|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič v vrtec
29.10.2005 23:03:59   
Anonimen
Živjo!

Mene pa zanima nekaj!

Koliko prej moraš prijaviti svojega otroka v vrtec (PDP - 20.12.05, začetek dela je približno 20.12.2006)? A je potrebno plačevati kakšne stroške oz. rezervacije za otroka, ki naj bi šel čez eno leto v vrtec. Tako sem nekje slišala, da moraš baje plačevati rezervacijo, da boš res pripeljal potem svojega otroka. Ne vem, če je to res? Kaj vse potrebujejo za prvi vpis v vrtec? Ali ti odločbo pol oni pošlje (vrtec) ali občina?

No, naj bo dovolj vprašanj, ki me firbcajo?

Hvala za vaše odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvič v vrtec
30.10.2005 8:40:49   
Dejča
Kaj res ne bo nobena odgovorila - tista, ki ima s tem izkušnje??? Mene tudi zanima.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvič v vrtec
30.10.2005 9:37:30   
NinaŠ
Koliko prej otroka prijaviti v vrtec je zelo odvisno od polnosti vrtca oz. skupine v katero bo otrok hodil - pozanimaj se v dotičnem vrtcu. Prav tako je različno plačevanje rezervacije - da ali ne. Načeloma naj bi za odhod v vrtec dec.2006 zadostoval vpis spomladi 2006 (takrat ko so pač uradni vpisi - ponavadi marec do maj - različno od vrtca do vrtca). Takrat v vrtcu dobiš za izpolnit "vpisnico" - pač poveš oz. napišeš kdaj bi otrok začel obiskovati vrtec (šolsko leto se drugače začne 1.sept.), nakar moraš najmanj 15 dni pred začetkom obiskovanja vrtca oddati vlogo za znižano plačilo vrtca (kupiš v DZS) - oddaš jo na občini ali v vrtcu, če je tako dogovorjeno.
Odgovor ali je otrok sprejet v vrtec ali ne dobiš iz vrtca, odločbo o znižanem plačilu pa iz občine.

Tolk jaz vem...

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvič v vrtec
30.10.2005 15:06:51   
Anonimen
Čisto je odvisno od pravil posameznega vrtca.
Pri nas je tako, da prej, ko ga vpišeš, več imaš možnosti, da ga sprejmejo, ker ko je enkrat polno, je polno in ne sprejemajo več. Drugje spet imajo to urejeno po tistem razvpitem pravilu nesprejemanja otrok nezaposenih staršev, pa še druge kriterije za sprejem imajo. S plačilom rezervacije je tudi čisto različno. Pri nas ni treba nič plačevati, ampak to v tem vrtcu, kjer je Tibor sedaj. V prejšnjem vrtcu v istem kraju je bilo treba plačevati mesečno akontacijo, ki so ti jo potem, ko je začel hoditi v vrtec, odšteli od cene. Ponekod sprejemajo samo septembra, pa je treba potem do takrat, ko dejansko otrok pride v vrtec, plačevati polno ceno. No, kot rečeno, pri nas otrok lahko začne hoditi, kadar želiš, mu pač hranijo prostor v skupini. Tako da ni pravila. Pozanimaj se v vrtcu, kamor želiš otroka vpisati.

(odgovor članu NinaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvič v vrtec
30.10.2005 16:25:41   
frutka_
Svojega otroka boš vpisala v vrtec nasl. leto maja, takrat potekajo vpisi otrok. Vpiši ga v vrtec kamor želiš, oz. za katerega meniš, da najbolj ustreza tvojim željam in potrebam.
Glede rezervacij pa je tako, da se to od vrtca do vrtca razlikuje. Prednost imajo tisti starši, ki so pravočasno oddali vloge ter zaposleni starši in pa starši, ki že imajo oz. so imeli otroka v dotičnem vrtcu. Kadar je preveč vpisanih otrok komisija, ki jo sestavljajo ravnateljica vrtca, en občinar ter mislim da predsednik sveta staršev na podlagi vpisnih pol ter vnaprej določenega točkovnika ugotavljajo kdo ima prednost pri vpisu. Točkovnik zgleda približno takole (št. točk je izmišljeno!):
-zaposlen starš 2t
-nezaposlen starš 3t
-domovanje (npr. če živiš v občini v katero vpisuješ otroka imaš prednost pred tistimi, ki vpisujejo otroka iz druge občine)1t...itd..

V glavnem najbolje da se pozanimaš pri kaki prijateljici, ki ima otroka v vrtcu pa ne zamudi vpisnega roka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
BLOG: Kaj storiti, ko je otrok frustriran?
Konflikti in frustracije so neizogiben del medčloveških odnosov, še posebej, ko nas več ljudi živi tako zelo blizu kot v...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?