|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko vas je na bolniški in zakaj?
26.9.2005 20:50:59   
petka
Pozdravljene?

Sem malce radovedna user posted image , pa me zanima koliko od vas je na bolniški, za koliko časa in zakaj?

Jaz sem noseča 9t in sem na bolniški že od 6 tedna dalje, ginekolog mi je napisal počitek do poroda user posted image  !!!
Me je skoraj kap, tega res nisem pričakovala. Imam anomalijo maternice (srčasta oz. dvoroga maternica) in mi je bilo rečeno da vse z anomalijami dajo na bolniško user posted image  Nimam pa nobenih krvavitev, ni mi slabo, skratka se sploh kaj preveš nosečo ne počutim... (sam želodec me tako matra, da že sedaj zgledam v 6. mesecu user posted image ).
Sem pisala Pušenjaku in mi je odgovoril, da anomalija nikakor ni razlog za bolniško, razen v primeru težav kot je krvavitev, bolečine ipd. In zdej sem čiiiist zmedena user posted image user posted image user posted image

Sem sicer pričakovala bolniško, ker sem srčni bolnik.... ampak šele kasneje na predlog kardiologa... Ampak jaz kljub temu hodim v službo, ne za cel dan sicer... Bom hodila, dokler se ne izteče tistih 30 dni, zarad komisije, pol bom pa doma kuhala, prala in tečnarla user posted image

papa od user posted image


_____________________________




Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
27.9.2005 8:04:47   
malamisha
Še ena "srečnica".

Na bolniški sem od 9 tedna in sicer zaradi rastočega mioma in stanja po konizaciji. Mučijo me tudi konstantni glavoboli in nizek pritisk, pa zaradi mioma krči...

Na bolniško so me hoteli dati že v 6 tednu, vendar sem takrat imela še možnost odločitve. Na naslednjem pregledu te možnosti ni bilo več. Padla obsodba - bolniška.

Sem pa na začetku uvedla isti sistem kot ti. Kljub bolniški sem hodila v službo, nato pa mi je en od šefov vrgel naprej, da sem se za bolniško odločila samauser posted image ... Mislim...
Zdaj pa sem lepo doma in uživam v naši rastoči pikici.

Res je, da nosečnost ni bolezen. Tudi moja želja je bila, da delam do konca, veselo tekam okoli. Ampak ponavadi ne gre vse po željah.
Moji g. 100% zaupam in če se je tako odločila, potem že tako mora biti.

lp





_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
27.9.2005 10:21:17   
ameli
Ubogi user posted image . Jaz sem bila v službi do konca, nato sem koristila dopust in porodniško (doma sem od zadnjega tedna v juliju) in se mi sedaj že pošteno meša. Si sploh ne predstavljam, da bi mogla biti 9. mesecev domauser posted image ! Saj sedaj, ko bo user posted image  bo super. Ampak do sedaj pa sem v teh dveh mesecih 100× počistila elemente, 12× oprala perilo za user posted image ..... Vsak, ki si misli, da user posted image  uživajo doma, se pošteno moti.
Še sreča, da je tu RR.
Čuvajta pikici in naj vama dnevi hitro minevajo user posted image

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
27.9.2005 10:43:20   
GATA
Ojla, tudi jaz sem na bolniški od 19 tedna naprej. Sem mela krče user posted image , no tko je rekla G po moji obrazložitvi. Me je v bistvu zelo presenetila, ker sem mislila da bom delala. Sam je pa tko, da je rekla bolje počivati kot da bi se basala s tabletami. Po eni strani mi je in mi kar paše ker ne vem koliko bi delala ker me kar naprej tišči na vodo.user posted image
Si ne predstavljam da bi v službi vsakih 15-20 minut capljala na WC.
Drugač pa itaq ždim samo doma, ker ne maram po javnih WC-jih preveč hodt.
Ja doma je pa tko: sem si nategnila kito (nerodno stopila), sem se prehladila user posted image user posted image , tko da kašljam in smrkam, jemljem sirup - železo, zaradi padca odpornosti se mi je še v mednožju spustil herpes, na dva tedna sem dajala vodo, ker ni bila OK (no zdej jeuser posted image ), zdej pa kri (zaradi slabokrvnosti in ker sem rh negativna).

Kaj naj rečem, skratka če bi izbirala si tega sigurno nebi izbrala. Še dobro da me moj user posted image tolaži.user posted image

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
27.9.2005 13:39:35   
BlankaT




Pozdravljene sotrpinke.
Jaz sem na bolniški že od 6. tedna, ko sem pričela krvaveti user posted image , in ker je obstajala možnost spontanega splava, se je moj G odločil za bolniško. V 12. tednu sem še enkrat zakrvavela in ponovno odšla za par dni v bolnico, vendar se je stanje kr hitro umirilo. Potem sem imela doma strogo mirovanje user posted image user posted image . Pri 16. tednih mi je rekel, da bi lahko šla delati, vendar bi raje on še malo počakal, glede na to, da sem sedaj skozi počivala. Torej ponovni pregled čez 3 tedne. Takrat pa so mi pričele zatekati roke user posted image  in je tako odredil bolniško še naprej.  No, kot, da že ni to dovolj sem pa sedaj še dobila pruh, tako, da sedaj pa tako nimam več možnosti iti delati. Sicer pa tako pričnem z dopustom že 4.10. user posted image user posted image user posted image user posted image  in potem se bom napotila po nakupih  za user posted image user posted image .

Če pa me vprašate, pa bi definitivno raje hodila v službo kot pa da sem doma. Sem v prvi nosečnosti imela hude migrene, tudi po več na dan, pa sem delala do zadnjega dne.

Lp, Blanka user posted image .




_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
27.9.2005 14:35:42   
klavdijam
Pozdravljene!

Že od 6. tedna sem v bolniški (danes je ravno 12 teden), saj sem imela konec junija letos abrazijo (6. teden).
Povrhu vsega pa sem bila prejšnji teden v bolnici, ker sem začela močno krvaveti. tako zdaj mirujem, počivam... in upam vse najboljše za našega sončka.
Tudi jaz sem hodila ves čas v službo (kljub bolniški), saj sem na vodilnem delovnem mestu in sem mislila, da se bo svet ustavil, če me ne bo ;)). A me je krvavitev streznila.

Upam le, da se bo vse skupaj normaliziralo do 16 tedna nosečnosti, ker je hudo biti doma, še posebaj , če ne smeš niti na kavico ali v trgovino.

Lepo mi bodite, čuvajte svoje sončke!
Aprilčicauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
27.9.2005 17:11:38   
anajmad
Jst sem na bolniški od prejšnjega tedna t.j. 13t,zaradi visokega pritiska in 2x prezgodnjega grozečega poroda.Bila sem tudi kr mal jezna,ker sem hotela delati za 4 ure,pa ni cedila.Pa po eni strani boljše,kot da bi zopet šla čez vso kalvarijo,ki sem jo šla 2x.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
8.10.2005 12:41:56   
Maja S.
Jaz sem v 27ted. in sem na bolniški od začetka ravno zaradi maternice srčaste oblike in še en izvenmaternični miom mam. Sem pa res striktno ležala drugi tretji in četrti mes.. Imela sem bolečine v območju jajčnikov in sem takoj zadihala. Aja pa še trebuh me je full pritiskal dol. Sedaj sem super, še vedno se dosti pazim, a dosti manj počivam. Vsak večer delam nosečniške vaje...telovadba in super mi je doma!!!! Je pa res, da grem vsak dan ven vsaj v trgovino (400m peš). Če ne grem ven sem tečna! To ti svetujem.

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
8.10.2005 12:46:46   
Maja S.
Aja so morda kateri svetovali, da po 28 tednu ji dajo dodatek za hitrejši razvoj otrokovih pljuč v primeru prezgodnjega poroda?

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
8.10.2005 13:02:47   
LE&TA
Vidim da ste ene še bolj boge kot jaz! na bolniški sem od petka, jutri grem v 27t. Zakaj? Odprta sem 1 cm in moram počivat. Pa še močno vnetje mam, mi je z enko tekočino čistila, da se hitrej sščisti. Vseeno grem v pondelk še predat svoje delo v službo, pol pa nič več. Če je G rekla počivat, pol jo bom poslušala. Me je kar mal prestrašla, upam da ta otrok počaka notri še vsaj 2 mesca, morm še vse cunjice prštimat.

majaS, kakšne vaje delaš? A bolj na tleh, raztezne? Povej mi kakšno oz napiši, prosim. To bi lahko tud jst delala, pa kak kratek sprehod. Prej sem mal pretiravala z dolgimi sprehodi pol me je pa ful dol tiščalo!!

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
8.10.2005 13:12:25   
Maja S.
Moje vaje: ok normalno keglove, pol pa mačje-za hrbet in križ, dvigujem noge ne do vrha na pol-seveda vaje delam leže na hrbtu, raztegnem in pokrčim stopala-za prekrvavitev, razne vaje za roke in ramena, in pa vajo za razbremenitev medenice (klečiš in sediš na stopalih, kolena narazen in nato se spustiš na komolce v sredo nog) full pomaga tudi glede črevesnih motenj. Kaj so ti kaj svetovali glede dodatkov za hitrejši razvoj pljuč otročka LE&TA?

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
9.10.2005 11:01:19   
Nikita***
Joj, joj, na bolniški sem od samega začetka in se mi že malo meša doma. Prvi razlog je IVF, ginekologinja je rekla, da nikakor ne smem v službo (ne vem, zakaj razlike, ker IVFjevke itak nismo nič drugačne od drugih nosečnic), drugi razlog pa je moja stresna služba (moteni in delinkventni mladostniki). Res je pa tudi to, da sem od petega do osmega tedna malo krvavela, bila v bolnici, tako da diagnoza še vedno ostaja visoko rizična nosečnost. Tudi, če bi nosečnost drugače potekala, bi bila verjetno ves čas v bolniški zaradi službe.

_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
9.10.2005 11:10:13   
Anonimen
js sem doma že 2 tena, sem pa zdej v 11. tednu. pa še en teden bom pol bom pa šla nazaj delat. doma sem zaradi slabosti in švohotnosti, sej grem 100 metrov pa sem čist fuč. zdele sva ble z vozkom s tamalo na sprehodu pa sem čist prešvicana. v prvi nosečnosti nism bla na bolniški niti eno uro in sem bla skos k roža, zdej pa ne vem. upam da se tole počas neha in da bo po 12. tednu vse skup minilo, k res nism človk za bit doma. kr zmešal se mi bo user posted image

(odgovor članu Nikita***)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
9.10.2005 15:41:27   
Anonimen
Jaz sem od četrtka na 4-urni bolniški, zato ker sem ful preobremenjena v službi. Ker imam sedeče delo, so mi noge začele ful zatekat in mi nič ne pomaga, da se občasno sprehodim in dam noge na mizo, najbolj bistveno je pa, da imam delovnik kar ubijalski. Vsak dan delam drugače, en dan sem v takem turnusu, drug dan v drugačnem, večinoma delam popoldne in zvečer, dopoldne redko, frej sem pa samo en vikend na mesec, pa je G rekla, da je to pa že malo prehudo in mi napisala za 4 ure bolniške.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
9.10.2005 17:36:56   
biba77
Jaz imam zaenkrat do 19.10. predpisano bolnisko. Sem sele v drugi polovici 5. tedna in nimam nobenih tezav. Zanosila sem z IUI in me v neplodnostni ambulanti zaenkrat vodijo kot rizicno user posted image .
Zaenkrat se ne pritozujem, a vseeno si ne predstavljam biti doma do 15.6.user posted image


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
10.10.2005 14:20:26   
mojamura
jaz sem doma od samega začetka, ko še sploh nisem vedela za nosečnost...me je glava tako hudo bolela,da sem mislila, da bom dobesedno znorela, nato sem mela vneto uho. po domačem testu nosečnosti in po prvem g. pregledu sem morala ostati doma in doma bom do konca (26.10.2005) nastopiom porodniško. Sem imela žeen carski rez, sem rh negativna, imam anemijo, zelo nizki pritisk, v otroštvu pa sem prebolela še 2 hudi bolezni ki sta pa mi pustili posledice na nogi in tako se zaradi tega sedaj v nosečnosti težko gibljem, zasopihana sem pa kot da bi maraton tekla že če grem po nekaj stopnicah. Baje mi manjkajo vitamini ter kalcij....sedaj so mi začele zateka roke in ponoči mi drevenijo...Ampak kljub vsemu bi raje delala, čeprav imam 60 km stran službo (ena smer)...vendar mi je vseeno na prvem mestu zdravje najinega malega sončkaa.

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
10.10.2005 22:05:28   
Maja S.
Jaz sem prav vredu, čeprav sem že od začetka doma. Pa saj se človek zamoti in moja mala brca že od 15t in 3d in prav fajn se mava berem ji pravljice, vice, ji kaj zapojem, skuhava kosilo še za očkota, grem do trgovine (peš), malo potelovadim (nosečniške vaje, ki so tudi v materinski knjižici) in to je to... Sedaj sem v 27t in 4d in moja se veselo obrača tako, da trebušček kr veselo raste in špika, ampak to je lepo!!!!!user posted image

Veselo naprej punce in uživajmo in božajmo naš trebušček user posted image !

LP Majauser posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
11.10.2005 14:07:49   
aljča
Pri meni se je začelo tako, da sem doma ostala že v postopku IVF-ja.Ko sem po 16 dni šla na odvzem krvi in zvedela da nama je postopek poratal sem ostala naprej doma.Doma bom ostala do konca nosečnosti.To je še zelo dolgo.Ampak na žalost je tako da sem imela takoj napisano da imam kritično nosečnost, veliko počitka in mirovanja.Bližam se 35 letom, in pri postopkih v tem letu,ki sem jih imela so mi našli miom,ki je velik že 15mm in raste naprej.Za piko na i pa sem na prvem Uz pri petih tednih dobila še novičko da imam na desni strani  cisto.Povod da bom ostala v službi je pa tud moja služba,ki je stoječa z dvigovanjem težkih bremen.

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
11.10.2005 22:46:07   
Peli
Pozdravljeneuser posted image !
Jaz sem na bolniški že od 6. tedna, zaradi enoroge maternice, pa izcedek in krvavitve sm mela. Gin. mi je rekla naj počivam, nekaj časa sem malo bolj, sedaj pa se že sprehajam ... Ne upam prav okrog hodit ker je moja zdravnica doma čez cesto... . Bolniško mam za enkrat odobreno do 5.12., pdp pa mam v začetku marca - komaj čakam, k se že kr vleče.
Čao!

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
13.10.2005 9:40:19   
minaja
doma sem od 18. tedna, ko sem bila odprta 8 cm in so mi po čudežu uspeli narediti urgentno cerklažo. z dvignjeno medenico doma ležim 24 ur na dan, le enkrat na dan grem na blato. vse me negujejo drugi. kljub cerklaži sem že spet malo odprta in upam, da pridemo čimdlje. sedaj smo sredi 24. tedna. sicer sem imela že prvo nosečnost najprej rizično (stanje po hudi operaciji popolne pregrade maternice, vratu in nožnice), ki se je v 26. tednu spremenila v patološko (bila odprta, naredili cerklažo, strogo ležala in srečno donosila ob roku).  srečno

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
13.10.2005 12:36:49   
Mari71
Zivjo, srecke (in vcasih tudi tecke) user posted image !

Jaz sem na bolniski od 9t, ker sem imela precej hude krce in so me celo hospitalizirali za 3 dni (ko ve govorite, da vas je dol tiscalo, je to to, jaz sem imela samo obcutek, da zelo dol vlece in da mi bo kaj ven iz noznice padlo -so mi naredili UZ in uotovili, da so to krci - se vidi odebeljena maternicna stena).

Glede na lanski SS v 15.t se je G odlocila, da bom do konca te nosecnosti tako na mirovanju, kar mi kar pase, ker se krci sem in tja se pojavljalo. Buscopan sicer pomaga, a pocitek pomaga se toliko bolj.

Kaj malega postorim tudi po stanovanju, pa se kar gre,......bolje da je otrocicek na varnem kot pa moja sluzba. Tudi sama sem si zelela, da bi delala cim dlje,......

Pa se to: zadnjic je bilo na Trenjih receno, da od trenutno cca. 17.000 noseck v SLO jih je kar 11.000 na bolniski. V moji druzbi (vse smo nad 30 let) nas je doma (bila) slaba cetrtina. Osebno dvomim v korektnost tega podatka. Kaj ve menite?

Pozdravcek vsem!user posted image

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Koliko vas je na bolniški in zakaj?
13.10.2005 14:47:50   
Tina15
Oj,
jst na bolniški od prejšnjega ponedeljka in še nadaljnje 4 tedne. Vzrok: v soboto začela krvavet (ne vejo zakaj), dobila Dabroston in počivanje, poleg tega mi je pa še precej slabo in res nisem za nobeno rabo. Tako se pa dopoldne tolk spočijem, da ko pride Zala popoldne domov, lahko do večera čas posvetim samo njej.

Tina
8t

_____________________________


(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je operativno čiščenje maternice po splavu...
V Sloveniji ženska, ki pri ginekologu izve, da njene nosečnosti ni več, prejme napotnico za tabletke ali operativno čišč...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?