|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zabasan nosek
7.11.2006 11:25:52   
taca
Hojla punce!
Jaz se ne morem in ne morem znebiti polnega noska smrkljev. Stari smo 4 m. Fiziološko mu ulivam 5 - 10 x na dan. Saj ne, da ma zasušeno, samo skoz mu v grlu hrope noter. Probala sem tud že s pumpico. Saj mu potegnem ven, pa je še kar polno. Ma kar v plučih. ne vem več, kaj naj delam. Po prsih mu mažem z materino dušico, zvečer, ko gre spat mu grejem plučka, pa še kamilčno paro naštimam v posodo. Čisto sem že obupana.
A ma katera še kakšno drugo metodo?

LP
Obupana Taca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zabasan nosek
7.11.2006 11:43:35   
Baucka
Ema je bila tudi prehlajena pri 4 mesecih in nam je zdraven fiziološke pomagala krema Baby Luuf, katero kupiš v Avstriji. Namažeš po prsih in hrbtu in nato greješ.
Poskusi še vzdigniti vzglavje za 30 %, mi smo jogi  z eno odejo stopničasto podložili in nato otrok lažje diha.

(odgovor članu taca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zabasan nosek
7.11.2006 12:19:26   
marjetica10
Jaz bom kar kopirala besedilo, ki sem ga že v septembru pisala v postu "Pumpica za nos". Pri nas je metoda bila učinkovita in nosek v parih dneh čist.

Moj sinček (star tri mesece in pol) je imel že več kot en teden zamašen nosek. Dihal je sicer normalno in tudi spal je normalno čez noč, le občasno pa se je slišalo hropenje iz zamašenega noska.
Nosek je bil zamašen više, tako da čičenje s fiziološko in nato s svaljki vate, kot nekateri na sorodnem forumu predlagajo, ni kaj dosti pomagalo. Pumpica, ki smo jo imeli doma pa sploh nič ni potegnila ven.
Po nasvetu prijateljice sem vzela konico pumpice, šla v trgovino, kjer prodajajo vrtne cevi user posted image  - ja točno tako in kupila gumijasto cev, ki se je lepo prilagajala konici pumpice (kjer sicer originalno pride gumijasti del, ki ustvarja vakuum).
Sinčeku sem najprej v nos špricnila fiziološko raztopino in nato s pumpico "naredi si sam" (konica v nosek, drugi konec cevi pa v moja usta) precej hitro in za malega neboleče ven potegnila precej materiala (toliko ga v celem tednu čiščenja nisem uspela). Ob drugem čiščenju se sinček niti malo ni več upiral - tako da dvom, ali ga mogoče to boli, je odpadel.user posted image

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zabasan nosek
7.11.2006 12:27:35   
taca
Marjetica, katera trgovina pa prodaja tako tanke in mehke cevkice? -Kje si ti kupila?

LP
Taca

(odgovor članu marjetica10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zabasan nosek
7.11.2006 13:11:31   
dskubin
Drugače se tako stvar tudi kupi, najbrž je malo dražje, kliče pa se Narhinel. Jaz sem to nabavla v Italiji za 8 evrov, smo zelo zadovoljni. Nisem niti pomislila, da bi si to sama naredila, ampak sigurno se da. Res zvlečeš ven čuda. Na Madžarskem imajo pa baje tako, ko se cevka da na sesalec, tko da je še lažje. Poglej pod narhinel ali aspirator za nos, sem že ene 2x, 3x pisala o njem.

(odgovor članu taca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zabasan nosek
7.11.2006 14:40:44   
karla 04
Cau!

Tudi mi smo se matrali z vsemogocimi pumpicami in ni slo, pa se bala se jih je ful. Sedaj imamo pa Narhinel in je super. Najprej ji fino naspricam s Sterimarjem, pol pa z Narhinelom zbrizgam. Super gre in se nic se ne bioji, se smesno ji je.
Link do Narhinela:
http://www.babymarket.it/babymarket/narhinel/usa.htm

LP, K

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zabasan nosek
7.11.2006 15:46:57   
marjetica10
Taca, cev niti ni tanka, saj je konica pumpice kar široka (mislim tisti del, kamor sem nataknila cev). Edina cev, ki je bila prave mere, je bila navadna cev za zalivanje user posted image .
Če bi še vedno bila doma blizu Italije, bi tudi jaz nabavila Narhinel, ker sem tudi drugje slišala pohvalne besede. A ko je imel mali zamašen nosek, ni bilo časa za izlet. Mojo pumpico "naredi si sam" bom očitno še naprej uporabljala, ker uspem prav lepo sčistit nosek.

(odgovor članu taca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zabasan nosek
7.11.2006 17:25:36   
Baucka
Mi tudi imamo Narhimel. Doma smo iz Štajerske in mi ga je ena prijazna forumka iz Nove Gorice poslala po pošti in sem ji zelo hvaležna. Ne bom pa vam povedala katera, da je ne boste preveč zagnjavile.

Super je če si pomagamo. Katere so bližje Italiji pošljejo ta zdravila oz. pripomočke nam katerim je Italija daleč in me katere smo bližje Avstriji pa vam zdravila oz. pripomočke iz Avstrije in bo nam vsem lažje.

(odgovor članu taca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je dojenje po enem letu še koristno za otr...
Do kdaj dojiti? Ima dojenje po enem letu še koristi za otroka? Kaj pa za doječo mamico?
Izračun vibracije otrokovega imena po nume...
Izbrati pravo ime za otroka je izjemno težka naloga. Če želite, da ima ime vašega otroka vibracijo, ki bo odsevala njego...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?