|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   študentke - zdr. zavarovanje otroka
9.7.2004 14:41:26   
Una
Hej!
Hotela sem, da bi bil sin zavarovan po meni, pa so mi rekli, da po meni ne more bit, ker sem sama še študentka in sem družinsko zavarovana po mami. Da je lahko samo po očetu zavarovan. Pa me zanima, kako ste ve to uredile in kaj se zgodi, če je študentka samohranilka in očeta ni. Po kom je potem otrok zavarovan?
LP, Una
Neposredna povezava do sporočila: 1
   študentke - zdr. zavarovanje otroka
9.7.2004 14:47:39   
dory
Jaz sem ostala sama z otrockom pa se studentka sem, tako je zavarovanje prevzel moj oce in sicer dokler se redno ne zaposlim..potem po otrocek zavarovan po meni

papa,teja

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   študentke - zdr. zavarovanje otroka
10.7.2004 7:51:03   
Maš
Ahoj!
Pri meni je bilo isto kot pri tebi, Una, tako da je punči zdaj zavarovana po svojem očetu. Sicer sem samohranilka, ampak imamo urejeno očetovstvo, tako da ni bilo variante, da bi jo zavarovala po sebi oz. po moji mami. Ne vem pa, kaj bi bilo, če je njen očka ne bi hotel zavarovati, kar je že tudi enkrat grozil. Najbrž bi v takem primeru lahko bila po meni.
Pozdravček!

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   študentke - zdr. zavarovanje otroka
20.7.2004 11:10:43   
nancy
Maš,
A potem je otrok lahko vseeno zavarovan po očetu, čeprav sem jaz samohranilka? Jaz sem trenutno namreč na zavodu in sem zavarovana kot občanka, tako da bi bilo fino, če bi lahko otročka zavarovala po očetu.

Lep pozdrav

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   študentke - zdr. zavarovanje otroka
20.7.2004 11:37:12   
NinKa
Oj,
pri meni je pa tok, ker sem prisiljena pavzirat in stem sama placujem obe zavarovanji je misko brez problema zavarovan po meni.

Sploh ni doben nic kompliciral ko sem sla to urejat - vse blo ok, v 10 minutah.

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   študentke - zdr. zavarovanje otroka
21.7.2004 9:53:15   
Maš
Živjo, Nada!
Ja, če boste uredili očetovstvo, potem je vsekakor otroček lahko zavarovan po svojem očetu. Kdo dejansko skrbi za otroka, pri tem ni važno.
Lp!

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   študentke - zdr. zavarovanje otroka
22.7.2004 23:12:59   
petras
Halo!
Meni so na Vzajemni razložili, da načeloma mora biti otrok zavarovan po očetu, razen če se zaradi kakšnih posebnih razlogov starša dogovorita drugače. Ker je očka zavarovan samo kot občan, jaz pa sem kot študentka zavarovana po mami (in imamo vsi študentje avtomatsko dodatno zavarovanje), je nas mulc zavarovan po meni torej po moji mami, čeprav nisem samohranilka (poročena pa tudi ne). Nihče mi nikjer namreč ni z gotovostjo želel potrditi, da je otrok dodatno zavarovan do konca šolanja ne glede na obliko zavarovanja starša. Zato sem ga raje zavarovala po sebi, morala pa sem napisati izjavo za zavarovalnico, da sva se z otrokovim očetom tako dogovorila, ker "se nama zdi pač bolje". Tako bo ostalo dokler bom imela jaz status (imam podaljšanega absolventa, a računam da mi bodo na podlagi rojstnega lista podaljšali še za eno leto), potem bomo pa videli.
Otrok je vsekakor lahko zavarovan po tebi, samo vztrajati moraš pri teh ukalupljenih birokratih. Zmeraj pomaga, če jim poveš da poznaš primer iz neke druge občine, kjer se je nekaj dalo urediti. To jih čisto zmede in začnejo raziskovati možnosti, lenobe.
Če pa res ne bo šlo, pa se obrni na pisarno društva študentskih družin (ti poznajo vse finte) ali na študentsko pravno pomoč.
LP

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   študentke - zdr. zavarovanje otroka
7.9.2004 15:14:24   
karmy
jzt in moj mali sva po mojemu očetu zavarovana.. drugače zgleda da ne gre...vsaj dokler si študentka..:(

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?