|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje in shranjevanje mleka
21.7.2006 13:56:34   
Alisa
Jaz dojim malčka zdaj je star 10 dni na vsake 2-3 ure, vendar imam preveč mleka tako da ga iztisnem ter shranim v hladilnik. Zdaj pa me zanima koliko časa je lahko to mleko shranjeno in če ga naprimer enkrat segrejem  50ml in če ne poje ali se ga lahko še enkrat segreje ali je za stran. Ker če si ga ne iztisnem mi skoz teče in tud blazinice si skoz menjam vendar je prevelik naval tega mleka in si skoz menjam te blazince. (vsak dan porabim cca;60 blazinc- 2 paketa).
Hvala,
Alisa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje in shranjevanje mleka
21.7.2006 14:29:21   
lenika
Ja kar se tiče mleka je tako, bolj boš iztiskala, več ga bo nastajalo. Shranjuješ pa lahko mleko v zmrzovalniku do 6 mesecev in v hladilniku mislim da 1 teden. Mleko, ki ga ne izpije zavrzi in nikoli ne ponujaj pozneje.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje in shranjevanje mleka
21.7.2006 14:31:20   
Minkaa
http://www.bambino.si/forum/viewtopic.php?t=765

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje in shranjevanje mleka
21.7.2006 14:57:59   
dskubin
Jaz sem imela podobne težave. Iztisnjeno mleko sem zamrznila, pa porabla prej kot v pol leta. Ker mi mleka ni nikoli zmanjkalo, tudi če sem šla kam ven, je bilo za ene 2x vedno v hladilniku iztisnjenega, sem ga porabila, ko smo začeli jest gosto hrano, tam nekje od 4ih mesecev naprej. Sem datume gor napisala, pa začela uporabljat najprej najstarejše. Pogrevala pa nikoli nisem še 1x. Kar je ostalo, sem vedno zavrgla. Tko da, ti kar shrani, je boljše da mu s prvimi papicami svoje mleko daš, kot prilagojeno.

(odgovor članu Minkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje in shranjevanje mleka
21.7.2006 15:17:56   
Jančika_
Na začetku mleko še nastaja bolj pod vplivom hormonov, ne še toliko po povpraševanju (sicer ga ženske, ki rodijo mrtve otroke, sploh ne bi imele, pa imajo dostikrat hud naval).

Jaz sem kar huda mlekarica in prvič sem zato fasala en prav fajn mastitis. Potem sem višek črpala in zamrzovala (da bi imela za kašice), na koncu pa sem celo zalogo zabrisala stran, ker je odtaljeno mleko imelo neprijeten vonj in kovinski okus.

Tudi tokrat moram črpati, ker mi bo sicer razneslo mlekarno. Pred podojem načrpam včasih tudi po 60ml, da se dojka toliko zmehča, da se mali sploh lahko pristavi. Pa me danes kljub temu, da zelo pazim in masiram in črpam, sumljivo boli leva dojka. Upam, da ne bo hujšega. Mleka tokrat ne zmrzujem, ker imam odjemalca - naš 2-letnik spije še vedno vsaj dve flaši mleka na dan in zdaj dobi poleg alpskega pač še moje mleko. Zanimivo, da se mu je v tem času prebava nenormalno izboljšala. Zgleda, da mu dobro dene.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje in shranjevanje mleka
27.8.2006 16:24:13   
pokalona
Zdravo,

glede odmrzevanja shranjenega mleka: ALI JE ŠE KATERA MAMICA UGOTOVILA, DA ODMRZNJEJO MLEKO DOBESEDNO SMRDI??
Mleko sem zamrznila v steriliziranih Aventovih posodicah, ni starejše od 3 mesecev, ko pa sem prvič odmrznila mleko in ga povohala, sem to mleko zavrgla, ker sem mislila, da je pokvarjeno (kako bi se sicer pokvarilo, ne vem). Ko sem odmrznila drugo posodico, je bilo isto, vendar sem ga vseeno dala mojemu malčku (star bo 3 mesece). Bala sem se namreč, da bi takšno 'smrdljivo' mleko otroku škodovalo. Vendar ni bilo nič, naslednji obrok sem dala Novalac. Vse OK.
Ko smo se zvečer naslednjič hranili z mojim mlekom - svežim, je moj malček po 60 ml začel kričati in se zvijati. Poizkusila sem še 2x, vendar je po enem požirku spet začel kričati. Težko sem ga umirila, vendar je po tem spal celo noč. Sprašujem se, ali je bilo to posledica odmrznjenega mleka.
Se mi je pa že parkrat zgodilo, da je med hranjenjem začel jokati, vendar ko sem ga dvignila, se je počasi umiril, največkrat tudi na veliko podrl kupček. To se je zgodilo tudi do 3x na eno hranjenje.

Kakšne so vaše izkušnje z odmrzovanjem mleka in posledicami za vaše malčke?

Hvala vnaprej za vaše komentarje.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
27.8.2006 17:08:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pokalona)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?