|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje
24.11.2006 12:42:32   
45ziga
Prosim za nasvet, tolažbo! Naš točno 3 tedne star fantek vsako noč manj spi. Na začetku je spal tudi po 4 ure skupaj, potem je nekaj dni jedel na 2 uri in zaspal naprej, zdaj pa se zbuja vsako uro. Pije in se crklja tudi po 40 min, tako da nič ne spim. Res pa je, da sem mu v ustka dala mezinček in je vlekel, torej ni vedno, ko se zbudi lačen. Oci ima popolnoma odprte, ko ga dam v poseljico gode, je cisto zbujen. Zakaj se zbuja? Je mogoce zamenjal dan za noč? Že skoraj od rojstva namreč spi popoldne od 12h,13h do 19h z enim ali dvemi vmesnimi dojenji. Je to preveč? Zdi se mi, da zdaj, ko podaljšuje trenutke budnosti, to počne ponoči, namesto podnevi.Nekateri svetujejo, da ga podnevi zbujas na 1,5 ali 2 uri, podojis in ga cim bolj zbudis.Potem naj bi ponoči vač spal. Ponoči skusam dojiti v temi in tisini, podnevi spi na svetlobi, res pa je, da ni prav hrupno. Naredimo vec hrupa? Kaj pa duda? Odsvetujejo jo 4-6 tednov, da se navadi dojiti.   Se bo sam od sebe navadil spati ponoci ali je treba kaj narediti za to? Hvala za nasvet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje
24.11.2006 12:54:30   
trdozimc
Univerzalnega recepte najbrž ni. Ti povem, kako je bilo pri našem.

Naš Jan je bil v bolnici pod lučko in to predvsem ponoči in je prav veselo zamenjal dan za noč. Torej bedel in spal enako kot tvoj. Ko sem prišla domov, sem poskrbela, da je podnevi bedel, čeprav sem sama hodila okoli kot zombi. V glavnem ko sem kuhala, se tuširala................ je bil vedno v ležalniku ali košku poleg mene, skozi sem mu kaj govorila, pela, poslušala sva radio..... V glavnem bolj malo sem mu pustila spati in redno sva se dojila oz. kasneje hranila na min. 3. ure na dan, čeprav sem ga včasih zbudila. Vem, da se najbrž kruto sliši, ampak malček je v enem tednu spal ponoči in manj podnevi. user posted image

Je bil pa tudi tak, da je skozi moral sesat, čeprav ni bil lačen. Zato sem mu dala dudo že zelo hitro (pri 1. tednu), kljub prepričanju, da mu je ne bom. Dojil se zaradi tega ni nič slabše.

Poskusi. Veliko sreče!

(odgovor članu 45ziga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje
24.11.2006 14:09:07   
Jančika_
Moja dva se nista zaradi dude nič slabše dojila. Jaz bi mu jo dala. Drugače pa mislim, da kar dobro delaš (podnevi spanje na svetlobi, ponoči tema in tišina) - vztrajaj pri tem. Mogoče poskusi ob tistem popoldanskem spancu malo bolj ružiti po bajti, da se bo zbudil. Moja slaba izkušnja pri taprvem je bila tudi to, da sem mu vsakič, ko se je ponoči zbudil, dala joško. Revež zaradi prepolnega želodčka sploh ni mogel spati! Šele ko sem to ukinila, je začel lepo spati.

Odgovor na tvoje vprašanje, če je treba kaj narediti za to, da se otrok nauči spati ponoči - ja, je treba. Pokažeš mu, da ponoči ni akcije; seveda je pa pri vsakem malo drugače in eni se naučijo prej, drugi kasneje. Opazuj ga in poskusi ugotoviti, kaj mu paše.

(odgovor članu 45ziga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje
24.11.2006 16:17:40   
monika30
Jaz bi tudi poskusila z dudo. Enim so dudo sestre dajale že v porodnišnici. Mislim, da se ne bo zaradi tega slabše dojil.

JAz sem tudi začela zelo zgodaj uvajati obred pred spanjem (kopanje). Pa ponoči sem ga včasih tudi samo malo pocartala, pa je zaspal nazaj. Se strinjam z Jančiko, da tudi zaradi prepolnega želodčka težje spijo.
Tudi jaz sem se trudila, da sem ga imela vsaj popoldne od 18 budnega.

Aja, glede dolžine dojenja. Tudi mi smo se dojili pribl 40 minut ponoči. Pol sem pa prebrala knjgo E. PAntley: Otroško spanje - brez joka v sanje, kjer piše, da podoje ponoči skrajšuješ tako, da ko malček neha intenzivno sesati, mu poskusiš dat zizo ven iz ust. Če hlasta za zizo, mu jo zopet daš in ko začne zopet manj piti, spet daš ven. Po nekaj poskusih ne zahteva več zize, ampak zaspi. Ne vem, če sem ti dobro razložila, ti pa svetujem to knjigo za prebrat.

Sej bo kmalu pogruntal.
Lp

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje
25.11.2006 21:30:28   
Sonrisa
Samo glede dude - dala sem ji jo takoj na začetku, ker bi drugače bila nonstop pri meni priklopljena. In potem ni znala več pri meni vleči in sem se kar namučila, da sva se nazaj ujeli. Pri večini pa res ni problemov. Torej, kar poskusi.

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?