|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ginekološki pregledi, (ne)resnost
3.9.2004 14:51:18   
klavdija&peska
naj kar na zeacetku spustim solzice :(( ali se malo pocakam. ;)
Zadevo z materinsko knjizico smo ze resili morda tudi tole, ampak verjetno manjka okencek najdi, zato sprasujem se enkrat.

Kako pogosti so ginekološki pregledi in kaj vse se mora zgoditi na tem pregledu? :zmeden:
MOj prvi pregled je bil pri 8t pa se to samo zato ker se mi je zdelo da je vse cudno in da prevec spika, boli pred mano pa je bil naporni teden dela z otroci. Ki je bil mimogrede cudovit. 9nebesa
Ginekologinja mi je naredila vaginalni ultrazvok izracunala datum poroda in to je to. Pa se poslala kupit materinsko knjizico v knjigarno! Visek nesramnosti (knjizico ti pac morajo dati oni, ce ze dobijo sredstva za to :grrr:)

Torej punce na pomoc! Kaj vse mora narediti ginekolog/inja na teh pregledih? Kako je s kontrolo urina, krvi? Vsakic ali pac po filingu? Kdaj so vam dolocili krvno skupino, Rh faktor? Kaj se vse spada k pregledom? :zmeden:
So obveznosti ginekologa kje zapisane?
Namrec trenutno se pocutim malce besno in sploh ne maram ce me kdo ne jemlje resno. :((
Je pa res da sem zacela brati vse sorte knjige in sem trenutno prekrila moj nasmejani obrazek s skrbmi.
Pa se vceraj sem imela lokalno anastezijo, dalec od trebuscka pa vendarle imam pomisleke, ce sem ravnala prav. Kaksna izkusnja v zvezi s tem?

upam da vi ne pogresate soncnih dnevov tako kot jaz

Klavdija danes polnih 12t 9nebesa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ginekološki pregledi, (ne)resnost
3.9.2004 14:59:04   
beti 1
Po mojem najbolje, da se obrnes na ZZZS, kjer ti bodo povedali, kaj ti minimalno pripada iz obveznega zdrav. zavarovanja.
Jaz sem imela preglede od 8 tedna naprej vsake 4 tedne (kaksen dan gor al dol). Vsakič naj bi te stehtali, ti izmerili pritisk in s palčko pogedali vodo. Pripadata menda po novem samo 2 UZ, potrditveni na začetku in morfološki.
Pa nekje od 7. meseca naprej CTG.
Jaz bi na tvojem mestu, če se ne bodo zresnili razmislila o zamenjavi ginekologa.
Kar se tiče lokalne anestezije pa ne bo nič narobe.
lp
Beti 1

(odgovor članu klavdija&peska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ginekološki pregledi, (ne)resnost
3.9.2004 20:05:31   
mana.t
pozdravljene!!!

ne vem, kak je z vami, ampak jaz sem v 13 tednu nosečnosti in sem imela ŽE tri preglede.
prvega v 6 tednu, da mi je potrdil nosečnost, drugega v 8 tednu. takrat mi je opravil vaginalni UZ, me stehtali, pritisk zmerili, poslal na vodo in kri (vse tiste preiskave: RH faktor, toksmoplazmozo, diabetis, razne spolne bolezni, ...),in takrat dobila ZASTONJ materinsko knjižico in razna navodila za v nosečnosti. tretji pa je bil v 12 tednu in NS mi je meril, naslednji pregled pa me čaka za 2 tedna in bom zopet imela UZ in kontrolo.

meni se zdi, da v zdravstvenem domu v MS vsako nosečnico naroči ob vsakem pregledu na UZ.
ne vem, mogoče se motim. ampak vedno smo naročene ob 6.30 in vse opravimo UZ in nato še pregled in pogovor z g.

lep pozdrav!

(odgovor članu klavdija&peska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ginekološki pregledi, (ne)resnost
4.9.2004 8:43:00   
klavdija&peska
Noro!in bravo za MS :bravo:

Saj res ne bi komentirala. :zmeden:
Od moje prijateljice, ki ima kar resno bolano princesko (Klippel Webrov T. sindrom) konstantne podkozne krvavitve in krvavitve iz hemagioma, cevelcki po narocilu zaradi povecanih stopal in tko naprej... je pa dalec najboljsa mama.... sem se naucila da se je treba v nasem zdravstvu boriti in se enkrat boriti! :grrr: Sploh ce ne ves priblizno kaj ti pripada te kratko in malo prinesejo naokoli :grrr:oz. ocitno gospe in gospodje niso nic boljsi kot povprecni uradniki. Oni premetavajo papirje nasi gospodje pa nas! :bravo: Seveda so izjeme, vsekako a le do njih dokopati se je tezko.
Kar se tice materinske knjizice punce preverte odgovor nekaj dni nazaj na forumu, kjer je jasno napisano, da ti morajo dat knjizico pri pregledu, ce ti jo zaracunajo tam imas sanso dobit dinarcke nazaj na zavodu, ce pa jo kupis v knjigarni, se zahvali sama sebi za neinformiranost. Matr me to jezi. Zato bom zdaj mogoce malo bolj sprasevala naokoli.



(odgovor članu klavdija&peska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?