njegovem objemu. In žal to z otrokom v sredini ne gre.


To pa za to , ker si se tako navadila.user posted image Zdaj te bo lepo mož navadil , da spiš brez njega pa boš lahko spala s tamalimi. Aja, mali so pa nimajo prava glasa, kje in s kom bi spali. user posted image



_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: sotrpini neprespanih noči
8.11.2012 18:00:55   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Moja je res bila rekorderka v spanju, samo računat pa še dones ne zna.user posted image

Pa nisem zasledila, da bi se po rr-ju tolkla po prsih, da ti obvladaš uspavanje pišk user posted image

Mah, to sem srečo imela. No, mal sem tud sposobna.user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: sotrpini neprespanih noči
8.11.2012 18:31:59   
škorpijončica
Uf, kakšno debato sem sprožla...saj sem vam napisala, da imam napornega otroka, sem komaj dve strani predelala user posted image

No, kje naj začnem... tudi hčerka je bila naporna, le da je ona po 4 mesecih začela vsaj malo spati v postelji z nama, čez dan pa sem si odpočila, ker je spala v vozičku in jo je moja mami vozila okrog. sin ne spi v vozičku (se dereuser posted image ), v postelji zravn mene pa tudi ne, ker tisti trenutek ko ga odložim začne bruhat in jokat, ker mu to seveda ne paše, če je na meni, ga refluks ne matra, ker je dvignjen. ga pač boli; "joškari" pa zato, ker se s sesanjem tolaži, jst pa mu to pustim, ker ga z drugo stvarjo ni mogoče potolažiti. Po eni strani je bolje, da je bila tudi hčerka taka, ker se mi zdi da če je prvi otrok priden, potem še huje prenašaš, če drugi ne spi. Vedla sem kaj me čaka...ampak je tokrat dosti lažje. Prvič sem imela namreč poporodno depresijo in sva s hčerko cele noči skupaj jokale.. tokrat sem klub neprespanosti polna energije in res sem vesela, da je tako. Ronja hvala za tvoj post (in vsem ostalim za vspodbudne besede). Res je- nekateri ne spijo, drugi imajo pač druge težave. Hvaležžna sem, da je moj sin zdrav. Vse ostalo se bo sčasoma samo rešilo, samo malo je treba potrpeti. Če bo pri treh letih sin takšen, kot je zdaj moja starejša hčerka, sem zmagala. Res ne bi mogla biti bolj ponosna nanjo.
Še par komentarjev
spanje v skupni postelji: hčerko sva imela v postelji 2 leti. Spolno življenje ni trpelo, ker sva se stiskala pač v dnevni sobi. Ko je sama šla v svojo posteljo mi je dragi rekel "pa zakaj ne bi šla nazaj k nama, jst jo prav pogrešam". Ni lepšega kot zaspati ko gledaš obras spečega angelčka in ni lepšega kot ko se zbudiš in se ti malček smeje, te žgečka.
Smrt v zibelki: V aziji tega ne poznajo. Ko jim razložiš, se čudijo kako je to mogoče, da otrok neha dihat brez kakeršnega koli razloga. Tam tega ni. Zakaj? Ker vsi spijo skupni postelji. Otrok ne podleže sindromu nenadne smrti, ker ima poleg sebe mati, ki mu pomaga uravnavati življenske funkcije kot so dihanje, srčni utrip in telesna temperatura.

"Posebna vez"- seveda obstaja! Če ti stric gugl ni povedal, se ji reče navezanost, ki pa je lahko varna, ambivalentna ali izogibajoča se. Če se odzoveš na otrokov jok, mu daš občutek varnosti in zaupanja. In zato ga imam jst pri sebi in to vpliva na navezanost, ne vem zakaj ti je to čudno, paštetka. (pa ne razumi me napak- ne trdim, da dojenčki, ki spijo v svoji postelji tega nimajo. Nekateri otroci raje spijo sami, drugi imajo potrebo po bližini in mati se more odzivati na otroka in ne na tisto, ker ji pravijo drugi...)

Kaj je "step by step for dummies?" Tko ameriško se mi sliši..tega sicer ne poznam, ampak na splošno se takšnim teorijam izogibam, ker sem mnenja, da pri vzgoji ni recepta kaj je prav, ker so si vsi otroci različni in kar pri enemu deluje, drugemu ne odgovarja..

Aja, pestunja: super ideja, ampak... kupila baby wrap pa noče biti not, oz. še preden ga not naštimam vse pokozla čez in čez...

zdaj se bo spet usul plaz postov...

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: sotrpini neprespanih noči
8.11.2012 19:14:09   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica

...rada bi da malo pojamrate, da vem, da nisem edina, ki vsako jutro po urah in urah dojenja, kupčkanja in tisočih zapetih uspavank dočakam sončni vzhod.


Izvoli, jamram user posted image user posted image ...a si zadovoljna z odgovorom? user posted image

btw, ne verjamem, da uspavanke pomagajo..razen k temu,da trošiš energijo.

Najenkrat na noč mož podpira kupček, ti pa se naspi. Otrok čuti tvojo utrujenost.

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: sotrpini neprespanih noči
8.11.2012 19:27:43   
škorpijončica
Uspavanke pomagajo...ne otroku, ampak meni. mi krajšajo čas, ker ponoči najbolj ubija dolgčas, trenutno na ipodu "berem" že ta tretjo avdioknjigo, (kada rse ne dere)), pa discowery gledam...
mož ima službo in ga ni še niti enkrat ponoči kupčkal...nasploh sina nihče noče pomerkat, ker se tako dere- mi ga takoj vrnejo...še ko grem perilo obešat ga do kleti slišim kako joka pa je pri očiju...mogoče bi mu mogel dati joško za žulit user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: sotrpini neprespanih noči
8.11.2012 19:57:04   
ronja
Zakaj bi potem že tkali ponoči na 10 minut, če lahko to podnevi storimo?

Hehe, zato, ker če ni zraven, se joka. Enostavno ga preneseš v njegovo posteljico, pa če je to ponoči, spi tam max pol ure, potem pa vstane (dobesedno) in joka, da ga pridem iskat. Potem ga podojim in spimo dalje. Če ga podojim in odnesem nazaj, pa se spet kmalu zbudi in jovo na novo... Če spi po prvem dojenju ponoči (torej ob cca 24h) pri nama, se redkeje zbuja, pa še meni ni treba vsakič vstajat in tja hodit in nobene od sestric ne budi s svojim jokom (ker ko prvič pokliče, jaz še ne spim, pa ga takoj vzamem, če bi pa že spala, pa vprašanje, če ne bi katere sestrice prej zbudil)... No, saj Svit je še kar ok, on vsaj zvečer (zvečer je zame po 22ti uri:D) večinoma da mir (do 24h-1h) in mava takrat posteljo zaseuser posted image .
Ronja, a te tvoj moź nič ne pogreša v postelji...

Hehe, saj on (moj nemož, hehe:) spi zraven, vsi skup smo na eni postelji, ki je široka 120 cm...user posted image Tak da danes je baje skregan s tamalimuser posted image . Ker je bil res celo noč tam in ker ni pa ni zaspal zvečer (res ful pozno, ob 24h)). Sva pa ugotovila zakaj: dobil je še spodnjo dvojkico in zdajle je zlato deteuser posted image , očitno mu je tudi oči že vse odpustil, ker ravnokar govri: "iii, kako si luštkan!" (sicer ne priznava, pravi,d a sta še skregana, samo mislim, da dete tega ne veuser posted image ).
lahko sklepamo, da če par zaplodi pet otrok v petih letih, da ravno nekega strašnega pogrešanja ni.

Haha, point thereuser posted image . Lulu, se strinjam, vsi otroci so od enkratuser posted image , kot bi rekla moja mami:D. Ampak kot rečeno: Svit je kar ok, njegovi sestri sta bili hujši - najhujša je bila R., ki se je zbudila, čim sva se začela malo bolj poljubljat (pa tudi če naju nikakor ni mogla slišat, recimo v kopalnici...) grrrr! Res, grozna je bila glede tega! Vedno vedno vedno se je zbudila! Na srečo niso vsi otroci taki:). Se spomnim, da sem takrat govorila sodelavkam, da so mali otroci najboljša kontracepcija... ampak kot vse metode tudi ta ni 100%. Sem kasneje ugotovila,d a sem jim to razlagala že nosečauser posted image No, pa midva sva bila že prej kar iznajdljiva glede tegauser posted image

Jaz se pač rada zvečer stisnem k možu in pocartam, zaspim v njegovem objemu.
Paštetka, no, tole gre, ne gre pa kaj drugega:D.
Nimam pa nič proti, da otroka prideta proti jutru k nama v posteljo.

Potem pa recimo, da se nam jutri precej zgodaj začneuser posted image .

Vem, da manj kot 1x za enega otroka ne gre.

V bistvu tudi gre - z IVF ali kako se že prav reče.

sin ne spi v vozičku (se dereuser posted image )

Imava enaka sina. Imam dve potepuški hčerkici in enega totalno, ampak res totalno zapečkarskega sina! Ne morem verjet! Vedno smo bili ves čas zunaj, ko sem bila na p., pri tadrugi sploh. Ta pa... no, počasi ga navajamo, ampak mali zunaj sploh ni hotel jest in potem je bil lačen in se je drl. Vozička itak nima v čislih, še manj kot sestri... Tak da - res je lubiju podoben (on je tudi rad doma:) - sicer gre rad ven, ampak tako, na splošno)

Nekateri otroci raje spijo sami, drugi imajo potrebo po bližini in mati se more odzivati na otroka in ne na tisto, ker ji pravijo drugi...

Se strinjam:).

Kar se tiče sindroma smrti v zibki, sem pa tudi sama enako brala - da skupno spanje občutno zmanjša tveganje. Tudi se mi zdi, da takrat takoj planeš pokonci, če je karkoli čudno. Enkrat je recimo R. zlezla pod kovter in sem takoj planila, da se ne bi zadušila. Se mi zdi lažje vedet, če si zraven. Nisem pa imela nobenega takega primera, tako da nisem pametna, ampak vse, kar sem o tem brala in p. so pa res tako rekli.

paštetka, ma, vsak si naredi tako, kot mu paše. Meni malo spanja ni tak problem, lubiju tudi ne. Smotano nama je bilo, ko sta bili malidve mali, pa se L. ni dalo prestavljat, pa sta zasedli vsaka svojo posteljo in sva morala čakat, kdaj jo bova lahko dala v drugo sobo, da bova mela posteljo fraj. Ker potem pri nas ostaneta res samo kuhinja (v katero se res ful lepo vidi iz sosednjih balkonov:D) in kopalnica, ki je tini mini. Tako da - če mava zvečer posteljo zase, sva čisto srečna, če se pa ponoči gužvamo, pa ni panike, ker sva čisto navajena:).
Če bi vsakič, ko se zbudi, morala bit budna potem 1 uro (da ga vzamem iz postelje, podojim, počakam, da res zaspi nazaj in nesem nazaj, zazibam, da se ne zbudi, ko ga odložim, ker se pač ne tišči več vame,...) bi bila po moej bistveno manj naspana... Vsaj tako je bilo, ko sem probavala R. odlagat nazaj v zibko ob najini postelji.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: sotrpini neprespanih noči
8.11.2012 19:58:41   
ronja
Kaj je "step by step for dummies?"

Metulj je rekla paštetki, če lahko za nas, trotle napiše, tako zelo trotl ziher, kako je ona navadila svojega otroka spat.

Glede pestunje: probaj pouch, tam not so v istem položaju kot v maternici, pa ne štima se toliko časa, ko ga daješ not, ampak je tiktak in ga majo mali dojenčki rajši, pa še boljši je za hrbtenico.

< Sporočilo je popravil ronja -- 8.11.2012 19:59:53 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: sotrpini neprespanih noči
8.11.2012 20:13:11   
Paštetka
Joj, samo mi ne pametujte glede smrti v zibki... user posted image , ker sem skraj diplomirala s tega.

Če po domače razložim, možgani niso zreli in v globoki fazi spanja ne zaznajo, da je padel nivo CO2 ja v krvi in zato otrok ne vdihne, ampak zaspi.
To se lahko zgodi tudi pri mami v postelji ali enostavno celo pri mami vpostelji v naročju. user posted image
Spi pa zato v svoji postelji tak otrok, ker spi na blazinici, ki zaznava, da je otrok nehal dihati. In če je postelja otroka zraven mamine postelje, se vibracije prenašajo in blazinica ne zazna, da otrok ne diha več.

Toliko po domače...

Saj otroci včasih tudi niso imeli toliko alergij pa intoleranc. So pač umeli malo pogosteje drisko. user posted image

Saj pravi, če ti paše se tožiti, da ti je potem malo lažje, daj...samo, da bo mir v vaši družini in se boste imeli radi. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: sotrpini neprespanih noči
8.11.2012 21:09:28   
ronja
Ma, meni v bistvu ni hudega, sem navajena in itak ne rabim dosti spanca. Vem, da so moji otroci nespeči (ok, tavelikidve zdaj lepo spita, samo je trajalo:), sicer so pa zame super in se mi zdi, da ma vsak človek lahko kako "napako" - če je to edina, takoj podpišem:).

škorpijončica, če dojiš malega, potem ko ti zaspi na roki, zaspi tako še ti - tako ima on glavico dvignjeno, tako da bo imel manj težav z refluksom in tudi če bi že bruhal, bo to steklo dol in ne bo zanj nič nevarno. To ti napišem samo zato, da se ne bi sekirala, če kdaj med dojenjem zaspiš. Ker vem, da je bilo meni ful težko bit budna, kadar sem bila čisto zmatrana.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   [Brisano sporočilo]
9.11.2012 8:25:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: sotrpini neprespanih noči
9.11.2012 9:46:33   
ronja
Mladi šimpanzi, gorile & co. spijo s starši v skupnem gnezdu do 7. leta (pri 8 so pa spolno zreli, če se ne motim) - tako da če bova dokončno izbacila Svita čez 1 leto, bom še vedno 5 let v plusuuser posted image .
Tako da tale "cosleeping" je ena zelo naravna reč. Ne pravim, da je narobe, če ne spiš skupaj, sploh ne. Popolnoma razumem motive za to, da ne. Tudi verjamem, da so otroci, ki rabijo svoj prostor in jih dejansko MOTI, če se koga tiščijo. Ampak prav tako obstajajo otroci, ki SE ZBUDIJO, če se nekoga ne tiščijo. Vejo, da to nisi ti, ker ne diši enako in se zbudijo. In potem jokajo: lahko jih navadiš - ampak z jokom. Brez pa ne gre pri vseh otrocih. Tudi različno trdno spijo. Svit je 3. otrok in živimo v bloku s papirnatimi stenami. Sliši se vse. MOral bi bit torej po vseh pravilih navajen đumbusa in lepo spat v njem. pa se zbudi še vedno vsakič, ko grejo sosedi mimo. Pri nekaterih, tatihih se ne, pri glasnejših pa še vedno - vsakič. Pa je mel milijon možnosti se navadit na to in ja, seveda sem ga probala vedno prepričat, da bi zaspal nazaj. Ampak ne, on se zbudi in vstane in potem me pokliče. Pač - ne zaspi nazaj, vse ga zbudi, j* ga, tak pač je. Gotovo bi se navadil, da me ne bi klical, če bi ga pustila jokat, ja. Samo to pa ne pride v poštev.

Ne vem, kako otroka nista na to pristala, ko praviš, ampak nista pa jokala... Daj mi to malo bolj razloži, ker če je kak pameten recept, ki ga še nisem probala, pa da otrok ne joka oz. mu ni hudo, potem je seveda za probat.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: sotrpini neprespanih noči
10.11.2012 22:20:17   
tulpek
Uh, kakšna debata... škorpio, daj preberi malo moje poste od konc aprila pa do konca junija... pa od čili... sva bili ena hujša kot druga... pa pri obeh je že minilo (pri meni 28.6.. torej 2m in 9 dni, še malo pa boš tam), tak da upam, da bo pri tebi tudi kmalu boljše user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: sotrpini neprespanih noči
11.11.2012 11:59:46   
škorpijončica
Oooo, lej jo tulpek... ja, saj vem...se spomnim vaju z čili...ma krčki minejo s tremi meseci, refluks pa ne...pa joškaril bo tudi še dolgo, saj veš kako je bilo pri NM. Se pa ful veselim že tega, da se bo malo zaigral, da se zamoti, da bi ga vsaj za pol urce lahko dala iz naročja...

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: sotrpini neprespanih noči
11.11.2012 13:10:20   
tulpek
Škorpijo, N. je pri tej starosti NEHAL JOŠKARIT user posted image user posted image user posted image ponoči... prva prespana noč... prej na pa vsako uro, pa tudi na polno polival, večkrat sem dobila v obraz porcijo, sredi noči... je minilo okoli 4. meseca.

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: sotrpini neprespanih noči
11.11.2012 20:13:56   
škorpijončica
user posted image upam....dons je bil tako tečen, da sem dragega komaj prepričala, da to pa res ne sme nares, da bi dudo v vino parkrat omočil... je rekel, da bi bil vsaj za martinovo mir..pol sem pa jst en deci spila zravn kosila, pa naj joškari user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: sotrpini neprespanih noči
20.12.2012 10:22:52   
škorpijončica
Živjo!

Da se ne bom sam smilila sama sebi...pri starosti 3 mesece in 2 tedna je končno začel spati!!! Refluks se je nekoliko umiril, tako da galahko odložim zravn sebe. Že nekaj noči zapored zaspi ob polnoči do pol enih, zbudi se pa ob pol 6ih do sedmih...že skoraj 6 ur v kosu user posted image user posted image user posted image Sem čist navdušena, upam da bo od zdaj naprej tako tudi ostalo. Mogoče je pa pomagalo, da sem malo pojamrala user posted image

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   [Brisano sporočilo]
20.12.2012 15:07:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu škorpijončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?