|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Decemberke
10.12.2005 9:24:25   
cuma
Pozdravljene decemberke!user posted image
Kako ste, kako so vaši user posted image ?
Vem, da je še zgodaj, pa vendar nas je že nekaj rodilo in bi rada malo poklepetala...
Jaz in moja Ema sva super, ona pridno je in spi, jaz pa sem okrevala s svetlobno hitrostjo. Apetit se mi počasi vrača, čeprav že vseskozi od poroda pridno jem - ker vem da moram, ne pa ker bi imela apetit. Mislim, da je to zaradi razburjenja, sreče, občutkov odgovornosti in radosti naenkrat, skratka šele sedaj po 10 dneh se malo umirjamuser posted image . Izgubila sem že 10 kg in moje nosečniške hlače lahko kar pospravimuser posted image . Tako sem vesela, da sem spet gibčna in svobodna kot pred nosečnostjo in da se lahko prepogibam, premetavam v postelji user posted image .
Ker je Ema taka pridna žabica, sva oba z možem spočita in zadovoljnauser posted image . Obiske si planirava sproti, največ enega na dan.
Doma je najlepše na svetuuser posted image

Pišite kaj!
Lep dan, Cuma&Ema
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Decemberke
12.12.2005 11:10:52   
cuma
Dober dan!
Kje ste decemberke! Vsak dan vas je več v dveh kosih, jaz pa se še vedno sama s sabo pogovarjam user posted image user posted image user posted image  !
Kako ste?
Jaz sem predvčerjašnjim začela krvaveti iz bradavic in ker so bile bolečine ob dojenju, kljub nastavkom neznosne (vse roke imam pogrižene user posted image ), sem si začela mleko iztiskati. Najprej je bilo težko in utrudljivo, saj sem za 30 - 40ml potrebovala eno uro!
Potem sem dobila črpalko in sedaj načrpam tudi do 60mi v 15 min. Moje mleko kar šprica v treh curkih iz dojk, ki se danes že lepo celijo.
Moja NAPAKA (pazite, da je ne boste naredile, ko pridete domov) je bila ta, da sem nehala skrbeti za svoje dojke. Ko sem podojila Emo, sem si jih namazala ter pospravila v modrc z blazinicami za enkratno uporabo...kjer so bile dojke predolgo na vlažnem...do naslednjega dojenja.user posted image
V porodnišnici so se moje ragade zacelile zelo hitro, ker sem imela skozi dojke na zraku in tako je treba!!!
Sedaj imam na njih - ko sem oblečena - le suho pleničko (jo dajem sušit in gret na radiator) in čez samo elastično majčko, da mi ne pada dol. Še vedno mažem z Bepantenom. user posted image
Čez par dni, ko razpok ne bo več, bom spet dojila normalno. Je pa to črpanje res priročna reč - narediš malo zaloge in lahko spiš celo noč - ko otročka hrani tati!user posted image
LP in javite se kaj!user posted image
Cuma&Ema

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Decemberke
12.12.2005 12:02:29   
SIJA
Pozdravljena Cuma,
tudi mi z našo Emo smo pridni, ure budnosti se počasi povečujejo, zvečer se ne moremo nikakor ločiti od prsi, ponoči pa 3 malicamo.
Tud jaz sm skor k nova od poroda in vesela večje okretnosti, še malo pa bo orbič spet vozil. Zsrednjo madam(4leta) pa že sedaj vadiva po DVD Cindy, na tehtnico si še neupam, čeprav mi ni videt, da bi glih rodila.
Cela družinca se je navadla na nov ritem, ker je blo na začetku prav evforično s prvima dvema(6,4).
Vse naj naši soimenjakinjiuser posted image in mamici, očku!user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Decemberke
12.12.2005 15:42:11   
cuma
čestitke tudi vamuser posted image user posted image user posted image

jaz pa imam en problem user posted image :
bojim se, da  grejo te moje kile prehitro dol user posted image
Pred porodom sem imela 76kg/180cm včeraj(11.dan po porodu)pa 57,5kg/180cm. Zdi se mi, da dovolj jem, je pa res da bolj "bolnišnično hrano". Misliš, da je nevarno zaradi mleka???
Želim vam lep dan in mirno noč user posted image
Lp cuma&ema

(odgovor članu SIJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Decemberke
13.12.2005 9:06:42   
arielca
Ojla decembrske mamice!

Danes je uradno moj PDP, ampak sem tako vesela, da je naša princeska pohitela in je stara že teden dni user posted image user posted image .
Mami je OK, občasno jo malo bolijo šivi, ampak ni prehudo, ker ima samo ene par 'lepotnih' šivčkov, ker ji je med porodom počila žilica, sicer pa ni hujšega. Na tehtnico se še nisem zbasala, mi pa pravijo, da sem enako suha kot pred porodom. Ampak apetit pa imam... Malo mi je le hudo, ker zdaj na začetku ne smem jesti sadja, vendar se za mojo pikico splača potrpeti. 
Dojenje nama laufa, mala je pravi požerušček in ker včasih tako neumorno sesa, se ji tudi kolca. Tega sem vajena že iz nosečnosti, saj mi je včasih pošteno pretresla trebušček.
Pohvalit moram še očija, ki je mamici res v pomoč user posted image .

Sicer pa upam, da bomo kmalu še bolj zgovorne in da se nam bo pridružilo čimveč novih srečnih mamic! user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Decemberke
13.12.2005 9:44:15   
Pajaca
Hojla punce!!!

No midva sva tud že doma in ravno gruntam kaj je pametnega na rr, pa sem vas našla.... fajn, da bomo spet mal poklepetale.

Pajacek je priden in lepo je in spančka in si ogleduje naš svet. Pajacka pa je vsa vesela, da ga ima, sam ona bi ga po rokah vlačla, to pa še ne gre.... je še premajhna. Tko da je vse ok. Sem najprej misnla, da bodo kakšni problemi, a kot že tolikorat me je moja smrkla presenetla.

Z dojenjem ni panike. Vem, da je treba fajn merkat bradavice, sam pri meni niti slučajno ne bi šlo sam z pleničko in osko majčko... bi mela joške do kolen. Tko da sem mela že v porodnišnici modrc, ker me je motil šiv na srajci. Drgač pa mi za čuda še nič ne teče ven.... bomo mel blazince ko bo treba.

Kile pa... no jaz ne bi o tem. Imam jih še 10 do moje neidealne teže, to bi rada dobila tam v 3m, pol pa še 5kg, sam tist bo pa treba eno ornk dieto udart.... pa če do poletja rata to zgubit sem na konju..... mi je pa res šlo iz učeri na danes 2kg dol.... tko da za teh 10kg se ne bojim, da ne bodo šli kmalu dol.

Aja šivov pa tokrat nimam in sem vesela še in še.

Fajn bodte, jaz grem zdaj mal popeglat..... Pajacek je prepriden, pa ne vem kaj naj počnem... ha ha.... saj bo kmal začel ropotat.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Decemberke
13.12.2005 12:29:21   
SIJA
Cuma, v bistvu so ti kile noro padle, kar bi bla jz neskončno vesela, res pa je, da sem sama mal preveč s tem obremenjena-nepotrebno.
Glede mleka, če ga imaš dovolj, potem ni panike, da bi bil premalo hranljiv ali kaj takega. Za moč ješ lahko fige, lešnike, rozine, pa mogoče, da piješ več mleka namesto vode.

Upam, da boste še naprej zadovoljni in lepo napredovali. user posted image
Vse naj S

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?