|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rdeči madeži-alergija ..?
9.1.2007 9:53:11   
sanjula
Mojemu malemu skoraj 8-mesečniku so se pred cca. 10 dnevi pojavili madeži po rokicah in nogicah, ki so se sedaj razširili še na vratek in glavico in tudi malo na lička. So rdeči, koža pa ne zgleda suha na tem mestu temveč samo pordela. Na hrbtu in trebuščku jih nima. Ga ne srbijo, nima vročine, ima normalen tek, je živahen, kaka tako kot prej. Pediatrinja je rekla, da ne sumi na alergijo pač pa na neko virusno obolenje, ki baje razsaja, ampak mene vseeno skrbi. A je imela morda katera od vas podoben primer? Je že na gosti hrani 1,5 mesec in pazim na prehrano.
Zelo me skrbi in ne vem, če se ne bi spet odpravila pediatrinji, čeprav je rekla da počakam še par dni.

P.S. Sem tud poslikala, če bo kaj pomagalo.

< Sporočilo je popravil sanjula -- 9.1.2007 10:03:26 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rdeči madeži-alergija ..?
9.1.2007 12:31:38   
trdozimc
Sicer ne poznam vseh oblik atopijskega dermatitisa, ki je lahko ''kožni'' znak alergije, ampak meni to ni podobno AD, ki sem ga videla do sedaj.
Pri AD zaradi alergij se navadno pojavijo rdeči madeži na pregibih rok in nog, okoli ust, drugje na licu ali čelu ali pa na trupu. Navadno gre za suhe spremembe (tipa se suha koža) ali pa za rdeče pikice - kot ubod bucike (pogosto po trupu - tako je bilo pri našem malčku).

Tako da, kot že rečeno, meni to ne zgleda kot AD, ampak vsega pa tudi ne vem.

LP!

(odgovor članu sanjula)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rdeči madeži-alergija ..?
9.1.2007 12:44:52   
*metuljčica*
Oj.

Naša mala ima to prav tako, in sicer nekej od enega leta starosti, sedaj pa je stara dve leti.

Bili sva na algerološki preiskavi, in ugotovili so da je to neke vrste alergija in dobili sva mazilo Elcom, ki se ga maže 4 dni potem pa nič več, seveda ful pomaga, ter neko hladilno mazilo, ki ti ga naredijo v lekarni. To tudi zelo srbi, in naša mala se praska v spanju, zato jo včasih kr zbudim in ji namažem z hladilnim mazilom potem pa je bolje. Z mazilom Elcom mažem enkrat na dan. Ko je kura narejena je dobro 14 dni potem, pa se vse ponovi, in gremo od začetka.

Priporočljivo je tudi kopanje v olivnem olju (v banjici - v lonček daš 2 dcl. tople vode 2 žlički olivnega olja, premešaš (sklonkaš) potem pa zliješ v banjico in pomešaš, potem daš otroka notri za 10 do 15 minut da se tam igra ali šprica, tako da se koža malo napije in navlaži, potem pa samo hitro stuširaš.

Mi smo delali in še vedno delamo na ta način in je bolje, vendar se ponavlja, za kar pa ne vem vzroka.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rdeči madeži-alergija ..?
9.1.2007 20:22:20   
darjatimci
Tudi jaz mislim,da ti znaki niso za AD.Res je lahko kako virusno obolenje.Naj še povem,da imam jaz naprimer vsaj enkrat na leto sama podobne težave in diagnoza je urtikarija in takrat moram biti na strogi dieti in dobim močna zdravila.Zato bi mogoče tudi pri vas šlo za kako alergijo in ne za AD.Sicer pa boš kmalu ugotovila,če se bo stvar ponavljala,je alergija,če ne pa gre res za virusno obolenje.

(odgovor članu *metuljčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rdeči madeži-alergija ..?
11.1.2007 14:31:41   
sanjula
Hvala vsem za odgovore, vam pa sporočam, da po krvnih preiskavah na alergijo na kravje mleko, jajca in sploh beljakovine, alergij ni bilo ugotovljenih. Je pa pri primerjavi krvne slike s krvno sliko izpred 3 tednov pediatrinja ugotovila precejšnje poslabšanje, tako da gre baje res za virusno obolenje. Sveta pomagavka, kdo bi si čakal, da se takšna obolenja manifestirajo tudi v takšni obliki?! Vseeno pa smo na dieti, dokler madeži ne izzvenijo user posted image in k sreči ni treba nobenih antibiotikov.
Naročila pa sem se kljub vsemu tudi na bioresonanco v Rogaško za vsak slučaj - lahko pa da je alergičen na kaj tretjega, a ne?!Nikoli ne moreš vedeti preveč.user posted image

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




nagradne igre
Lelly28 RR

Zanima me ali igrate oz. sodelujete v nagradnih igrah?

da / redno (17%)

ne / nikoli (22%)

občasno / odvisno od nagrad (61%)


Število vseh glasov: 23

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!