|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 7:47:33   
Anonimen
Včeraj na sestanku smo dobili en kup popnudb. Nisem jih še pregledala, priznam. Kje pa boste ve zavarovale otroke, če sploh ja in zakaj ne, če ne?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 7:51:35   
Mina1
Moj 4,5 letnik je bil v starem vrtcu, torej do včeraj zavarovan pri Adriaticu, imeli so skupno zavarovanje, to se mi zdi zelo v redu. Danes je šel v novega, pa bom tudi jaz vprašala, kako je s tem zavarovanjem tule.

Se mi zdi absolutno fajn, da imaš otroka zavarovanega, verjetno pride tudi dosti ceneje, če gre za skupinsko zavarovanje cele skupinicie in tako.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
1.9.2006 8:03:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 8:10:09   
Anonimen
Jaz Tiborja do zdaj nisem imela nezgodno zavarovanega, ampak bi bilo dobro. Bom premislila.
Kaj pa tisto zavarovanje, ki krije stroške, če si z otrokom v bolnišnici? Menda to pri Adriatiku obstaja. A katera ve kaj o tem?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 8:20:58   
Anonimen
Aha, zdaj sem našla, če katero zanima:
http://www.adriatic-slovenica.si/insurance.cp2?iid=94&linkid=Insurance&cid=20245

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 8:39:16   
darjatimci
Jaz sem zavarovala pri Slovenici,zdaj Adriatic-Slovenika,pogoji so me pritegnili,ker povsod nimajo istih pogojev.Skratka do letos je bilo tako,ko bomo dobili ponudbe pa bomo videli za naprej,zdi pa se mi zelo smiselno zavarovat otroke.Tudi jaz prej večjih dveh v vrtcu nisem zavarovala,našega najmlajšega pa sem,ker je živo srebro in nesreča nikoli ne počiva.Zavarujte svoje otroke,naj vam ne bo žal denarja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 8:52:26   
srki
Jaz tudi Aljaža nisem imela zavarovanega. V prejšnjem vrtcu mi tega sploh niso ponudili, ne vem zakaj, mogoče zato, ker je šel v vrtec sredi leta, sama se pa tudi nisem spomnila zakaj. Ko je zamenjal vrtec, je bilo tudi sredi leta, tako da verjetno bomo septembra kaj dobili iz vrtca in ga bom zavarovala, saj je dobro, ker nesreča itak nikoli ne počiva. Po mojem bo to kar Triglav, kaj pa jaz vem, saj se mi zdijo vse te zavarovalnice iste. Ali pač ne?user posted image

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 9:05:44   
darjatimci
Zavarovalnice imajo različne pogoje,ene nimajo dnevnih odškodnin,druge spet bolnišničnih,skratka dobro je prečekirat pogoje,jaz ravno zaradi slabših pogojev nisem izbrala Triglava,razen če so jih kaj spemenili.Mi dobimo več ponudb v vrtcu na prvem roditeljskem sestanku.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 9:11:04   
tamala83
jaz pa moje nebom zavarovala preok vrca, ker je zavarovana pri enem skladu KD grup, preko mojega varčevanja. plačam 2 evra na mesec za tamalo in 7 evrov za mene

_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 9:13:07   
N _ B
Nisem se slišala, da bi bilo to vključeno v nezgodno zavarovanje.

Hčerka je osnovno zdr. zavaraovana po možu, potem pa sem pri Vzajemni sklenila še nadstandard zavarovanje (mislim, da paket A), ki vključuje zdravila z negativne liste, enoposteljno sobo, bivanje enega od svojcev v primeru bolnišničnega zdravljenja... Mislim, da je v primeru koriščenja usluge sobivanje nekaj malega soudeležbe. Plačujem 2.190 SIT mesečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 9:22:30   
N _ B




Sem našla, kaj vključuje. S tem, da je postopek sledeči. Na vzajemni ti izdelajo ponudbo na podlagi vprašalnika, ki ga izpolniš. Vprašalnik se nanaša na bolezni in poškodbe v preteklosti ter podatke o osebnem zdravniku. Ob izdelavi ponudbe imajo pravico vpogleda v tvoj zdravstveni karton. Ker (to mi je malo smešno) npr. če ima nekdo v svoji kartoteki gastritis, mu zavarovalnica izključi kritje za Rupurut ali podobna zdravila z neg. liste. Naredijo ti ponudbo, v kateri je navedeno, če se karkoli izključuje in potem šele podpišeš pogodbo. Plačevati začneš z naslednjim mesecem, s tem, da pravice iz nadstandarda lahko uveljavljaš šele čez dva meseca (60 dni karence). 



Nadstandard A

user posted image
user posted image

Sklenitev zavarovanja Nadstandard A vam omogoča uveljavljanje pravic, ki izhajajo iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, vendar na višji kakovostni ravni oziroma v večjem obsegu, kot so zagotovljene v obveznem zdravstvenem zavarovanju. Z Nadstandardom A si zagotovite plačilo stroškov kakovostnejšega bivanja in oskrbe med zdravljenjem v bolnišnici ali zdravilišču, hkrati pa pridobite tudi pravico do povračila stroškov zahtevnejših zdravstvenih (medicinsko – tehničnih) pripomočkov, materialov (zobnoprotetičnih nadomestkov) in zdravil, ki niso razvrščena na pozitivno ali vmesno listo in ki bi jih sicer morala oseba, ki nima sklenjenega zavarovanja NSA, v celoti plačati sama. Pogoj za uveljavljanje storitev iz NSA je, da mora biti zavarovanec v skladu s pravili OZZ napoten na zdravljenje v bolnišnico ali zdravilišče oziroma, da je v skladu s temi pravili upravičen do medicinsko – tehničnega pripomočka ali zobnoprotetičnega nadomestka, medtem ko morajo biti zdravila predpisana na recept (beli receptni obrazec).
user posted image
Zavarovanje Nadstandard A krije stroške za:
user posted image




1. 
bivanje v eno ali dvoposteljni bolnišnični ali zdraviliški sobi s televizijskim sprejemnikom in telefonom,

2. 
dodatno nemedicinsko nego, postrežbo in prehrano v času zdravljenja v bolnišnici ali zdravilišču,

3. 
bivanje vašega bližnjega v sobi z vami,

4. 
uveljavljanje storitev iz obveznega zavarovanja v nočnem času (med 20.00 in 6.00 uro ob nedeljah in praznikih), ko ne gre za nujne zdravstvene storitve,

5. 
zahtevnejše pripomočke ali pripomočke, izdelane iz kakovostnejših materialov, razen zobozdravstvenih pripomočkov,

6. 
tehnično zahtevnejše zobnoprotetične nadomestke iz boljših materialov in fiksne ortodontske aparate ali materiale (ni vključena izdelava zobnoprotetičnih nadomestkov iz zlata), ki vam v obveznem zdravstvenem zavarovanju ne pripadajo,

7. 
zdravila z negativne liste, ki so predpisana na recept.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 9:22:56   
darjatimci
Saj mi preko vrtca ne zavarujemo,govorimo pa za nezgodno zavarovanje.Jaz plačam položnico in potem,če uveljavljaš odškodnino,ti na dom pošljejo polico,ki jo izpolniš in dodaš dokazila in to je to.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 9:53:55   
Anonimen
N & B, sem gledala na Adriaticovi strani tudi nezgodno zavarovanje otroka (link je za dodatno zdravstveo zavarovanje) in to vključuje povrnitev stroškov sobivanja v bolnišnici ob nezgodi otroka, ne pa ob bolezni. Na tem linku od dodatnega zdravstvenega zavarovaja pa je povrnitev teh stroškov v primeru bolezni.

To, kar si ti navedla od Vzajemne, pa je po moje povrnitev stroškov sobivanja nekomu, ki je s teboj v sobi, če si bolana ti kot zavarovanka, in ne če si ti z nekom, ki je v bolnišnici. Vsaj tako jaz to zadevo razumem.

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 12:59:06   
Anonimen
Aha, no, če drugega ne, zavarovale ste jih skoraj vse, torej moram res dobro pregledat ponudbe, čeprav se mi zdi, da bo kar Adriatic v igri. Bomo videli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 13:22:20   
N _ B
Nadstandardno zdravstveno zavarovanje krije v primeru bolezni in nezgod.
Polica zavarovanja je na ime hčerke in imam kot mati pravico bivati z njo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 13:28:29   
NinKa
Naš user posted image je bil lani tut zavarovan pri Adriaticu. Letos morava sam še listek izpolnit pa bo. Mislim, da ga bo mož zavaroval za 6.000 sit + tisto dodatno za kritje sobivanja v bolnišnici.

Men se zdi sicer pretirano, ampak mož je pri tem zlo "haklik", pa se raje ne vtikavam v zneske.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 13:32:59   
darjatimci
Rada bi vas samo opozorila na to so- bivanje pri otroku v bolnišnici,ali to pomeni,da ti ni treba plačati tistega ležalnika,ali kaj?To kar ponujajo staršem v bolnišnicah je porazno.

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 13:41:12   
babylove
user posted image  Zakaj se pa nezgodno zavarovanje navezuje na vrtec/šolo? Ali ni v redu nezgodno zavarovati tudi otroka, ki je doma ali v zasebnem varstvu, saj lahko ravno tako npr. pade s tobogana, stopnic ipd.

user posted image  Pri nas je pogoj za vstop v jaslice zavarovanje civilne odgovornosti. Ali tega v Slo ne zahtevajo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 14:00:37   
darjatimci
Zakaj se pa nezgodno zavarovanje navezuje na vrtec/šolo? Ali ni v redu nezgodno zavarovati tudi otroka, ki je doma ali v zasebnem varstvu, saj lahko ravno tako npr. pade s tobogana,
.To zavarovanje seveda velja tudi v prostem času in na poti.No vsaj pri Slovenici je tako.Včasih,če si zavaroval kolektivno,recimo v šoli ali vrtcu je bil nek popust,sedaj pa mislim,da tega ni več.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
1.9.2006 15:45:33   
SaaS
Dobro, da sem zasledila to temo. V prejšnjem vrtcu sploh niso omenili zavarovanja, jaz pa se tudi nisem spomnila. V tem novem vrtcu, kjer začne zdaj, bom pa vprašala, drugače ga bom pa kar sama zavarovala verjetno pri Adriaticu, saj imam tam tudi druga zavarovanja.
Ne vem, kako da sploh nisem pomislila na to user posted image
Al bina user posted image .

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
3.9.2006 13:59:36   
Anonimen
Ja, bomo zavarovali ta malega. Se mi zdi od vseh ponudb najboljša Adriatic Slovenica, tako da bomo tukaj vzeli zavarovanje za 4.000 sit + 1.950 za bivanje v bolnišnici.

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
5.9.2006 17:26:03   
Grascakinja
Mi imamo bolnico krito iz zavarovanja pri Merkurju že od 1m starosti naprej in se res splača, ker ti bolniška za bolnico ne pripada (razen spremstva tja in nazaj) ter pokrije stroške bivanja in transporta.
Pri triglavu bomo pa še nezgodno zavarovali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
15.9.2006 20:05:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
16.9.2006 9:20:50   
mily
Mene pa zanima to dodatno plačilo za bivanje staršev v bolnici. Mislim a je to tudi če je otrok bolan, ali v primeru take hude poškodbe, da bi moral ostati v bolnici? Jaz sem gledala tele ponudbe, ko smo jih dobili v vrtcu, ampak so nekatere stvari tko dvomljivo napisane, da nč kej urnk ne veš.

< Sporočilo je popravil mily -- 16.9.2006 9:21:04 >


_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: zavarovanje otrok v vrtcu
17.9.2006 21:45:42   
SaaS
Jaz sem šla par dni nazaj na roditeljski sestanek in tudi pri nas je tako, kot pravi Tery, da so otroci v našem vrtcu vsi avtomatsko nezgodno zavarovani.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?