|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obiski v porodnišnici
1.8.2006 11:10:35   
krfjolca
Vprašanje se mi je zastavilo ob nedavni debati s prijateljico. Pred nekaj meseci je namreč rodila zdravega fantka, porod pa je bil vse prej kot lahek. Potožila pa mi je nad obiski v porodnišnici. Dojenčka in mamico je namreč prišla pogledat cela horda ljudi, ožjih in širših sorodnikov, prijateljev z majhnimi otroci, sodelavcev itd. Kot je rekla, je bila tiste dni močno izčrpana, obiski pa so jo še bolj utrudili, spravili v slabo voljo, za povrh pa je fasala še hudo virozo, ki ji jo je po vsej verjetnosti "dostavil" eden od otrok. 

Sama premišljujem, da bi najraje prepovedala kakršnekoli obiske, razen možu in obojim staršem. Prepričana sem, da bo pri meni enako - svak in njegova žena sta šla ravno prejšnji teden skupaj z otrokom na obisk v porodnišnico k prijateljici, ki je rodila (za povrh s carskim rezom). Meni to ni prav. Sploh za to, ker ne gre za neko skrb in prijaznost ljudi, ampak predvsem za goli FIRBEC.

Vsaj v prvih dneh bi rada imela mir, da se z malim spoznava, da prideva k sebi, ne pa, da bom morala odgovarjat na 1001 vprašanje, kako se počutim. In sprejemati številne obiske v spalni srajci, z mastnimi lasmi in zabuhlimi, krvavimi očmi - hvala lepa. Pa mislim, da tu ne gre za nečimrnost - rada imam sorodnike, znance in prijatelje ter njihove obiske, ampak vse ob pravem času in kraju - kar po mojem mnenju porod in porodnišnica nista.

Kot vem, v nekaterih porodnišnicah obiski razen očetu otroka sploh niso dovoljeni - že vejo, zakaj.

Zanima me, ali se tudi v drugih porodnišnicah da zmenit, da obiskov ne želiš ...

Kaj pa druge menite? Obiski da ali ne? user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 11:18:55   
Tejči
Jaz sem imela lahek porod, nobenih težav-ne s sabo, ne z malo in sem bila vsakega obiska zelooo vesela. Če ni bilo nikogar, mi je bilo prav dolgčas. Pupika je skozi ajala, 2 dni pa je bila pod lučko, tako da sem bila sama v sobi (še cimra je šla domov). Mislim, da boš tukaj dobila več različnih odgovorov-kakor kateri paše.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 11:24:43   
klavdijas
Obisk NE.
Jaz sem bila z eno v sobi, ki je imela 28 obiskov v dnevu  in to januarja. K sreči so zbrali denar in ji plačali nadstandard, da je imela TV. Živa groza, v sobi je smrdelo, grozno je bilo vroče, nobena sestra jim ni upala nič reči. Dobro da je šla, če ne bi šla pa jaz v drugo sobo.
Sem tudi za to da pridejo na obisk mož, otroci, mogoče mama, pol pa konc. Še doma ene 14 dni nič.
Enkrat sem v enem bloku videla napsan na zvoncu, da obiskov ne sprjemajo, ker imajo novorojenčka. Se strinjam.

Lp,

         Klavdija

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 11:25:03   
lexl
Moja izkušnja: Rodila sem s carskim rezom v Ljubljanski porodnišnici in vem da so nam takrat rekli, da drugi obiski razen moža in starejših otrok niso zaželeni. Ravno tako so nam to povedali na šoli za starše, tako da je to meni čisto odgovarjalo in si drugih obiskov niti nisem želela. Res pa je, da so izkušnje pač različne. No, jaz sem tudi proti raznoraznim obiskom... 

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 11:39:15   
dulcinea
Sicer še nimam izkušenj s porodi, vendar se strinjam s tistimi, ki bi prepovedale obiske. Samo partner in otročki. Drugega ne. Potem pa doma starši v roku tedna, drugi pa naj počakajo od 14 dni do enega meseca. Jaz pri kolegicah in sorodnicah počakam vsaj en mesec, da se vse skupaj malo umiri, ker vem, da je po napornem (ali pa lahkem) porodu težko skrbeti še za obiske.

Lp, D

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 12:17:13   
Anonimen
V tem trenutku se mi zdi najbolj grozna misel, da bom po porodu čisto sama user posted image , tako, da do zdaj ko še nisem rodila imam občutek, da bi si želela ob srečnem dogodku ob sebi čimveč ljudi,...res pa se potem postavi vprašanje, kako bo, če bo porod težakuser posted image  pa da bom utrujena, jaz bom verjetno kar sproti povedala kako se počutim, pa bosta to že pol moja 2 urejala.

(odgovor članu dulcinea)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 12:19:32   
nikak
Sama sem prvič rodila pred skoraj štirimi leti. Ker so sorodniki in prijatelji poznali mojo željo po miru, me niso utrujali z obiskom v porodnišnici (hodil je le mož - itak, njega sem bila presrečna user posted image , pa moja sestra 1x za 15 minut, pa moževi starši s sestro 1x - ampak so mi bili res kar odveč tisto uro). Všeč mi je bilo, da so ostali upoštevali najino željo.

Po drugi strani pa je moja sestra zdaj rodila tretjič in mi je že takoj po telefonu rekla, da ji je dolgčas in si želi kakšnega obiska... Tako, da smo si očitno zelo različne. Prav bi pa bilo, da se upošteva ritem novopečene mamice. Sicer pa imajo, vsaj v Ljubljani, zdaj nekakšno omejitev - dve osebi na eno porodnico naenkrat.

Kako mi bo pasalo tokrat, ne vem - bom videla. Vem pa, da mi je po eni strani tri ure dnevno premalo časa, ko bo pri nama z dojenčkom lahko tudi mož. Kako bo pa s starejšim otrokom, pa še ne vem. Ziher pa sem, da bo težko zdržal tri ure ne delati kravala. user posted image

LP

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 12:22:19   
KIRA
ob sprejemu na oddelek te MORAJO vprašat, kdo te lahko obišče. jaz sem morala še celo POIMENSKO  napisat. tako v MB, kot v MS.
isto velja za informcaije po telefonu. vse kar lahko povejo je, da si že rodila. vse andaljnje podatke pa ne, če ti izrecno ti ne dovoliš.
?
a nobena ne bere papirjev ob sprejemu? res greste vse tako vrat na nos rodit?

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 12:28:53   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA

ob sprejemu na oddelek te MORAJO vprašat, kdo te lahko obišče. jaz sem morala še celo POIMENSKO  napisat. tako v MB, kot v MS.
isto velja za informcaije po telefonu. vse kar lahko povejo je, da si že rodila. vse andaljnje podatke pa ne, če ti izrecno ti ne dovoliš.
?
a nobena ne bere papirjev ob sprejemu? res greste vse tako vrat na nos rodit?



Hehe, jaz še nisem rodila, pa zato ne vem user posted image
Je pa ta način dober. Upam, da imajo v Kranju tudi tako.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 12:31:28   
Jančika_
Obakrat sem bila sama v sobi (na lastno željo) in vesela čisto vsakega obiska. Večinoma so itak vsi prej poklicali in vprašali, če in kdaj lahko pridejo in nihče ni ostal pretirano dolgo. Če ne bi bila sama v sobi, bi pa obiske vsekakor omejila.

Moja prijateljica je pred porodom vsem povedala, da noče nobenih obiskov razen moža. Potem me je pa drugi dan klicala, kako ji je dolgčas in da bi bila vesela, če bi kdo prišel. Hja...user posted image

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 12:32:11   
krfjolca
Sicer mene bolj skrbi za potem - po prihodu domov. Po mojem, se bom morala obiskov kar otepati. Najslabše je, da jih ne moreš domov poslat, ko že enkrat pridejo.

Svakinja je imela vsak dan koga na obisku za celo popoldne, in to prvi teden po prihodu domov. Naokrog je hodila kot zombi, potem jim moraš pa še streč ... user posted image

Pa ne vem, kako se bom tašče znebila. K svakinji se je napol priselila prve tedne ... AAAAAAAAAA, že zdaj me je groza user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 12:38:09   
Anonimen
če nočeš,da te drugi obiščejo,jim povej,da nočeš da prihajajo v porodnišnico
Kot drugo,če bi fasala virozo od otrok,verjemi,da se ne bi tako hitro pokazala,saj potrebuje kar nekaj dni bolezen,da izbruhne ven

(odgovor članu Tejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 13:04:59   
pina-1
Meni je blo lepo da so me prišli pogledat v porodnišnico. Itak dolgo niso bili pa še firbec so potešili. Pol sva pa imela z dragim tri tedne mir in sva lahko uživala z našo pikico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 14:45:32   
F*S*M
V Trbovljah, pa kar se obiskov tiče je full super poštiman v sobo lahko pride samo partner in otrok. Drugi obiski pa so v dnevni sobi in na terasi prov fajn. Otroka pa pokažejo čez šipo za druge obiskovalce. Pa še to obiski so od 15 do 16 ure, res se lahko spočiješ. Zjutraj se da še kakšni babici notri pridit za 10 min več pa ne dovolijo kar je prov super. jaz sploh ne vem kako jim je nekaterim lahko dolgač ker če se kje naspiš se 100% v porodnjišnici po porodu pa še delat ti ni nič treba.

Čao


_____________________________

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 17:44:39   
KaMa
Jao obiski!!!

Jaz sem jih bila po eni strani vesela, po drugi pa tako zelo utrujena! Mislim, da bi ljudje morali razumet, da v porodnišnici niso primerni masovni nenapovedani obiski. Jaz sem okrevala po carskem rezu, ponoči se je moja mala htela dojit in sem "skušala" počivat podnevi. Pa mi ni ratalo. Zares sem si želela obiska novega atija in pa moje mame. Prav bi bilo, da bi vsi ostali prej poklicali in se najavli oz. vprašali. Nenapovedani obiski, ki so predolgo ostali so namreč najbolj utrujajoči in odveč.

Se pa ne neha v porodnišnici, ampak nadaljuje tud doma :) Jaz jih ne morem kar odslovit, sploh, ker vsak nekaj prinese. In potem mora ubogi atek, pri tem da streže in rihta operirano mene in otroka, strečt še obiske...Pa itak nas iz ritma vržejo...Aja - omejila sva samo na sorodnike, ampak je že teh toliko....

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Obiski v porodnišnici
1.8.2006 19:50:06   
bskrle
V KR so mož in otroci lahko na obisku dopoldne ali popoldne. Za ostale so pa namenjene 2 uri popoldne, k sreči varnostnik ob 17.00 pregleda sobe, pol ure kasneje pa zaklenejo bolnico. 
Mene so prišli pogledat moji starši in brat s punco  po enkrat ter mož z našima 2emauser posted image user posted image  vsak dan. Bila sem 4 dni v bolnici. Obe cimri sta imeli malo in prijetne obiske, tako da me niso motili.

(odgovor članu KaMa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Obiski v porodnišnici
2.8.2006 2:20:43   
stuhica
Pozdravljene!

no to temo smo imele avgustovke na čveku eno popoldne kjer smo res ugotovile v večini da najbrž po porodu rabi vsaka mamica čas zase in za svojga user posted image ! Res pa je da smoo si ljudje različni.  Če sem čist iskrena glede na izkušnje moje sestre ki je imela težak porod in nas je prvi dan po porodu prosila naj ostanemo doma in pridemo drug dan si želim da k meni tud prvi dan ne bi nihče hodil- razen mojega dragega seveda.

Za vse ostalo bo pa tako ali tako še čas - pomoje je to res ful samo firbec pa sej bodo pol lahko otroka gledal še cel življene kako raste!"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vem pa da imam ogromn ene žlahte in  vseh ki hočjo pridt in so že vsi user posted image  težki k že kličejo če sem že rodila (PDP 6 avgust) pa kr cel kp se jih je že najavl da pridejo- sem svoji mami naročila da naj ko bo sporočala da sem rodila- pove še zraven da se blazno slabo počutim in da ne sprejemam obiskov- v končni fazi pa upam da se bo dalo tud s kako sestro zment v bolnici da so obiski prve dni le za očka in pa starše od obeh in ne cele horde žlahte ter prjatlov! Vsaj jest si tko želim pa niamam prot nobenmu nič samo rada bi imela tistih par dni mal mair pred vsemi pa da se navadm na našo štruco!

lp

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Obiski v porodnišnici
2.8.2006 9:55:59   
urška76
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Sicer mene bolj skrbi za potem - po prihodu domov. Po mojem, se bom morala obiskov kar otepati. Najslabše je, da jih ne moreš domov poslat, ko že enkrat pridejo.

Svakinja je imela vsak dan koga na obisku za celo popoldne, in to prvi teden po prihodu domov. Naokrog je hodila kot zombi, potem jim moraš pa še streč ... user posted image

Pa ne vem, kako se bom tašče znebila. K svakinji se je napol priselila prve tedne ... AAAAAAAAAA, že zdaj me je groza user posted image


To sem jaz v prve rešila tako, da sem vsem oz.večini povedala, da lahko pridejo ampak kavo si bodo pa sami skuhali, ker jaz nimam dovolj energije, ker se še spoznavamo in navajamo. Je bilo hitro rešeno. Prvi mesec smo imeli samo obiske staršev, ki so si postregli sami, pa še meni so kaj prinesli (kako v naprej pripravljeno kosilo, da ni bilo potrebno preveč kuhat), pa moja dobra kolegica, ki si je tudi upala sama postreč s sokom in ni bilo treba meni skakat okoli in jo pedenat. Sicer je nekaterim nos do tal padel, ampak se je splačalo. Pa tudi večina se prvi mesec ni najavljala. V večini so vsi mladi starši in vedo, da na začetku rabiš malo miru.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Obiski v porodnišnici
2.8.2006 9:59:48   
lokvanj
Pozdrav!

Sicer še nisem rodila in nimam izkušenj, ampak si nekako predstavljam da bom rabla mir, torej nobenih obiskov! Razen moža seveda, za starše se pa še nisem odločila. Bom najprej vprašala moje, če so za to da se vidimo po porodu, doma v miru in če bojo pol bom tako povedala še tašči in tastu. Vsi prijatelji pa itak poznajo mojo željo, ker tudi sama nisem hodila na obiske k njim (večinoma imajo že vsi otroke). Počakala sem vsaj 3 tedne in potem šla na obisk, s tem da nikoli nisem ostala več kot eno urco! Je pa res da nikol ne veš, mogoče bo pa lahek porod in potem ti baje zna bit dolgčas. Prijateljice so mi svetovale, naj se moj dragi meni z ljudmi, ko bo videl kako sem in se bova midva pogovorila...user posted image  Ne vem no.... Nekakoa mislim da si novopečene mame zaslužijo (mo) nekaj časa čisto zase, če nam seveda to paše. Da se mal navadimo na male bebe....
P.S. Kar vem za Kranj, nimajo kakih posebnih omejitev, lahko pridejo vsi (vsaj pri moji prijateljici je bilo tako), nikjer nič ne piše....
LP vsem

_____________________________

lokvanj

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
2.8.2006 10:28:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lokvanj)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
2.8.2006 16:11:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Obiski v porodnišnici
3.8.2006 18:47:38   
Naja30
Tudi sama sem o tem že razmišljala in me je kar malo strah. Če bi bilo po moje, bi prišel samo mož, pa mogoče mogoče starši. Je pa res, da smo vse različne in kdo ve, kako se bom počutila po porodu! Mislim pa, da bi lahko bili ljudje toliko fer, da bi upoštevali želje mamice.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Obiski v porodnišnici
3.8.2006 18:53:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Zanima me, ali se tudi v drugih porodnišnicah da zmenit, da obiskov ne želiš ...

Kaj pa druge menite? Obiski da ali ne? user posted image


Ja, napišeš na list, kdo lahko pride na obisk.

Drugače pa povej, da obiskov ne želiš, če jih res ne. Saj ljudje razumejo, če jim lepo poveš.
In lahko dodaš tudi, naj na obisk domov prinesejo kaj za pojest, npr. pecivo.

Večina mojih obiskov je prišla s kakšnim pladnjem, nenaročenim. Verjetno so vedeli, da mi postrežba že itak dol visi. Ampak fajn mi je pa bilo, vse tisto pecivo, mljaski, mljaski user posted image  user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Obiski v porodnišnici
3.8.2006 18:57:07   
krfjolca
Ah, meni je za pladnje in pecivo v bistvu vseeno, bi bila pa vesela, če bo kdo prišel kaj zlikat, oprat, pospravit ... Pa se verjetno zastonj tega nadejam user posted image  ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Obiski v porodnišnici
3.8.2006 18:58:50   
Anonimen
Sam povej, da bi namesto body-ja od 1-2 meseca, raje toliko časa likanja. Še raje pa od 3-4 mesece user posted image  user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?