|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ljubljanska porodnišnica
1.6.2004 22:03:23   
Bibi-1
Pozdravljene bodoče mamice!

Naj napišem nekaj besed o ljubljanski porodnišnici. Minilo je že pet mesecev od nepozabnih trenutkov, ki smo jih doživeli tam. Pohvaliti moram najboljšo babico na svetu, Nado H., ter osebje na D odd. Imela sem svojo sobo- ravno za božič sva z možem zagledala najino sončico, pa so bile sobe bolj prazne.
Torej vse bodoče mamice, če boste porod pričakovale kot nekaj lepega, kar tudi je, vam ne bo hudega.Malo bolečin seveda je, le sodelovati z osebjem in ne pametovati, pa bo!

Vsem lep pozdravček!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ljubljanska porodnišnica
2.6.2004 7:37:47   
Babsi
Oh, Bibi, jaz sem v Lj porodnišnici rodila dvakrat. Pa mi je še zdaj žal, da pri prvem porodu nisem bila malo bolj glasna in odločna in da nisem "pametovala". To je bila izkušnja, ki se je žal ne spomnim prav rada.
Na oddelku je bilo potem vse OK, tudi drugi porod, sem imela srečo z babico in super osebje na oddelku...
Ampak tisto "babico" od prvič bi pa še zdaj najrajš zadavla, če bi jo kje srečala


(odgovor članu Bibi-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ljubljanska porodnišnica
2.6.2004 8:39:11   
Anonimen
Hoj! Tudi jaz sem v Lj rodila že dvakrat. Spomini so zelo negativni tako za prvič, kot za drugič.
Prvič sem imela CR in na intenzivki je bilo osebje super, ko so me prestavili na "normalni" oddelek pa katastrofa. Nikoli nisem pametovala in vedno sem bila zelo prijazna z osebjem, pa vendar to ne "pali" vedno. Še zlasti prvič, ko sem bila vsa prestrašena in sem rabila nekoliko pomoči pri začetkih dojenja, sem naletela na zelo neprijazno sestro. Ko sem zaradi izčrpanosti in bolečin (dvakrat sem padla skupaj), prosila, če mi fantka odnesejo za nekaj uric ponoči, me je sestra tako nadrla, češ:"Ja, kam vm ga bojo pa doma odnesli..." Rekla sem, da doma bom imela pa moža ob sebi, ki bo skrbel zame in za otročička tiste prve dni, pa me je spet nadrla, da :"Z dedci ni itak nič in nej se že neham slepit..."
No, mimogrede, moj ljubi se je zelo izkazal in v celoti poskrbel zame in za najino bebico, dokler nisem jaz prišla k sebi
Drugič pa sem imela že v porodni sobi babico Sonjo, ki bi ji tudi jaz zavila vrat, če bi jo kje srečala. Res sem sodelovala in res sem bila pridna, tako da nimam pojma, s čim sem se ji zamerila. Po porodu me je s posteljo vred postisnila iz porodne sobe, maliko pa mi je vzela in jo položila na mizo v porodni sobi in potem odšla za pol ure. Pikico sem nemočno opazovala samo od daleč. Hvala bogu je mimo prišlo prijazno bitje in se začudilo, kako da nimam otroka pri sebi, ter položilo moj zakladek k meni...
Pa tudi kasneje na oddelku...saj so vmes tudi izjeme, ki naredijo tiste najobčutlivejše dni malo znosnejše, ampak na žalost so to res izjeme...
Septembra bom rodila tretjič. Razmišljala sem o Postonjski porodnišnici, ravno zaradi tega, da bi se tam počutila kot človek in ne kot breme in nadloga...pa vendar najbolj zaupam strokovnjakom v Lj. Jaz bom že preživela, važno je, da je za mojo bebico poskrbljeno tako kot je treba...
No, to so pač moje izkušnje...
Lep pozdravček vsem!

(odgovor članu Bibi-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ljubljanska porodnišnica
2.6.2004 10:37:40   
Odette
Prvič sem rodila v Ljubljani, drugič na Jesenicah. Če bi se odločala v tretje, bi se odločila za Jesenice!
V Ljubljani pri porodu sem imela zelo fajn babico, na oddelku je bila pa čista katastrofa. Pa vizite so bile takrat zelo nečloveške. Za Jesenice nimam pripomb. So bili vsi fajn in prijazni. Predvsem pa nimaš občutka, da si samo številka.

(odgovor članu Bibi-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ljubljanska porodnišnica
2.6.2004 16:31:58   
Bibi-1
očitno sem imela res srečo. Škoda, da tako lepo doživetje, kot je rojstvo, zaznamujejo zoprne sestre. Tudi jaz sem sestra, sicer v operacijski, vendar me nasmeh in topla beseda nič ne staneta!

(odgovor članu Bibi-1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ljubljanska porodnišnica
3.6.2004 15:10:43   
Aba
Hojla!
Punce, zanima me, kaj je s to babico Sonjo, kajti tole ni prvič, da slišim o njej same "pohvalne" stvari, ker sem o njej brala tudi v reviji Moj malček, ko je neka mama pisala o svoji porodni izkušnji in je izpostavila ravno to babico. Saj vem, da ni ravno najlepše opravljati, ampak ker bom rodila v ljubljanski porodnišnici, me vseeno zanima, če naj se nje bojim bolj kot popadkov ali je kakšna možnost, če se ne bomo ravno ujeli, da se jo zamenja z drugo babico ?
LP, Mateja.

(odgovor članu Bibi-1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ljubljanska porodnišnica
10.6.2004 22:56:21   
orka
Sem zlo presenecena da berem take pripombe.Sama sem rodila 2x in obakrat v Ljubljani.Nimam pripomb cez porodno osebje ,kaj sele cez osebje na oddelku.Sem bla na D oddelku in kapo dol,so punce tko za nas poskrbele da ni kaj.
LP

(odgovor članu Bibi-1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ljubljanska porodnišnica
18.6.2004 9:16:35   
branka-11
100% enako kot Odette. Prvič rodila v Lj. zaradi prezgodnjega poroda - minuuus - še najbolj sestram na oddelku.Drugič vse lepo na Jesenicah. Čestitke.
lp

(odgovor članu Bibi-1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ljubljanska porodnišnica
2.7.2004 0:02:55   
Misek
Rodila sem v Ljubljani. Kar se babic tice mam bolj meglen spomin, saj sem rojevala v treh izmenah. Da sem rodila naravno (so me ze skoraj peljali na CR) se lahko zahvalim babici, za katero sem sele potem zvedela da ji je najverjetneje ime Marija.
Sestre na oddelku enkratne (C oddelek). Imela sem tezave sama s seboj po porodu in so mi res bile v pomoc in oporo. Skratka, ce bom se kdaj sla rodit ( upam da bom) grem v Lj. in ce se bo le dalo na isti oddelek.

(odgovor članu Bibi-1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ljubljanska porodnišnica
11.7.2004 11:03:25   
Urša
Sem o Lj. porodnišnici nekaj pisala že na forumu Dojenček in otrok, pa sem vseeno skopirala-žal negativne izkušnje. Edina pozitivna stvar je bilo osebje v porodni-babica Nada, ki me je res spodbujala in vodila skozi hiter porod in ena mlada prijazna zdravnica. :bravo::bravo::bravo:

Na oddelku pa.... groza. Ne bom pozabila, ko sem poklicala za pomoč pri dojenju in mi je zabrusila: Kva je spet? Ja, prov KVA je rekla. :grrr::grrr::grrr: Pa non stop so govorile, da mormo ogromno pit, če hočmo imet mleko, potem jim pa enkrat rečem, če lahko dobimo še čaja-ga ni bilo že par ur v čajniku, pa prjav, da ga nimajo in da mamo tm vodo-pokaže na lijak. Halooooo? Enkrat ponoči se mi je mala ful drla, imeli pa sva probleme z dojenjem in sem prosila za dodatek. In kaj mi je rekla? Zdej se pa že enkrat odločte-a mislte dojit al met otroka na flaši? Sta bli pa 2 sestri fuuuuul prijazni, ostale pa prave ...nima besed. Da ne govorim o oblačilih, plenicah, priboru za nego...za vsako stvar si mogel skoraj na kolenih prosit, z občutkom slabe vesti, ker ti je zmanjkalo, pa si imel prav srečo, če si dobil. Nič nenavadnega ni bilo, da je imel otroček 2 dni umazane cunjce gor. So mi dali samo eno tetra plenico in rekli, da jih več ne dajo, da jih ne bi slučajno ukradla. :zmeden: En teden sva ostale not zarad zlatence in res ni blo lepšega občutka kot to, da sva šli domov. 9nebesa

(odgovor članu Bibi-1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ljubljanska porodnišnica
14.7.2004 20:55:58   
mamy
Tudi jaz 2x prvič sicer nisem bila zadovoljna z babico drugače pa nimam nikakršnih pripomb,oddelek B ,in drugič oddelek D-Super no B je kar bistveno boljši-sestre so tam zakon!!!
Na D ju pa se kar najdejo tudi zelo tečne in grdo gledajo-pa ne vse-da ne bo pomote:)-:)-:)-
Mateja T.

(odgovor članu Bibi-1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ljubljanska porodnišnica
25.10.2004 7:01:18   
Anonimen
Hojla kar vprašaj oz. piši na privat! Upam. No se postamo.
Miša

(odgovor članu Bibi-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ljubljanska porodnišnica
21.1.2005 13:02:00   
katka31
Tudi jaz sem rodila že trikrat od tega sem imela dve zelo dobri izkušnji z sestro Mihaelo Turk. :sloncek:
Bila je zelo razumevajoča , kar pri drugem porodu za sestre in zdravnice nemorem reči:hudicek:.

(odgovor članu Bibi-1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ljubljanska porodnišnica
2.10.2005 19:56:10   
KMALU
IMAM ENO VPRASANJE
Med rojevanjem v Lj. porodnisnici si seveda sam v sobi.., kaj pa potem?
Kako doseci oz kaj narediti, da si sam in ne se s kaksno drugo mamico?

Poleg tega me zanima ce je prisostvoval kak bodoci ocka, ki ni opravil tecaja materinske sole. Kdaj placa, ker nima tega opravljenega? po porodu? Najbrz ne rabi med popadki placevat in hodit naokrog,a  ni tako?

(odgovor članu katka31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ljubljanska porodnišnica
3.10.2005 16:56:29   
SashaB
Jaz pa moram Ljubljansko porodnišnico kar pohvaliti. Sam porod je bil zelo dobro in strokovno voden ter tudi z veliko spodbude in pomoči. Kljub temu da je bil Lan user posted image  rojen zgodaj zjutraj, ter da je bil kar gužva smo imeli na trenutke kar 4 babice v sobi. In dobili smo vse kar smo želeli in potrebovali. 

Tudi na oddelku ni bilo slabo. Sicer se tam dogaja malo več stvari naenkrat vendar so sestre večinoma prijazne in če kaj potrebuješ ni nikoli problema, tako podnevi kot ponoči.

Žal mi je za tiste s slabimi izkušnjami v porodnišnicah,user posted image saj je to res "enkraten" dogodek in verjamem da bi se ga vsak rad spominjal s kar najboljšimi vtisi.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?