|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 10:06:18   
BABY LOVE
POZDRAVLJENE! RODILA SE MI JE HČERKA IN ŽAL NJEN "PREČUDOVITI" OČKA NE ŽELI PRIZNATI OČETOVSTVA IN PLAČEVATI PREŽIVNINE. TOREJ SEM SE ODLOČILA DA BOM VLOŽILA TOŽBO ZOPER NJEGA NA SODIŠČE ZA UGOTAVLJANJE OČETOVSTVA IN ZA PREŽIVNINO. ZANIMA PA ME KAJ VSE LAHKO NAVEDEM KOT STROŠEK RAZEN PLENICE, OBLAČILA IN NAKUP HIGIJENSKIH PRIPOMOČKOV ZA OTROČIČKA. PRAV TAKO ME ZANIMA ČE MORDA KATERA VE KAKO DOLGO BI NAJ TA POSTOPEK TRAJAL NA SODIŠČU IN KOLIKO PREŽIVNINE LAHKO ZAHTEVAM OD NEGA. STANJE JE SLEDEČE, PREJEMAM 71.000 SIT PORODNIŠKE IN 20.000 SIT OTROŠKIH, OD TEGA MORAM VSAK MESEC PLAČATI KREDIT ZA AVTO TAKO DA MI NA KONCU OSTANE CCA. 45.000 SIT ZA TAMALO IN ZA MENE ZA VSE KAR POTREBUJEVA. KO SEM OČETU MOJE HČERKE REKLA ZA PREŽIVNINO MI JEuser posted image REKEL DA GA NAJ NE IZISLJUJEM. JE PA TAKO, DA JE DEČKO URADNO BREZPOSLENA OSEBA, VENDAR PA DELA NA ČRNO IN IMA MESEČNO CCA. 300.000 SIT PRIHODKOV. SEM ŠLA NA SOCIALNO IN SEM ŽELELA ZAPROSITI ZA SOCIALNO POMOČ IN MI JE TISTA user posted image TETA TAM REKLA, DA JE ŽAL NE MOREM DOBITI, KER BI NAJ IMELA PREVISOKE PRIHODKE OZIROMA, DA IMAM TO ČISTO DOVOLJ KAJ PREJEMAM ZA MENE IN ZA OTROKA. BILA SEM ZELO JEZNA, DA BI BABNICI TAM LAHKO TAKOJ VRAT ZAVILA. VRJETNO SE TAM NE ZAVEDAJO, DA IMA ČLOVEK TUDI POLOŽNICE ZA PLAČEVAT IN DA MORAŠ TUDI NEKAJ JESTI.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 10:34:08   
lan
Joj sem tako jezna,ko kaj takega preberem.A ni žalostno,da ti reče,da imaš mesečno dovolj približno 100.000 SIT,user posted image user posted image ,da jo ni sram.Sej ne morem verjet v kakšni državi živimo.
Očeta svojega otroka pa fajn oberi,ker je navaden user posted image !

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 11:28:17   
triša
1. Prodaj avto, kupi cenejšega!
2. Nevem zakaj imate ženske otroke kar z nekom.user posted image
3. Preberi teme za nazaj stokrat obdelano.

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 11:38:07   
SašaR
triša - a imaš ti otroka, a ti koga resnično ljubiš,...???

Ne veš, vendar je veliko moških ki se po rojstvu otroka veliko spremenijo, tudi toliko, da rečejo da otrok ni njihov. Kdo pa pravi, da ima baby love otroka kar z nekom,..
Daj nehaj s takimi bolnimi.

Pa prosim ne me kregat,... ampak tako me pa kar pogreje.

BABY LOVE, socialna služba je za delati narobe ne prav, to jaz spoznavam iz dneva v dan, sedaj ko sem dobila službo in sva se z možem zmenila da se zamenjava na porodniškem. Jaz dobivam sedaj starševski dodatek mož pa bo dobival porodniško. Kaj se zgodi. Za mesec dni so nama skrajšali "porodniško". Če bi bila jaz doma bi bila do otrokovega 1.leta, mož bo pa samo do 11. meseca. Mu kao več ne pripada. In imajo še mnogo takih bolnih,...

Jaz ti želim da ti uspe čim prej, saj res ne moreš živeti s tako majhnimi dohodki. Pomoje lahko daš tudi hrano notri kot strošek.

Upam da ti uspe čim prej.


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 11:44:36   
jasnika
ja tako pač je in tako bo ostalo, takšnh kot is ti je na stotine v državi, sicer pa nobenemu na socialnem ne gledajo če ma kredit in zakaj ga ima, to je pač bila tvoja prostovoljna odločitev in tako bo ostalo

vem da ti je težko, ampak čimprej se sprijazni z situacijo prej ti bo lažje s tem pa ne mislim da obupaj, ravno nasprotno

je pa res, čeprav se bo grdo prebralo pa vendar, če si ne moreš privoščit kredite, pa prodaj avto-ŽAL ampak tako je

nikjer ti ne bojo gledali kakšni so tvoji dejanski stroški

poglej na finančne dileme starševstva in ti bo kaj več jasno ali pa tudi ne

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 12:04:14   
NTS
Jaz sem na istem kot ti.
70 porodniške in 20 otroških, ko pa sem šla k moji socialni delavki mi je gospa "prijazno" povedala da to ne morejo biti moji resnični dohodki, ker potem ko plačam najemnino 60.000 mi za preživetje ne ostane skoraj nič. Jaz sem jo samo debelo pogledala in res sem ostala brez besed.
To je ves moj prihodek, delati (na črno) ne morem ker je punčka še premala in se dojima (je cenejše), živim daleč proč od babic tako da tudi nimam nikogar ki bi mi otroka lahko popazil.
pa saj bo nekak. Tudi pri tebi, glavo gor in ne se sekirati preveč.

Na socialni ti pripada 2x na leto izredna socialna pomoč (če imaš kakšen opomin elektrika, kurjava..)
ko boš to porabila ti pripada še izredna pomoč tvoje občine (pri nas to ureja tajnica župana).

Lahko pa ti če želiš na ZS pošljem kako sem jaz napisala PREDLOG ZA IZDAJO SKLEPA O PREŽIVNINI.

user posted image user posted image user posted image
za tebe in tvojega angelčka, pa ne se sekirati, življenje ima ponavadi vedno načrt kako stvari urediti.

lp
nts

_____________________________

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Preživnina in očetovstvo
1.11.2006 12:11:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO:
zanima me pa kaj vse lahko navedem kot strošek


Zelo podobna tema je odprta na forumu Finančne dileme starševstva:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1166727


p.s. Velike črke pomenijo kričanje. Piši naslednjič z malimi user posted image .

(odgovor članu BABY LOVE)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 12:56:24   
triša
Saša ne bom te kregala samo to ti povem, de imam otroka, pozno pri 35. Šele sedaj, ko sem srečala svojo sorodno dušo in si uredila življenje (tudi tako, da če do česa pride lahko zanj skrbim sama). Kar se mi definitivno, ne zdi  prav nič bolano.
Aja še tole, ja tudi jaz ljubim in to svojega moža in svojega otroka zelo. 

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 13:11:08   
neisha
IZVIRNO SPOROČILO: BABY LOVE
SEM ŠLA NA SOCIALNO IN SEM ŽELELA ZAPROSITI ZA SOCIALNO POMOČ IN MI JE TISTA user posted image TETA TAM REKLA, DA JE ŽAL NE MOREM DOBITI, KER BI NAJ IMELA PREVISOKE PRIHODKE OZIROMA, DA IMAM TO ČISTO DOVOLJ KAJ PREJEMAM ZA MENE IN ZA OTROKA. BILA SEM ZELO JEZNA, DA BI BABNICI TAM LAHKO TAKOJ VRAT ZAVILA. VRJETNO SE TAM NE ZAVEDAJO, DA IMA ČLOVEK TUDI POLOŽNICE ZA PLAČEVAT IN DA MORAŠ TUDI NEKAJ JESTI.

Tista "teta" tam ne odloča o teh stvareh, ampak zakon. Dela po navodilih Ministrstva za delo družino in socialne zadeve. Saj veš kako pravi pregovor "Don't kill the messenger!"

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 15:48:01   
BABY LOVE
Triša nimam otroka kar z nekom, tega fanta sem imela iz vsega srca rada in še ga imam danes, je pač žal tako, da nekaterim ljudem pomeni denar čisto vse tako kot očku moje princeske. Ni mi žal da sem se odločila za otročička, čeprav sem vedela, da bom ostala sama, žal mi tega srce ni dopuščalo. Je pa tako, da do nastopa porodniške sem imela službo, ker pa v podjetju kjer sem bila zaposlena  ni bilo več vse tako biserno mi pogodbe niso podaljšali. Ne želim da me sedaj kdo obsoja da sem se odločila za otročička. Imam starše pri katerih živim in mi tudi ti pomagajo kolikor mi le lahko, a kljub temu želim biti čim bolj neodvisna od njih saj konc koncu oni niso dolžni skrbeti za mojega otroka, to je njihova dobra volja. . Je pa tako, da pri nas v MB moraš na socialnem iti do socialne delavke ji razložiti zakaj potrebuješ denar in kakšne prihodke imaš in potem ona odloči, če ti bo dala vlogo za denarno pomoč ali ne. Tako pač žal je. Država pa se pritužuje kako malo nas je v naši domovini po drugi strani pa nič ne naredijo za mlade družini in mamice samohranilke. 

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 18:47:33   
neisha
IZVIRNO SPOROČILO: BABY LOVE

Je pa tako, da pri nas v MB moraš na socialnem iti do socialne delavke ji razložiti zakaj potrebuješ denar in kakšne prihodke imaš in potem ona odloči, če ti bo dala vlogo za denarno pomoč ali ne. Tako pač žal je. Država pa se pritužuje kako malo nas je v naši domovini po drugi strani pa nič ne naredijo za mlade družini in mamice samohranilke. 


Sistem je povsod enak. Ona ti je samo skrajšala vse poti, ki bi jih morala prehodit, ker ve, da ne boš dobila pomoči (presegaš zakonsko določen cenzus). Ne krivi socialnih delavk. Nimajo te moči, da bi odločale, kdo bo dobil pomoč in kdo ne.

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
1.11.2006 23:56:42   
Anonimen
Vidim, da so se vse osredotočile na finance oz. na izterjavo preživnine in pa na kritike CSD-jev, o očetovstvu ti pa nobena ni nič rekla... user posted image
Dokler gospod otroka ne prizna za svojega, mu ne moreš nič. Od njega ne moreš zahtevati niti tolarja za otroka, on pa ti ga ni dolžan dati. Če si prepričana (in vidim, da si), da je otrok njegov, ti torej preostane samo še to, da ČIMPREJ PO OTROKOVEM ROJSTVU na pristojno sodišče v tvojem kraju oddaš tožbo za ugotavljanje očetovstva. Kako hitro boste na vrsti, je odvisno od kraja, v katerem si. Jaz sem v Ljubljani oddala tožbo za izpodbijanje očetovstva (postopek je isti drek, takorekoč), zraven sem še pripisala, da prosim za prioritetno obravnavo zaradi birokratskih nesoglasij zaradi dejanskega stanja, pa sem čakala 10 mesecev. Koliko bi brez tega, raje ne pomislim. Na sodišče bodo poklicali tebe in njega. Ti NUJNO pridi. Če njega ne bo, ga imajo pravico poklicati še 2x (kar zadevo seveda zavleče za nekaj mesecev), če pa tebe ne bi bilo, bi pa šteli, kakor da umikaš tožbo, tako, da NUJNO POJDI. Na sodišču bosta morala oba razložiti svojo stran zgodbe. Če se ne bosta mogla uskladiti in če iz vajinih besed ne bo razvidno, da je on res oče, potem lahko sodišče odredi DNK test (zanj in za otroka). Če ga bo zavrnil, bo avtomatsko vpisan kakor oče otroka. Če ga bo sprejel in če bo test pokazal, da JE oče, bo test moral plačati on (cca. 230 jurjev). Če bi test pokazal, da on NI oče, pa je ta strošek tvoj.
Ko greš oddajat tožbo v vložišče sodišča, ti priporočam, da (glede na nizke dohodke) zaprosiš za BPP (brezplačno pravno pomoč). K tožbi pripiši tudi opis svojega finančnega stanja in zaprosi za oprostitev sodnih stroškov (zaradi ogroženosti preživetja, v kolikor bi jih morala plačati). Naslov tožbe napiši "Tožba za ugotavljanje očetovstva, prošnja za prioritetno obravnavo in prošnja za oprostitev sodnih stroškov". Tako sem napisala jaz, pa je bilo vse odobreno in rešeno v 10-ih mesecih.
Ko boš pa dobila odločbo o tem, da je on res oče, pa vložiš še tožbo za določitev preživnine in stikov. Kot bivša izvenzakonska partnerja vaju bodo najprej povabili na razgovor na CSD. Nujno se ga udeleži. Če pa njega ne bo, je pa to tako ali tako plus zate, saj CSD mnenje o vaju pošlje na sodišče. Mnenje je za sodnika neobvezno pri odločitvi, vendar ga 99% sodnikov upošteva (da jim ni treba preveč razmišljati). Njegova brezposelnost ni opravičilo za neplačevanje preživnine. V tožbi zahtevaj preživnino za otroka od rojstva dalje. Večinoma sodišče to odobri, sploh pa, če je pred tem trajal še postopek za ugotavljanje očetovstva (kakor pri tebi). V trenutku, ko boste vse to rešili, ti bo dolžan za 2 leti preživnin, to je pa že kar simpatičen znesek, glede na to, da manj kakor 25.000 SIT mesečno ne boš dobila.
Je pa res, da če nima službe, mu težko kaj vzameš, sploh pa, če nase nima napisanega niti avta ali stanovanja lai pa česa drugega, kar bi se dalo zarubiti. Poleg preživnine se morate dogovoriti tudi za stike in tukaj pazi - ali sploh želiš, da ima tak človek stike s tvojim otrokom? To ni oče. To je semenodajalec. Jaz takemu ne bi pustila, da se mojemu otroku približa. Jaz pravzaprav takega človeka sploh ne bi priznala za otrokovega očeta. In če sklepam, kakšen je tvoj, mu tudi na kraj pameti ne bo padlo, da bi šel ON vložiti tožbo za ugotavljanje očetovstva. Razmisli, ali se sploh splača. Kajti ko bodo stiki sodno določeni, mu jih ne smeš preprečevati, drugače lahko on toži tebe. In boš izgubila tožbo.
Ko boste to uredili... no, predvidevam, da od njega kljub temu ne boš dobila preživnine za otroka. Pazi predvsem na to, da preživnina in stiki niso povezani. Četudi ti on ne plačuje, mu ti stikov ne smeš prepovedati, drugače te on lahko toži in v skrajnem primeru celo zahteva skrbništvo.
No, ti pa lepo počakaj, da ti on 3 mesece zaporedoma ne bo nič plačal. Ko bo tukaj treji mesec in denarj aod nikoder, pa ti lahko na istem sodišču vložiš tožbo za izterjavo preživnine (vzeli mu bodo vse, ampak zadeva traja) in istočasno tudi vlogo na Jamstveni sklad za izplačilo nadomestila preživnine. Nadomestilo boš dobila že naslednji mesec (torej 4. mesec po pravnomočnosti sodbe o preživnini), žal pa samo v znesku okrog 18 jurjev (ne glede na to, kolikšno preživnino boste določili na sodišču). Potem bosta pa Jamstveni sklad in sodišče SKUPAJ ****la njega za npr. 25 jurjev mesečno + obresti + sodne stroške + še kaj, verjetno. Njemu se ne splača, ampak ti oz. otrok bosta pa dobila (slej ko prej, čeprav bo otrok takrat verjetno že v šoli).
Evo, točno s tem se zdaj jaz zajebavam. user posted image

Kljub temu pa ti predlagam, da še enkrat fajn razmisliš, ali ga sploh želiš za otrokovega očeta. Če njemu to ni v interesu, potem se ti tožb z njegove strani ni treba bati. In dokler ni sodno določen za očeta, nima do otroka nobenih pravic. Če se mu sprdne čez ene par let, da bi pa on rad videl otroka ali kaj podobnega, se ga bo obravnavalo kot tujca, ki nadleguje tebe in otroka. Za kaj takega so pa zagrožene zaporne kazni, ne samo denarne. In po 5-ih letih je zanj prepozno, da vloži tožbo. Tudi, če bi jo, bi bila zavrnjena, ker bi on zamudil rok. Otroka ne bi imel nikoli več (tega).

Jaz bi naredila tako. Izbrisala bi ga iz svojega življenja. In ko boš v prihodnosti srečala moškega, ki te bo vreden (seveda v kompletu z otrokom), bo ta moški lahko tvojega otroka posvojil samo s tvojim dovoljenjem. In bo on oče. Ker si bo to zaslužil. V nasprotnem primeru bi pa potrebovala dovoljenje bivšega (biološkega očeta), katerega pa sigurno ne bi dobila (že zaradi maščevanja, če ne zaradi česa drugega).

Razmisli, bejba... RESNO RAZMISLI... dokler imaš še čas...

(odgovor članu neisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PREŽIVNINA IN OČETOVSTVO
7.11.2006 19:16:36   
MAREC06
Triša,
lahko te je sram, da pišeš, kako si ti preskrbljena, če do česa pride, zakaj pa si prejšnji mesec pisala, da boš še razmislila, če boš delala 1/2 delovni čas, ker ti bo premalo ostalo od plače? ne vem, komu lažeš in pljuvaš po drugih, ki so pač v stiski. Najprej spravi v red sebe, potem pa pridigaj drugim.
Babylove tebi pa veliko sreče in cartanja s tvojo dojenčico.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?