|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A pazite kaj jeste?
12.9.2005 12:03:52   
puncica
A kej pazite kaj pojeste, pa da je dost vitaminov, pa beljakovin, pa tega vsega sranja, ker jst trenutn nič ne pazim. sem pa v prvi nosečnosti ful brala kolk je treba česa pojest, pa kaj je dobro jest, se mi zdaj nekako ne da in jem kar mi paše. Sicer sem šla prej po sendvič pa skor bruhala ko sem ga jedla in ga tričetrt dala v predal. Pa včeri zvečer sem si zaželela trd kuhane jajce, ki jih nisem že od velike noči jedla Skratka kr neke prebliske imam En cajt bi zjutri in zvečer čokolino jedla, drugi dan ga še videt ne morem. Ma sadje mi pa tud ne gre preveč.

Kako je s hrano pri vas
Neposredna povezava do sporočila: 1
   A pazite kaj jeste?
12.9.2005 12:06:23   
Anonimen
nism pazla ne 1. pa ne 2. jem kar mi paše..trenutno ne vem kaj mi paše in pojem kr neki pol se pa še bl čudn počutm

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   A pazite kaj jeste?
12.9.2005 13:37:43   
kati1
jaz tud mislim, da mormo mal sebe poslušat ... telo ti pove kaj rabiš ... očitno je tud nekaj dobrega v "junk" hrani ... men je na začetku nosečnosti toolk dišala fast food hrana (pa je drgač sploh ne jem) ... pa tud pijem najraje coca-colo; po kakšnem "svežem" soku me ful muči zgaga

najbolj zdrav jedilnik = zelo pestr jedilnik

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   A pazite kaj jeste?
12.9.2005 13:50:00   
*maja
Po navadi jem tisto kar mi zapaše, se nič kaj dosti ne obremenjujem s tem koliko vitaminov je tu pa tam in kakšni so    .

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   A pazite kaj jeste?
12.9.2005 15:19:19   
sazi
Jaz se trudim jesti raznoliko, jem pa vsekakor kar mi paše (tudi precej čokolade). Skrbi pa me, koliko kalcija pojem, saj ko konec dneva seštejem tiste miligrame, mi do željenih 1200 manjka še kar precej (in to morda že s kakšno šumečo tableto vred).
Vitamini in beljakovine me ne skrbijo toliko, sj pojem precej zelenjave, pa tudi mesu se ne odpovedujem, samo tale kalcij... Ne bi rada na čutila posledic s prezgodnjo osteoporozo...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   A pazite kaj jeste?
12.9.2005 15:28:04   
Anonimen
Oj, sazi, mleko, mleko, pa bo kalcij.
Jaz pojem, kar me prime. Veliko sadja, ampak sem ga že prej, nenavadno močno si želim jesti meso, kar vidim zrezke pred sabo, ko ga pa spečem, ga niti košček ne morem v usta spravit, mi totalno zasmrdi . Pa sezonsko zelenjavo papcam, sta me mami in teta oskrbeli, da imam povsem zabasan hladilnik. Pravzaprav jem isto kot prej, razen pršutov in salam se bolj izogibam. S količino se ne obremenjujem, pojem, koliko lahko.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   A pazite kaj jeste?
12.9.2005 18:58:51   
sazi
Joj, ja mleko... Tistega Alpskega, ki ima dodan kalcij je potrebno spiti 7,5 dcl na dan (navadnega pa skoraj 1 l), da zaužiješ 1200 mg kalcija... No, saj kak dan zmorem, ampak potem mi pa mleko res že ven gleda, z ostalimi mlečnimi izdelki (jogurt in podobno) se pa sploh ne razumem najbolje...
Moti me to, ker se moram dobesedno siliti s temi stvarmi, da bi bilo dovolj - v drugi zdravi prehrani pa zaenkrat prav uživam (sem že prej).

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   A pazite kaj jeste?
12.9.2005 19:55:53   
kofetek2010
ah, ne, nimam nekih nosečniških prebliskov, tako da jem čisto vse, kak dan več sadja in zelenjave, kak dan pač kej druzga

pa ne pojem ne vem kolk, a se kile kr lepijo name

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
12.9.2005 20:05:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   A pazite kaj jeste?
12.9.2005 23:30:01   
kofetek2010
bagi - od vsega se meni še najbolj lušta steaka, takega finega, sočnega, krvavega, z gobicami ali gorgonzolo pri Pecu komaj čakam, da rodim, da maznem enega aja, pa tatarca bi tud

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   A pazite kaj jeste?
13.9.2005 11:21:43   
2ursae
jaz kar pazim kaj dam vase, je pa res, da sem bila že od prej navajena jesti veliko sadja pa zelenjave.
Spijem po liter mleka na dan (ja, meni tudi že skozi ušesa ven leze, pa tudi moji prebavi ne paše takšna količina), pa matrala sem se z lososom (omega tri maščobne kisline). Ma, saj ne da je zanič, ni pa ne vem kako njami, pa pol še cela kuhna po njem smrdi .
Pa prej nisem jedla praktično nič mesa, zdaj ga pa vsaj 3x tedensko - mi tud že mal preseda, ker mislim, da mojemu organizmu tolk mesa ne paše. Sem bolj za ogljikove hidrate .

pozdravček

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   A pazite kaj jeste?
15.9.2005 8:37:37   
Yasminka
Pojem veliko sadja in zelenjave. Sladkarije mi sploh ne pašejo... no razen coca-cola (ki je prej nikoli nisem pila).
Zelo malo pa pojem mlečnih izdelkov - se sploh ne morem prisilit, da bi spila več kot 2dl mleka na dan.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   A pazite kaj jeste?
21.9.2005 8:29:25   
simonas
Jaz pa obožujem sadje in zelenjavo pa solate, tako da z vitamini ravno nimam problemov (edino kompliciram, če je vredu oprano ali ne).

Poleg mleka si privoščite še kakšno skuto ali jogurt (mislim, da je v skuti dosti več kalcija) - tudi tu nimam težav, ker to obožujem.

Meso je pač tak - včasih ja včasih ne. Ne maram pečenk in mastnega mesa, pa tega tudi ne jem. Tudi suhim salamam, bifteku, paštetam, sem se za zdaj odpovedala, si pa kdaj privoščim kak sendvič s klobaso, pa trdo kuhano jajčko (včeraj sem ravno jedla govedino s trdo kuhano jajčko v olju).

Gobe - hm, priznam da tu in tam malo grešim. Sicer sem oboževalka gob a se zdaj bolj držim nazaj, vseeno pa si tu in tam privoščim kakšno žličko ali dve gob z jajčko, pečenega jurčka ali kakšno gobico v rižoti. Seveda pa pazim na to, da so gobe dobro oprane in da so prave. Upam, da mi ne bo zameril. Mislim, da mu v takih manjših količinah ne morejo škodit.

Sicer pa pomislimo na to, koliko so naši starši vedeli o škodljivosti hrane. Za mojo mamo je vse to novo. Ona je jedla vse kar ji je dišalo - neoprane jabolke z domačega drevesa, sladoled na kepice, gobe, paštete, salame... pa mi prav nič ne manjka... Sem bila prava mala debeluška.

Edino česar se bojim je toxa, drugače pa mislim, da ne bi smelo biti nič narobe.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   A pazite kaj jeste?
21.9.2005 8:39:26   
*zvezdica*
Mah ravno pazim ne...že prej sem pojedla velik sadja in zelenjave..zdaj pa mogoče še mal več. Mal več mleka popijem...jem tifol...drugač pa kar mi paše...jem pa kot uš...in mi paše res vse...samo da se je

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   A pazite kaj jeste?
21.9.2005 18:45:55   
soncicaT
Jaz tudi mleka sploh ne pogrešam, niti pomislim ne nanj. Meni pa tako vloženi feferoni pašejo, mjami ...ravno danes sem cele zmazala, hudo!

Drgač mi paše pit vodo, notri stisnjena limona in med...mmmm ko mi je slabo..če mi je, samo to lahko dol spravim, kave videt ne smem...

Paše mi meso, meso, meso, zelenjave sploh ne...edin zelena solata paše včasih...sladkega sploh ne... ...skratka jem kar se mi pač zlušta...simple

Lep dan še naprej

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: A pazite kaj jeste?
27.9.2005 13:55:32   
livia
Ma nič kaj preveč ne pazim. Ko čutim, da sem lačna, odprem hladilnik in mi je prec slabo. Prej si morem v glavi zamislit eno hrano in potem gre.
Paše mi pica in kaka neumnost, kot npr. žele bonboni, čips,...
Pred nosečnostjo sem bila kar sladkosneda, sedaj pa čokolade videt ne morem. Probam jest čim bolj raznoliko in vsaj dva kosa sadja na dan.
Lp, L

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: A pazite kaj jeste?
14.10.2005 22:57:45   
FRAČAFELA
V prvi nosečnosti, sem do 3 meseca jedla vse. Pa sem imela že prej zelo zdravo prehrano. Po 3 mesecu pa nisem do poroda jedla kruha, pa majoneze, pa morskih sadeževuser posted image user posted image user posted image no razen na morju sem poguljufalauser posted image
Sedaj pa mi je kr naprej slabouser posted image Sem lačna, se hočem spravit jest, pa ne morem. Sem žejna pa ne vem kaj bi mi pasalo piti.Edino jabolka, ribe in kosmiče lahko jem, kadarkoli, kolikor hočemuser posted image user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: A pazite kaj jeste?
14.10.2005 23:27:27   
anajmad
Ne pazim.Nikoli nisem ,da bi se odrekla kakšni hrani.Jem,kar mi paše.Imam pa tudi jst določene prebliske.Pri taprvi sem bila zelo mahnjena na sladko in sirov burek.Priuser posted image Vidu mi je zelo pasalo slano.
Pri temu pokecu,pa imam rada vseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image slano,sladko,pa še za nameček sirov burek.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: A pazite kaj jeste?
15.10.2005 22:59:52   
janč
jaz gledam da jem kar mi paše, no kaj mastnega pa res ne in ne kadim in ne pijem, to mislim da je prvo
trenutno pa sem nora na jogurt-navadni in čokoladni corn flakes

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: A pazite kaj jeste?
16.10.2005 12:01:06   
PiaM
Malo že gledam kaj lahko in kaj ne ter kaj je dobro za bebico, a  ne pretiravam, da bi cele dneve samo na to mislila.

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pismo mojemu otroku, ki ga ni več
Danes, ko razmišljam o tebi, držim v naročju tvojo sestrico. Čudovita je, popolna je, srečna sem in ... hkrati neizmerno...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?