|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vodena kila pri fantkih
18.10.2006 10:19:52   
Nety
Čau,
doma imamo 1 mesec starega fantka, danes pa je babica, ki ga še obiskuje in kopa opazila, da ima najbrž vodeno kilo. Zanima me, kaj to pravzaprav pomeni, kako pride do tega in na kaj moram pazit sedaj?
Hvala vnaprej z razlago...
Nety
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vodena kila pri fantkih
18.10.2006 10:56:36   
darjatimci
Naj te potolažim,da vodna kila ni nič hujšega pri fantkih.Tvoj je še majhen in pediater ti bo sigurno povedal kako in kaj,še vedno je možnost,da se jajček spusti sam od sebe in operacija ne bo potrebna,razen če je kaj kompliciranega.Počakaj na posvetovalnico in tam boš dobila navodila.Pomagati pa mu ne moreš nič,to ga tudi ne boli.Zato res ne skrbi,pa srečno.

(odgovor članu Nety)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vodena kila pri fantkih
18.10.2006 11:14:05   
Anonimen
Pozdravljena!!!
Našemu Timiju je bila disgnosticirana pri nekaj mesecih vodna kila ali hidrokela.
V jajčku ali jajčkih se nabere tekočina in jajčka otečejo.Tako je ta stvar.Mi smo bili na obisku pri urologu,ki pa je rekel naj počakamo do treh let otrokove starosti,ker se take kile pri marsikateremu absorbirajo,zato smo bili na naslednji pregled naročeni sedaj,ko je dopolnil tri leta.Na žalost se tekočina ni absorbirala in bo potrebna v naslednjem letu operacija,ki pa ni nič komlicirana.
Prej pa tega ne delajo,vsaj tu na obali ne.

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vodena kila pri fantkih
18.10.2006 19:04:23   
Anonimen
Hidrokela je kar pogosta in se običajno popravi sama od sebe. Ne gre za to, da moda ne bi bila spuščena, kot je napisala darjatimci. Prav tako pa voda ni v modih ampak ob modih. To lahko opaziš tudi sama, verjetno je včasih več včasih manj vode.
Kot je že bilo napisano, nič nevarnega in nič bolečega. Zato ne skrbi.

Mene je bolj zmotilo to, da mi nihče nič ni rekel in razložil, samo v porodnem kartonu sem videla s križcem označeno, da gre za hidrokelo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vodena kila pri fantkih
19.10.2006 19:06:50   
* Mateja *
Naš Nejc jo ima tudi, sedaj že nekaj mesecev in smo bili na posvetu pri splošnem kirurgu in ni rekel nič posebnega, naj kili damo dovolj časa, morda bo zginla sama od sebe. Če ne, pa kot je napisala Neva , lahko operirajo. Menda to ni nič takega. Moj jo je dobil, ko je en teden mel drisko in mu je očitno ratala od napenjanja. Ima pa enkrat večjo, drugič manjšo, se kar spreminja. Boli ga pa ne, le včasih se prime za tisto stran.  Jaz upam, da bo zginla sama od sebe, če ne pa vsaj upam, da se da z operacijo lahko zavleklo vsaj toliko, da lahko otroku razložiš kaj in kako. Se mi zdi, da ko je majhen, ni take panike, zdej je pa glih tok velik, da se mu ne da dopovedat, da bo moral verjetno mal bolj počivat.
Ne se sekirat, po naših izkušnjah je taprava dimeljska kila tapravi user posted image vodna pauser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?