|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jutranji sprejem
26.9.2006 9:39:11   
n*a*
Ste zadovoljni s sprejemom otroka v vrtec - mu vzgojiteljica nakloni dovolj pozornosti?

Pri nas se je pojavil problem, da vzgojiteljica ni vedno na razpolago oz. ne nakaže dovolj pozornosti pri sprejemu in tako pokvari dan otroku in staršem. Kot mamica sem seveda na to še posebej pozorna in občutljiva glede tega, očka je bolj potrpežljive sorte, ampak ravno on je omenil, da se mu to zdi pa že brezveze, ker se mu mudi in se potem ukvarja toliko več časa s hčerko, da jo potolaži oz. v miru odda, ker vzgojiteljica ne opravi tega kot je treba. Sicer nisem hotla komplicirat, ampak mislim, da bom to jasno in glasno omenila, ker zdaj imam pa tega dovolj.

A vi takoj opozorite, če vas kaj moti ali računate s tem, da se sčasoma zadeva sama uredi? user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
26.9.2006 9:42:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu n*a*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 9:48:38   
darjatimci
Ste zadovoljni s sprejemom otroka v vrtec - mu vzgojiteljica nakloni dovolj pozornosti?
.
Do sedaj sem,naš fantič takoj zleze vzgojiteljici v naročje,to še zjutraj res rabi.Težava je ko je že zasedena,ponavadi ima na vsakem kolenu po enega .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 9:48:44   
nataša k
Pri nas se zjutraj vsi dobijo v eni igralnici. To pomeni, da so tudi vse vzgojiteljice tam. Na začetku, ko je še full jokal, je njegva vzgojiteljica prišla do vrat, ga vzela k sebi in mu nežno prigovarjala. Zdaj, ko naš srček prihod v vrtec prenaša OK, brez joka, pa tako ali tako že sam teče v igralnico. Še vedno pa ga VSE vzgojiteljice prijazno pozdravijo. Jaz se res ne smem pritoževat. Nisem imela izkušnje, da bi ga vzgojiteljice ignorirale. Aja, če je bila pa naša zasedena, ker je tolažila drugega jokavčka, je pa vedno prišla tista, ki je bila tisti trenutek pač 'prosta'. Jaz bi na tvojem mestu povedala vzgojiteljici na govorilnih urah. 

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 9:51:02   
Anonimen
Pri nas smo imeli takšne probleme prejšnji dve leti, ko smo imeli eno kozo, samo da tudi jaz nisme mogla otroka pomiriti, pa naj sem počela karkoli že. Vse sem poskusila, res. Vzgojiteljica je bila hladna, natančna, opredalčkana, bi rekla. Dve leti je bil jok, zvečer, zjutraj, v avtu, pred vrtcem, v garderobi, ob oddajanju histerija in tek za menoj. Grozno. Letos pa imamo drugo vzgojiteljico in je vse v redu, otrok je v vrtcu zelo srečen in zelo rad.
Otrok čuti, kakšna je vzgojiteljica, in če čuti, da mu v tistem času, ko mamice ni, njo nadomesti, se odlepi od nje. Če pa tega ne čuti, če ne čuti, da se lahko pocrklja, kadarkoli želi, potem je pa grozno. Poskusi izpostavit problem, seveda na lep način, samo če je vzgojiteljica po značaju taka, kot je bila naša, ne bo bolje. Ampak poskusiti res ni greh, lahko pa bo bolje, kaj pa veš.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 9:55:15   
diva 4
Pri nas je v jaslih tako , da otroka vedno sprejme vzgojiteljica ali pa  njena pomočnica.Ko otroka preobuješ in slečeš , pride kar k njemu in ga vzame v naročje in se gresta cartat in igrat z drugimi otroci.V večji skupini , ki jo obiskuje hči pa je tako , da gre sama v igralnico pozdravi vzgojiteljice , jih včasih objame in so že na vrsti frendi.So pa pri hčeri dobili tri nove otroke v skupino , ki so s 1.9. prvič prišli v vrtec Njih pa vzgojiteljice sprejmejo  tako kot v jaslih. Mene bi tudi motilo , da ne bi vzgojiteljice otrok "prevzele" , ko jih pripelješ v vrtec.Povej vzgojiteljici kaj pričakuješ , ko pripelješ otroka v vrtec.Mislim , da se s pravim pristopom , da vse dogovorit.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 9:58:20   
mily
No pri nas vzgojiteljica lepo pozdravi vsakega otroka ko pride. Tudi če nas slučajno pride kdaj več naenkrat in npr. v minuti dobi 3, 4 otroke, si vseeno vzame čas in vsakega malo objame in jih potem skupaj lepo pospremi v igralnico user posted image . Je res da se že takoj vidi, kire vzgojitlce so tam samo zaradi službe in kire delajo to delo s srcem. Letos imamo veliko srečo in ima Nika super vzgojitlco.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 10:03:54   
srki
V prvem vrtcu, ko je šel prvič v vrtec in je bil med prvimi zjutraj tudi v vrtcu, ga je vzgojiteljica zelo lepo sprejela.

Sedaj pa prihaja v vrtec med zadnjimi, ko je že veliko otrok, se kar sam lepo vključi v družbo in igro.


(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 10:32:21   
Edvina
Zadovoljni smo z jutranjim sprejemom, nasploh smo zadovoljni z vzgojiteljico in njeno pomočnico.
Všeč mi je, ko jo vedno, ko zjutraj pride v igralnico, vzgojiteljica (ali pa katera druga, če nje ni) pozdravi, objame in stisne s sebi.
In tako si vzame 'čas' za vsakega otročka.

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 12:48:15   
bskrle
V jaslih so jih vzeli v naročje in pocrkljali, naša rabi tudi sedaj, ko je v vrtčevski skupini, jutranjo dozo pestovanja, zadnjič sem šla pogledat in je bila več kot 10 min pri vzg. v naročju.  
Ta novi pomočnici (je na novo in še zelo mlada) sem rekla, da naša to rabi in da bo potem vse v redu. 
Poznajo pa vzg. skoraj vse otorke po imenu, tkao da ni težav. 

(odgovor članu Edvina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 13:34:46   
BarbaraE
Pri nas imamo to srečo, da zjutraj ni veliko otrok, tako da je naša vzgojiteljica "frej". Naša princeska zjutraj vedno joka, jamrat začne pa že doma in v avtu. To je že prej počela, če se je predčasno zbudila, ko sem šla jaz v službo in je jokala, babi jo je pa cartala. No, sedaj je namesto babi vzgojiteljica, ki jo tudi pocarta - zadnjič sem jo slišala rečt: ja, nika, lubica mala moja, ne jokat. Pa sem bila potolažena. Meni je najbolj pomembno, da znajo otroka potolažit. In kot sem danes zjutraj slišala, je imela včeraj krizo samo zjutraj, potem pa cel dan nič jokanja.
In ja - sprejem zjutraj je pomemben, kot tudi način, kako otroka potolažit.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 13:51:21   
Gina
Ja, resnica je, da vse vzg. nimajo enakega občutka za reči. Jaz kot starš pričakujem, da če bo moj otrok jokal in se me oklepal, da bo vzg. pomagala in ga vzela k sebi, ne pa da bo čakala, da se ga jaz "rešim" in bo sam šel do nje. Ampak po moje ni problem, če je vsaj starš malo bolj ozaveščen. Jaz sem tudi že kdaj kakšni novi otroka dobesedno v roke porinila, ker ga sama ni vzela. To moraš tudi znat kot starš, čeprav se ti srce trga, pa se ti zdi, da komu ni mar za tvojega otroka, da ne pristopi zraven. Ampak se mi zdi, da je kakšna vzg. samo malo bolj "štorasta", ne dela tega nalašč. Jasno da obstaja tudi kakšna, ki se ji pač ne ljubi in ji ni.... Po moje ni nič narobe, če ji poveš, kaj pričakuješ.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 14:04:22   
muška
naša otroke vedno na glas pozdravi in opozori še ostale otroke, češ ta pa ta je prišel user posted image
, ko pa ima mali krizo, pa vedno pride k vratom po njega, ga vzame v naročje in se ukvarja z njim. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 16:20:02   
Katrin
Zaenkrat sem s sprejemom otroka zjutraj zadovoljna. Vzgojiteljica vedno na glas pozdravi, nato pa otroka vzame v roke. Včeraj in danes je šla naša mala user posted image  celo sama v igralnico in k vzgojiteljici, ki jo je vzela v naročje. Če bo šlo tako naprej, nimam pripomb.

Lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: jutranji sprejem
26.9.2006 16:40:20   
sanasan
pri nas so vedno zelo pozorne, pa četudi imajo sedaj, ko je prišlo kup novih otročkov, ki jokajo, obe roki in nogi zasedeniuser posted image
so nam pa zadnjič povedali na roditeljskem, da je to tudi zapisano v kurikulumu vrtcev t.j.individualni pozdrav vsakega otroka, ko pride

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: jutranji sprejem
27.9.2006 7:36:35   
Grascakinja
Pri nas se zjutraj zbirajo vse skupine istega vhoda v eni igralnici. Tudi če naše vzgojiteljice še ni, jo vedno vzamejo v naročje in pockrljajo vsaj za nekaj minut. Včasih ima v vsaki roki enega otroka, se je pa že zgodilo, da je tudi po 3 ali 4 naenkrat crkljala kar sede na tleh.
Če vidim, da je veliko "prihodov" sama še ostanem s tamalo malo v garderobi in med igro počakam, da je vzgojiteljica spet prosta.
Jutranji sprejem lahko naredi ves dan ali prijeten ali pa katastrofo. Poskusi se na lep način pomeniti z vzgojiteljico. Povej ji, da veš, da otrok rabi zjutraj malo crkljanja in objem, da se bo počutil sprejet in mu ne bo tako hudo in jo prosi, če ti lahko pomaga, da bodo vaša jutra prijetnejša. Lepa beseda lepo mesto najde.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?